CDR.cz - Vybráno z IT

Futuremark zkouší virál: Proč by 3DMark nemohl mít vlastní trailer?

3DMark DirectX11
Na trailery ("upoutávky") ze světa her, filmů apod. jsme už určitě zvyklí. Bez nich by to ani nebylo ono. Ale že by vlastní trailer mohla mít i testovací utilita (benchmark), to se opravdu jen tak nevidí…

Společnost Futuremark, která je dobře známá právě svým PC benchmarkem 3DMark, se rozhodla zkusit upoutat na sebe pozornost pomocí minutového videa, které je ve své podstatě historicky prvním trailerem právě na další verzi programu 3DMark. Ten má především primárně nabídnout podporu grafickým kartám s DirectX 11.

Z uveřejněných informací jasně vyplývá, že se můžeme těšit na jednotný nástroj pro testování grafických standardů DirectX 9, DirectX 10 a DirectX 11 (skrze DirectX 11 API). V současné době je ještě 3DMark ve vývoji a očekává se, že bude uvolněn po launch Windows 8. Měl by být také kompatibilní se systémem Windows 7 a Windows Vista. Aktuálně je pro Windows 7 dostupný 3DMark 11, pro Windows Vista 3DMark Vantage a pro Windows XP 3DMark06.

Samotné video však působí trochu rozpačitě. Futuremark sice uvádí, že je zde jakási inspirace z Unreal Engine 4, ale výsledek řeší tak nějak po svém (například realtime light scattering u volumetrického nasvícení). Grafika je víceméně dobrá, ale efekty jsou takové nedotažené (až sekané). Nu, podívejte se raději sami.

Doporučuji přepnout na 1080p

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Futuremark zkouší virál: Proč by 3DMark nemohl mít vlastní trailer?

Neděle, 24 Červen 2012 - 03:24 | Jiří Molnár | Jistě. Určitě netvrdím opak. Pro testovací...
Neděle, 24 Červen 2012 - 02:00 | Archvile | Pokus o trailer existuje aj pre ESET, Acronis...
Sobota, 23 Červen 2012 - 02:03 | Samboush | technicky to vypadá pěkně, jen to trochu kazí ta...
Pátek, 22 Červen 2012 - 14:33 | dajan | Demo na novy Unreal Engine 4 sa mi pacilo viac.

Zobrazit diskusi