CDR.cz - Vybráno z IT

Acer C7 Chromebook dostane rychlejší SSD úložiště. Cena ale zůstane stejná

Acer C7 Chromebook s SSD - úvodní foto
Upgradovaná verze Chromebooku s rychlejším SSD diskem o velikosti 16 GB by měla přijít podle Aceru už brzy. Ostatní technické parametry zůstávají stejné a kupodivu i cena, za kterou ho dnes dostaneme s 320GB pevným diskem.

Acer za použití HDD sklidil mnoho negativních ohlasů i přes to, že se dá tento výběr chápat vzhledem k nízké ceně notebooku. Zřejmě nad tím ale nešlo jen mávnout rukou; Acer se rozhodl vyhovět prosbám a podle jeho slov bychom se měli už brzy dočkat verze Chromebooku s upgradovaným diskem SSD, jehož velikost bude 16 GB. Oproti původním 320 GB u HDD je to sice docela málo, operační systém Chrome ale nabízí především chod webových aplikací a je orientován na práci v cloudu - nedostatek místa v úložišti by vás tedy strašit nemusel. Pokud ano, máte navíc k dispozici 100GB prostor právě v cloudovém úložišti Google Drive. Jinou stránkou jsou ovšem hudební soubory či filmy, kterých se vám na 16 GB opravdu moc nevejde.

Acer C7 Chromebook s SSD - img2

Kromě změny v typu úložiště zůstává výbava notebooku stejná. V jejím čele tedy nalezneme LED displej o velikosti 11,6 palce s rozlišením 1366 x 768 px. Uvnitř základny s klávesnici a multidotekovým touchpadem tiká dvoujádrový procesor Intel Celeron 847 s taktem 1,1 GHz. Operační paměť má pěknou velikost 2 GB a 16GB prostor na SSD můžete ještě rozšířit pomocí integrované čtečky paměťových SD karet. Zmíním také webkamerku nad obrazovkou snímající v HD rozlišení.

Acer C7 Chromebook s SSD - imgAcer C7 Chromebook s SSD - záda

Konektorová výbava notebooku je celkem bohatá a kralujou jí grafické výstupy HDMI a VGA. Vedle nich také trojice USB 2.0 a ethernetová zdířka na kabelové připojení k internetu. Samozřejmostí je bezdrátová Wi-Fi.

Acer C7 Chromebook s SSD - bok2 Acer C7 Chromebook s SSD - bok

Pokud patříte mezi příznivce rychlých SSD a není pro vás překážkou několikanásobně menší kapacita a líbí se vám i ostatní dispozice Chromebooku, je tato upgradovaná verze určena právě vám. Jen je možná trochu škoda, že nebyla navýšena kapacita baterie, která nabídne skromné 4 hodiny výdrže. Tak trochu ale vybočuje z řady tím, že i přes výměnu klasického disku za SSD zůstává jeho cena nezměněna (čehož bylo samozřejmě dosáhnuto zvolením disku s menší kapacitou) a pořídíte ho za něco málo přes 4 000 Kč.
 

Operační systém Chrome OS
Displej 11,6" LED, 1366 x 768 px, 16:9
Procesor Intel Celeron 847, dvoujádrový
1,1 GHz
Operační paměť 2 GB DDR3
Úložiště 16GB SSD / 320GB HDD
+ čtečka SD karet
+ 100 GB na Google Drive
Konektivita Wi-Fi 802.11a/b/g/n
3x USB 2.0
HDMI
VGA
Ethernet
Webkamera HD rozlišení
Výdrž baterie 4 hodiny
Rozměry 285 x 203 x 27 mm
Hmotnost 1,3 kg
Cena 4 100 Kč

 

Galerie ke článku

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Acer C7 Chromebook dostane rychlejší SSD úložiště. Cena ale zůstane stejná

Neděle, 26 Květen 2013 - 18:38 | BTJ | Otazka je, jde tam dat normalni OS? Nevim kolik...
Sobota, 25 Květen 2013 - 18:20 | romco | hmm, ten stroj sa az napadne podoba na Aspire One...
Pátek, 24 Květen 2013 - 19:14 | George eLzyx | by stačila SD karta, stejně to 16GB SSD každý...

Zobrazit diskusi