CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k 3Doodler - 3D pero pro výrobu modelů

http://lepiace-pistole.heureka.sk/

1. vezni uz znamu vec
2. trocha ju uprav
3. zaloz kickstarter
4. ???
5. profit

problem ?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tak lepici pistole tohle neumi ta slouzi jen k jedinemu k lepeni, ale take mi neprijde nijak svetoborne vzit tiskovou hlavu z 3D tiskarny a "kreslit" s ni rukou to muzu udelat i s inkoustovou tiskarnou a na papir 2D kreslit ale proc? krom vytvoreni hnusnejch patvaru je to jen k jedne veci dobre a to na opravu 3D modelu z tiskarny, jinak docela blbost...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je trosku rozdil, kreslit na papir muzes i tuzkou, na to nepotrebujes 2D tiskaci hlavu, ale kresleni do prostoru... zatim me nenapada jina alternativa.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A co modelina/plastelina?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to trochu blbost, trochu hračka a někomu se to možná na něco hodí. Zas tak úplně lepící pistole to není. Ono to chce nějak vychytat posun toho plastového drátu a správnou teplotu, aby to tuhlo tak akorát, přitom to pěkně lezlo ven.
Ale o tom snad KickStarter je, ne? Mám nápad. Myslím si, že to někdo bude chtít. Spočítám si to, aby to vyšlo. Založím KickStarter projekt. Pokud jsem to vymyslel dobře = profit!
A ano, kdokoliv, kdo na to má, může začít vyrábět konkurenční projekt, který dělá prakticky totéž. U KickStarteru je ta výhoda, že při dobré kalkulaci máte zaplacený rozjezd a případně rovnou odbyt produktu. A nebo ne, ale neproděláte na pokusech.

Problém bude v tom, mít dobrý nápad a řešení. ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

bageR má pravdu, moc se to neliší. Jiný druh plastu, tenčí výstup, pár kosmetických změn. Novinka to není, ale nikoho ještě nenapadlo tuto "technologii" použít takto, za to určitě palec hore. Vybarvovat bych s tim sice nechtěl, ale jako drátokresba je to super. Je sice těžké udělat něco přesného, ale nabízí to nové možnosti právě pro dekorativce nebo umělce

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

keby bola ta napln z nakeho jedleho materialu, mohla by to byt epicka vec na torty a kolace :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Napad dobry, souvislost s 3D tiskarnou a IT vubec slaba. Osobne bych radsi neco co tiskne podle pocitace, protoze moje umelecka sikovnost nic moc ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Konstrukce/prototyp/model se při tlaku neohne jako drátěné modely, ani to díky pružnosti nepraskne jako modely ze špejlí. Jde tím "tisknout" i podle pravítka na papír a pak slepit jednotlivé "strany" n-edru či jednotlivé "vrstvy". Šikovné, osobně o tom budu uvažovat.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Zatím byl vynalezen prototyp" - snad vyroben, ne? Toho vynalezaní tam zas tolik nebylo ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.