CDR.cz - Vybráno z IT

Ve velikosti NASu: Acer Revo One RL85 je malý navenek, výkonný uvnitř [CES 2015]

Acer Revo One Rl 85
Nový malý počítač od Aceru je skutečně drobek, který toho ale umí poměrně hodně. Procesor Intel Core i5, 6TB úložiště, podpora propojení dvou 4K displejů, 7.1 audio... A to je jen zlomek jeho předností!

Společnost Acer představila na veletrhu CES 2015 v Las Vegas svůj nový počítač Revo One RL85, který byl navržen jako kompaktní domácí multimediální centrum běžící primárně na operačním systému Windows 8.1.

Revo One 01Revo One 02

Uvnitř malé krabičky Revo One o velikosti NAS serveru bije dvoujádrový procesor Intel Core i3 (případně i5) architektury Broadwell. Grafický výkon integrovaný v čipu bude pro desktopové využití plně dostačující. Zařízení disponuje konektory HDMI a Mini DisplayPort pro propojení až dvou monitorů s rozlišením 4K (UltraHD). Nechybí ani tři pozice pro umístění 2,5palcových pevných disků s kapacitou 2 TB, čímž je možné získat maximálně 6TB úložiště. Přístup k diskům řeší Acer zmáčknutím západky například obyčejnou tužkou nebo propiskou.

Revo One RL85 je vybaven dvěma konektory USB 2.0 a dvěma porty typu USB 3.0, jedním slotem pro paměťové karty SD a gigabitovým ethernetem. Dále podporuje Wi-Fi 802.11ac a samozřejmě také Bluetooth 4.0. Dobrou vlastností je možnost přehrávat prostorový osmikanálový zvuk.

Acer Revo One 3

Ve výbavě najdeme rovněž bezdrátový ovladač pro snadnější ovládání multimediálního obsahu, na jehož zadní straně je umístěna praktická plnohodnotná QWERTY klávesnice. Díky aplikacím Acer Smart Control budeme moci počítač ovládat přes chytré telefony a tablety se systémy Android nebo iOS. Streamování obsahu z mobilního přístroje do televize rovněž nebude žádný problém.

Cena Acer Revo One RL85 se bude pohybovat od 269 euro, což představuje zhruba 7500 Kč. Prodej má být zahájen ještě tento měsíc v Evropě, Africe a na Středním východě. K dispozici bude v černém a bílém provedení.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ve velikosti NASu: Acer Revo One RL85 je malý navenek, výkonný uvnitř [CES 2015]

Čtvrtek, 8 Leden 2015 - 20:46 | Spirit_pcf | A napadlo Vam, ze to pojde vonku digitalne a o...
Úterý, 6 Leden 2015 - 19:19 | cu pic | "7.1 audio " ma pobavilo pretoze je to...
Úterý, 6 Leden 2015 - 09:55 | Jan Novák | Jen jsem se chtěl recenzenta zeptat, jak mají u...

Zobrazit diskusi