CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Airbnb bude ze sociálních sítí posuzovat, zda nejste psychopati

Má to jednu chybu. Ti které by to mělo vyfiltrovat podle toho mohou přizpůsobit svoje jednání... Mimochodem už stačí jen spojit se s dalšími službami a zavést podobné srandičky jako v číně, třeba "neprodáme ti letenky" atd....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je v tom jiný problém, jelikož jde o vynucený neinformovaný souhlas se zpracováním osobních údajů, v EU hodně narazí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jak by to jako melo fungovat, to vynucovani? On snad nekdo nekoho nuti pouzivat sluzby nejake soukrome spolecnosti, co sjednava jakesi ubytovani?
Imho to je jako u pujcek. Chces pujcku? No tak holt si te budou proverovat a ty s tim musis souhlasit. Nesouhlasis? No fajn, v pohode...pujcku nedostanes, no problem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to je přesně ten vynucený souhlas :0)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prijde mi to podobne vynuceny souhlas, jako ze clovek, ktery jde do nejakeho obchodu, uz dopredu musi souhlasit s tim, ze zaplati za zbozi, ktere si chce koupit :-)
Doufam, ze nikdo normalni nema nic proti tomu, ani proti proverovani si klientu soukromou spolecnosti...ackoliv on se dneska clovek uz docka ruznych veci, ze se nestiha divit:-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Demagogický blébol. Obchodů stejného typu máte všude plno a zaplatit za zboží je normální věc, ne něco navíc na co potřebujete dodatečný souhlas...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha počkat...takze jako kdyz například někdo nekomu pujcuje penize, tak je SPATNE, ze si ho nejprve proveri? A nebo, kdyz nekdo nekomu pronajima nemovistost, tak je SPATNE, ze si ho nejprve proveri?
Pokud mas takovy nazor, tak...to moc nechapu. Prece je normalni, ze nepujcim penize kazdemu, stejne tak je normalni, ze nenecham doma kazdeho prespat, ne?
Driv to bylo jednoduche, proste kdo chtel (nerikam, ze neni mozne, ze by trebas nekdo nechtel, nic proti tomu, je to kazdeho vec, ale jak rikam, moc to nechapu), tak si cloveka proklepnul, jak umel. Dneska, kdyz si nekdo chce nekoho proverit, tak mu to musi nejprve rict. Dobre, mame divnou dobu, co se da delat. Ale prece je zcela jasne, ze pokud ja chci nekomu pronajmout byt, a zaroven to podminuju tim, ze si dotycnyho nejdriv proverim (coz mi prijde tak jako tak jako ZCELA legitimni pozadavek) a zaroven to zajemce odmitne, tak se proste neuzavre obchod. Co na tom je divneho? To fakt nechapu, co by na tom melo byt divneho, ci spatneho.
Obchod se uzavre v okamziku, kdy se 2 strany DOHODNOU a souhlasi s podminkama. Pokud se nedohodnou a nekdo s podminkama nesouhlasi, prece se nic nedeje - proste se obchod neuzavre.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jako že když někomu někdo půčuje peníze tak je špatně když si jako podmínku dá ,že mu musí poslat i jeho intimní fotky. mimochodem opět demagogické srovnávání s něčím co s tématem vynucovaného souhlasu nesouvisí tj. něčeho co není v případě daného oboru normální a nedělá se to s něčím zcela jiným na co žádný souhlas nepotřebuji...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, on si nekdo takovou podminku dava? On si to nekdo dava jako podminku i v pripade toho, co se resi v clanku? Neprislo mi...pokud si je nekdo dava na facebook a jsou verejne pristupne, tak ...jsou verejne pristupne, ne?
Vubec nechapu, v cem se mnou nesouhlasis, v cem jsem demagogicky, muzes mi to nejak lepe vysvetlit, prosim?
Znovu zopakuji: Podle me je normalni, ze si proverim obchodniho partnera, pokud mu chci sverit svoje penize, nemovistost, a podobne. To mi prijde naprosto v poradku. (Nebo zakaznika, at se nekdo netosi na tom "obchodni partner")
V dnesni dobe ho nekdy dokonce i musim zadat o souhlas, jestli to muzu udelat. Dobre, mame takove zakony, tak ok. Nebudu to resit, proste je to fakt.
No...takze ho pozadam o souhlas.
Ten souhlas pozaduji za ucelem provereni pred uzavrenim obchodu.
Pokud mi on ten souhlas neudeli, tak je zcela na me svobodne vuli, jestli s nim i pres to uzavru obchod, ci naopak neuzavru obchod, ne?
A nikdo se na me nemuze zlobit, kdyz obchod neuzavru, ne?
V cem je prosim demagogie?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Člověče ty si celé to vlákno snad ani nečet...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak dekuju, ze jsi mi to tak pekne vysvetlil...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Trochu Vám to tu pánové ujelo mimo původní ideu. Jde o to, že když někdo vyžaduje informovaný souhlas, musí poskytnout jaké údaje, kde a jak je zpracuje a všechny na žádost předložit. To se podle všeho Airbnb nedaří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodne stesti (.. profil nemam verejny).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja asi budu mit zavaznejsi problem....ja totiz nemam profil nikde zadny :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsme dva. Asi nás teda automaticky zařadí mezi psychopatické asociály. Štěstí, že jejich servis nebudu nikdy potřebovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

máš jen o tom nevíš (že v ustavu pro slabomyslné ) :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.