CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k 9 nejlevnějších elektromobilů současnosti: Co pořídíte za méně než 500 tisíc?

Hmm generátor odpadních článků jako Auto živě?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A z těch 9 je jen jeden těsně pod 500 :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za 500K něco co v zimě dojede tak max 150km to chceš....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nepřeháněj. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On ani moc neprehani. :D
V zime jde kapacita baterky hodne dolu, takze pokud nema garaz, mela by byt alespon baterie vyhrivana. Pokud nebude az tak moc topit, tak tech 55% letniho dojezdu s novou baterii urcite zvladne. Pokud vleze do auta vymrzleho na parkovisti, zapne topeni, vyhrivani sedacek a volantu... tak to asi zadny zazrak, zvlast se starsi baterkou, nebude. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stačila teplota 8C a dojezdy v testech šli brutálně dolu. Třeba Danum Toyota bZ4X která má ujet 500km neujela ani 250km. Elektromotor je jako pohon celkem prima ale stejně jako před sto lety baterky z toho dělají dopravní prostředek s příšerným množstvím omezení. A na zlepšení to nejbližších 10 let nevypadá. O diskutabilním přínosu a dalších problémech nemluvě. Syntetická paliva vypadají jako realnější možnost. Byl tu sice pokus nahradit baterky elektrolytem, kdy tankování trvalo stejně jako u paliv ale skončilo to kvůli dojezdu. Ještě je tu možnost, že budeme jezdit na stlačený vzduch. To je asi jedinná možnost jak nahradit levná auta. Co si pamatuju, tak něco takového jezdilo v Indii. Dojezd slušnej a doplnit tlakovou nádrž taky netrvalo dlouho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Auta na stlačený vzduch mi přijdou jako naprostý nesmysl. Tímhle způsobem prostě nejsem schopen naakumulovat dost energie. Jeden projekt byl i v evropě a nakonec z toho byl jen další podvod na investory...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem našel video které jsem tenkrát viděl. https://youtu.be/fm8RCww3cUY Sice podlaha plná karbonových nádrží s tlakem 300kpa a příslib dojezdu 200km a maximálka 110 ale realně bych to viděl na auta okolo komína. MDI vypadá, že pořád něco dělají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když si člověk poslechne co v tom videu říkají tak je vidět že je to nehypovaný nesmysl. Je to ten projek co jen vytahal peníze z kapes investorů. Například tvrdili že nádrž doma člověk naplní vlastním kompresorem za 4 hodiny za 2 (tehdejší dolary). Jaký výkon by asi ten malý domácí kompresor musel mít a kolik vzduchu by musel stlačit na těch 30MPa, aby výsledek i po odečtení ztrát dokázal auto pohánět 2 hodiny na ten dojezd 200km?
Pamatuji si že to tenkrát vysvětlovali tak, že si to, podobně jako tepelné čerpadlo, bere část energie z okolí (přisávalo to okolní vzduch a ven šel vzduch studený) u něčeho takového mi pak zas nesedělo jak to bude asi fungovat v zimě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V názvu chybí drobná informace, že se jedná jen o EU trh?...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom poznámka k ceně ojetin. Je tam potřeba počítat s výměnou baterie a tudíž ani cena ojetiny elektromoilu se nedostane po 500.000 Kč. Prostě, pokud chce někdo elekromobil, je potřeba počítat zhruba s aspoň miliónem Kč, aby na to měl a hned nepřišly starosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane vachmajstr voni jsou hlava...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A zase ty lži o výměně baterií. To je stejný nesmysl jako že je Země placatá. Tomu také věří 10% populace. Boughs stake tu jsou lidi co věří tomu že ojetý elektromobil neujede ani 2 metry a musí se mu vyměnit baterie.

Ale jinak ano pokud někdo chce pořádný elektromobil si je to kolem milionu. Pokud mu stačí starší "parodie na elektromobil" tak o dost méně, ale je to ojetina.
Ale rozhodně nebude muset měnit baterií! To je klasická lež. Baterie standardně přežije životnost toho auta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

baterie přežije auto? U těch ojetin těžko. Zvlášť když to nemělo často tepelnou regulaci.. Není to tak dávno co se daly použité baterie s 70- 80% kapacitou koupit a lidi to kupovali jako levnou možnost jak pořídit lithoové baterky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na to že už ani Dacia Spring není pod 500 tisíc, stačí se podívat na stránky Dacie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.