CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Když dvaadvacítka, tak pro všechny

Nic ve zlém, ale tohle je víc než trapná reklama:
- LED podsvícení rozhodně není dávno drahé
- LED podsvícení rozhodně není zárukou kvalitního obrazu
- LED podsvícení není zárukou rovnoměrného podsvícení

Navíc v řetězci Comfor byl například ASUS VE228D za 2499,- včetně DPH.

Pokud by výrobci dávali LED diody po celé ploše, bylo by podsvícení rovnoměrné. Dnes se dává třeba jen proužek doprostřed, nebo nahoře a dole.
LED diody doposud nesvítily v celém barevném spektru, proto donedávna nebyly například profi monitory s LED, ale klasickým podsvícením.
Doba se samozřejmě mění, ale to jen tak na okraj...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1 - LED technologie podsvícení ovšem doposud nebyla příliš cenově dostupná
Není cenově dostupná = je drahá

2-3 - Přitom její výhody jsou nepopiratelné – při správném zpracování nabízí takový monitor o hodně nižší spotřebu, lepší rozložení světla a s tím související vyšší kontrast
Ano, při správném zpracování, což není právě případ levnějších monitorů včetně tohoto. Proto jsem to psal.

Pokud moje poznámky v článku nevidíte, tak už nevím. Spíš mi to příjde, že jste se neměli rozdělovat s DIIT. Takhle to vypadá, že nemáte o čem psát.

Pokud chcete psát o monitorech (s čímž nemám problém), zkuste vyzdvihnout lepší technologie (IPS, PVA). Do cca jednoho měsíce například Benq chystá novinky v oblasti VA panelů a 22" úhlopříček a dokionce s poměrem 16:10. Alespoň to slíbili. Nebo některé Philipsy jsou pod 4000,- s daní s IPS panelem. Tak si to vemte na paškál a pochvalte/zkritizujte. Ale tohle je fakt o ničem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1 Nebyla = minulý čas. Což je pravda, viz můj předešlý příspěvek.
2-3 Ano, při správném zpracováním. Článek neříká, že tenhle monitor to správné zpracování má.

Podle mého názoru jste si jej špatně vyložil a úplně zbytečně hledal pod čarou věci, která tam prostě nejsou.

Spekulovat o tom, jestli bylo rozdělení rozumné nebo ne tady s vámi nebudu, myslím si, že ten více než měsíc publikování snad ukazuje dost, jaký je náš styl a na co cílíme. Je kontraproduktivní mít dva stejné weby, to je přeci hloupost. My píšeme prostě trochu jinak a o věcech, které nejsou ani tak pro úplné experty, ale spíše lidi se zájmem o IT. Vaše znalosti jsou nepopiratelné a určitě si jich vážíme, avšak to nic nemění na faktu, že se spíše hodí do profesních diskusích. Jak se píše ostatně v textu "...vzhledem k zaměření tohoto monitoru nevidím jako problém..." - tedy pro obyčejného člověka je poměr cena/výkon v tomto případě dostačující. Váš tip vezmeme ale v potaz a až se objeví nějaký takovýto kousek v prodeji, podíváme se po něm. Určitě to bude také zajímavé!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nic ve zlém, ale všiml jste si při čtení článku úseku "při správném zpracování"?

Ano, záleží hodně na tom, jak se to provede, a ano, Acer není nejlepší výrobce displejů (ASUS také ne, ale přijde mi, že dnes snad nikdo - LG, Samsung, BenQ, Philips), ale nejhorší také není.

Za mě osobně by tedy vyhrál ASUS VE248H, ale to jsme v trochu jiné cenové lize (taky jiné velikostní a kvalitativní). ASUS dělá skvělé monitory, ale tento článek o ASUSu není.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně nejsem ani zastáncem levnějších monitorů - jsou špatné, obraz hrozný, funkce a OSD tragické. Ze strany displeje to není ani tak podsvícení ani zroné úhly, jako odezva. Ta je mnohdy udávaná i jako 2 ms, ale reálně taková není a jakýkoliv pohyb v obraze vyvolává neskutečné patlání, zejména GtG odezva žerného textu na šedém pozadí nechává bílé stopy a černý stín.. Třeba dnes už starý, CCFL podsvícený ASUS VH226H, který aktuálně už 4 roky mám, je v tomhle podle mě nejlepší, který jsem z monitorů do 5K viděl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak díky za informaci, že je na trhu dostupný tento monitor za velmi pěknou cenu. Pořizovací cena je vskutku pěkná. Provozní náklady, díky jednoduchému LED podsvícení, a z toho vycházející celkem nízké spotřebě elektrické energie, jsou také příjemně nízké.
Tím ale jeho výhody končí. Obrazově je to spíše bída, odezva (pravda jen podle rychlého orientačního posouzení) také horší - zkrátka monitor pro dosti nenáročného uživatele.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Chápu správně, že jste ten monitor viděl? Detailnější osobní zkušenost by určitě přišla vhod.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.