CDR.cz - Vybráno z IT

Alcatel One Touch Ultra: Pěkný a cenově dostupný telefon na dvě SIM karty

AOT Ultra - uvodni foto
Alcatel rozšiřuje svoji řadu One Touch smartphonů a příchází s telefonem střední třídy vybaveným Androidem, dvoujádrovým procesorem a také dvěma sloty na SIM kartu. To vše výrobce zabalil do vkusného těla v několika barevných provedeních a na telefon nalepil cenovku 4 500 Kč.

Ještě nedávno, na letošním veletrhu CES, představila divize smartphonů a tabletů Alcatel One Touch svoji dosavadní a velmi štíhlou vlajkovou loď Idol Ultra. Nyní ale spatřuje světlo světa smartphone nižší cenové kategorie s přesným označením One Touch Ultra 992D. Ten nabízí hardware střední třídy a pochlubit se může jak neotřelým designem a čtyřpalcovým displejem, tak i 5Mpix fotoaparátem.

Za sebe musím říci, že už mne na první pohled tento telefon velmi zaujal. Mezi hromadou černých a placatých přístrojů s oblými rohy se totiž objevil tento designový krasavec, jehož přední strana i zadní kryt jsou sice černé, doplňuje je ale barevný lem kolem celého telefonu spolu s lesklou lištou na zádech telefonu, ve které nalezneme perforaci reproduktoru, čočku fotoaparátu a jeho přisvětlovací diodu. Díky barevným kombinacím a nízké ceně by tak telefon mohl sklidit úspěch u řady teenagerů.

AOT Ultra - cervena

Osazený LCD displej je kapacitní, jeho velikost je 4 palce a zobrazuje rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Na něm běží operační systém Android ve verzi 4.0 (Ice Cream Sandwich). Pod slupkou telefonu tepe dvoujádrový procesor MediaTek 6577 s taktem 1 GHz a vedle něj pak operační paměť s velikostí úměrnou ceně samotného přístroje, tedy 512 MB. Uživatelská paměť telefonu nabízí sice kapacitu jen 1 GB, je ale naštěstí rozšířitelná díky slotu na paměťové MicroSD karty a to až o dalších 32 GB. Opomenout nesmím ani hlavní fotoaparát, jehož rozlišení je 5 megapixelů a umí natáčet video v HD kvalitě 720p. Má také funkci automatického zaostřování - součástí je i přisvětlovací dioda. Čočka kamerky pro videohovory se nachází na přední straně telefonu a nabízí VGA rozlišení (640 x 480 bodů).

Z bezdrátových technologií, jimiž se připojíte k internetu, máme na výběr Wi-Fi nebo 3G připojení. Samozřejmostí je pak Bluetooth 4.0, GPS připojení a digitální e-kompas. Dnes již (díky Bohu) standardní MicroUSB konektor pak obstará propojení s počítačem a nabíjení telefonu.

AOT Ultra - varianty
Alcatel One Touch Ultra v červené, bílé, žluté a černé barvě

Tomuto levnému smartphonu s nižší výbavou ale nelze odepřít jedna, pro mnohé veliká výhoda – telefon je osazen dvěma sloty na SIM kartu. Ty pak mohou fungovat současně a před hovorem či posláním SMS dostanete na výběr, kterou SIM má telefon použít. Stejně tak se při příchozím hovoru zobrazí, na jaké číslo vám kdo volá.

Telefon skrývá akumulátor s kapacitou 1500 mAh, který by měl nabídnout výdrž kolem 500 hodin v pohotovostním režimu a 13 hodin volání. Samotná hmotnost přístroje pak činí 132 gramů.

Operační systém Android 4.0 ICS
Displej 4" TFT, kapacitní, 800 x 480 pixelů
Procesor MediaTek 6577, 1 GHz, dvoujádrový
Operační paměť 512 MB
Fotoaparáty Zadní - 5 Mpx, HD video, 30fps
 + přisvětlovací LED
Přední - VGA rozlišení
Úložiště 1 GB
+ slot na MicroSD
SIM Dual-SIM (dvě SIM současně)
Konektivita Wi-Fi 802.11 /b/g/n
A-GPS
Bluetooth 4.0
3G
MicroUSB
3,5 mm jack
Baterie 1500 mAh
Výdrž baterie až 500 hodin v pohotovostním režimu
až 13 hodin hovoru
Rozměry 124 x 64,2 x 10,65 mm
Hmotnost 132 gramů
Dostupnost březen 2013
Cena 4 490 Kč

Alcatel One Touch Ultra 992D bude dodáván ve čtyřech barvách – v bílé, černé, višňově červené a žluté. Do prodeje půjde již v březnu tohoto roku a pořídíte ho za přívětivou cenu 4 490 Kč.

Zdroje: 

AlcatelOneTouch, tisková zpráva

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Alcatel One Touch Ultra: Pěkný a cenově dostupný telefon na dvě SIM karty

Neděle, 3 Březen 2013 - 20:17 | Alexandra Stanovska | To znie veeeeelmi zaujímavo. Na nejaký dostupný...

Zobrazit diskusi