CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vzdálená plocha s Chromoting: Konkurence pro Team Viewer od Google nyní jako nativní aplikace

Takže kromě současného špehování mám předat plnou kontrolu nad mým počítačem Googlu a CIA? Ne, děkuji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To jsi spatne pochopil, pro NSA ta moznost byla uz drive, ted se jen nabizi i beznym uzivatelum.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo te nenuti pouzivat Chrome, kdyz uz musite pouzivat googli verzi web-kitu, tak si stahnete nektery jiny prohlizec na nem zalozeny - treba Dragona od Comoda.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Spustit program a nadiktovat heslo je samo o sobě úkol, se kterým mají někteří uživatelé i po zaškolení velké problémy. Teamviewer umožňuje připojit se kdykoli, což v takovém případě ušetří dost nervů.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"To vše zdarma, stačí mít prohlížeč Chrome." ..... dal uz asi netreba cist.
Jinak to teda moc nechapu ... windows maji uz minimalne od xp/2000 remote desktop a minimalne od vist, remote assistence ... navic tyhle sluzby jsou nativni, cili v naprostem nepomeru, co se tyce rychlosti a datovych naroku, s cimkoliv jinym ......
Absolutne nechapu, proc by si nekdo instaloval nejaky bastl od guglu, kdyz ma neco, co funguje nejlip, jak vubec fungovat muze, primo v systemu????
Muze mi nekdo vysvetlit logiku takove aplikace? Krom toho, ze by gugl rad kompletni (ikdyz tu uz asi ma) kontrolu nad pocitacem obeti/uzivatele jeho softu???
Mimochodem, MAC nemam, ale verim, ze neco podobneho jak na windows je tam taky (ikdyz mozna pomalejsi, jestli to prostredi bezi na xserveru). V linuxu se da presmerovat xserver, ikdyz to je tristne pomale a datove narocne (aspon teda byvalo, mozna se to o neco zlepsilo), tam je mozna lepsi ten VNC .... navic, kdo ma linux na desktopu, tomu je kazda rada marna:o)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Doporučujem ti najprv si čo to prečítať ako Teamviewer pracuje a akým spôsobom prepojí dve PC ktoré sú zapojené v rôznych sieťach(proxy, doménach atd.).

Vzdialená plocha je dobrá ak sú PC zapojené v jednej sieti(doméne).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Vzdialená plocha je dobrá ak sú PC zapojené v jednej sieti(doméne)." ..... to samozrejme neni (a nevim, ze by nekdy byla) pravda ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

????????

Vo firme máme nejakých 200 PC(po celej SR) zapojených v doméne a remote desktop používame úplne bežne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja to ale nemyslel tak, ze by to nebylo dobre v domene ..... ja to myslel tak, ze je to uplne jedno, jestli je to v domene, jine siti nebo proste kdekoliv ..... proste klasicke RDP.
Pro klasicke RDP musi byt ovladane PC v netu videt .... nicmene pro tu vzdalenou asistenci tohle omezeni asi neplati, to si vytvori vlastni tunel.
Navic se da ten tunel vytvorit hromadou jinych zpusobu ...... typicky treba skype .... navic je tu furt ten remote assistance, ktery je primo k tomu delany, takze asi tak .....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jak prosím funguje Remote assistance pokud jsou OBA uživatelé za NAT bez možnosti přímého spojení? Nejsem si vědom toho, že by to používalo jakoukoli veřejnou službu umožňující propojení takových uživatelů... a používá to vůbec protokol HTTPS?
kouzlo teamvieweru a podobných služeb je právě v tom, že z technického hlediska mohou fungovat vždy a všude s jedinou výjimkou a to pokud to není explicitně blokováno např. firemním firewallem/proxy.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze to funguje ..... jako asi by bylo hloupe, kdyby to nefungovalo, k cemu by to pak bylo, kdyz je vetsina uzivatelu nekde za NATem?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

myslet znamená hovno vědět... není to tak jednoduché jak myslíte, tady si o tom můžete něco přečíst http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753881%28v=ws.10%29.aspx

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Taky to nechapu. Normalne pouzivam mstsc neboli remoteDesktop primo v systemu a nemam zadnej problem. Proc bych kvuli tomu mel instalovat jeste jinou aplikaci a pouzivat ji?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vis, abys mohl psat heslo do nejakeho gugliho softu ..... aby si mohl stahovat nejake statistiky, treba o programech, co lidi pouzivaji:) .... co vis?
Samozrejme, ze je to uplny nesmysl, z logiky veci to bude podstatne pomalejsi a bude to mit o pet radu vyssi naroky na sit .... vzpominam, kdyz jsem celkem v klidu brouzdal vzdalene pres RDP na mobilu, co neumel ani EDGE:o) S EDGE je to luxus .... zkus si pustit VNC (a ten gugli bazmek bude to same, ani to nemuze byt jine) na necem pomalejsim nez megabit:o)
Vzdalene se casto pripojuju i pres mobil a nedovedu si predstavit, ze bych pouzival treba VNC, i kdybych byl v oblasti pokryti 3G.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Navic je moznost sdilet plochu pres skype, coz mi prijde uplne nejjednodussi, protoze skype ma kazdy. Mozna i microsoftove to maji na sve platforme vytunene tak, ze to jede rychle pres RDP (ale to fakt nevim).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi se budes divit, ale Skype nema kazdy :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Uplne kazdy asi ne, ale temer kazdy asi jo:) Urcite jich bude podstatne vic nez uzivatelu chromu.
Problem ale je, ze i kdyz je to nativni a ve vsech ohledech lepsi soucast systemu, tak neni nijak moc propagovana .... a pak ovecka, co se nalakala do chrome site, uvidi tuhle "genialni" ficuru a hned se pripoji a bude jeste nutit ostatni chudaky, aby si ten paskvil taky nainstalovali. Jako gugl to ma vymyslene ..... ale je celkem jasne, o co guglu jde vzdy az na prvnim miste .... gugl je vyhledavac a dobry vyhledavac potrebuje DATA:o) A kdyz uz legalne dostupne prostredky nestaci, tak proc "nezmanipulovat" uzivatele, aby je posilali sami a div se jeste nepretrhli a navic to brali jeste jako vyhodu:o) V tomhle pripade je to asi prehnany a skoro az wiftoidni paranoidni nazor, ale treba ne:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono tedka asi kazdej krok Google bude konfrontovanej s nejakym tajnym sbiranim dat, to si chlapci pekne zavarili :-)

Presto neprestanu jejich prohlizec pouzivat, je proste nejlepsi(vlastni zatim neprekonana zkusenost). Presto neprestanu jejich vyhledavac pouzivat, je proste nejlepsi( i pres namitky par useru je to zkusenost drtive vetsiny). A neni to ani duvod, proc nezacnu pouzivat gmail a ostatni sluzby, jako treba chromoting. Ja to proste nebudu pouzivat, protoze to neni potreba. Tecka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Oproti tomu skype konverzace je automaticky prohledavana na url a ukladat ji asi taky nebude problem ... ale je pravda, ze timhle tempem google uroven smirovani microsoftem brzo dohoni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Onehda jsem instaloval novou verzi Skype na linux a nejak neslo se lognout. Vsiml jsem si, ze disk pracuje jak blazen. To me zacalo zajimat, koukam do monitoringu a on ti Skype prohledaval kompletni disk. Ale nejenom seznam souboru .. on je dokonce oteviral (nejspis delal fast header scan) .. az s tim skoncil, nalogoval se.
A predevcirem to same na mobilu .. sice nevim, jestli taky prohledaval SD kartu, ale nejspis jo.
Toz tak ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a google, ten uz M$ prekonal davno .. uz jenom to, ze kazde vyhledavani na google si zaznamena a kdyz ma clovek gmail ucet, tak vi uplne vse. A tech podsounutych vysledku .. kdyz jsem to dal hledat na https://duckduckgo.com/ tak jsem najednou videl vysledky jako jsem byl zvyklej kdysi tak 5 let dozadu. Holt, dnes je doba smirovani a reklam.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Malá ukázka proč - jsem připraven, wokna mi běží, čekán vás na 192.168.1.15

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je vtip? Jakoze ja jsem nekde na druhy strane zemekoule a napisu do nejakyho pole 192.168.1.15 a ma me to spojit primo s tim typkem, kterej to potrebuje? :-DDDDDDDDD

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nastuduj si, k cemu je dobry Team Viewer.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.