CDR.cz - Vybráno z IT

American Express čelí velkému úniku dat. Oni ale prý za nic nemohou

Zdroj: Shutterstock

V nedávné době se objevila zpráva o úniku dat týkající se držitelů kreditních karet American Express. Společnost American Express informovala své zákazníky o incidentu, který nebyl údajně zaviněn onou společností, ale třetí stranou, která zpracovávala platby a transakce s jejich kreditními kartami.

Ta totiž utrpěla neoprávněný přístup do svého systému, což vedlo k úniku citlivých informací o účtech držitelů karet American Express. Mezi odcizenými údaji byly čísla účtů, jména a data vypršení platnosti karet.

I když společnost American Express neposkytla detaily o konkrétním poskytovateli služeb třetí strany nebo počtu dotčených klientů, zdůraznila, že okamžitě informovala regulační orgány a varovala dotčené nešťastníky. Společnost také uvedla, že nenese odpovědnost za poplatky vzniklé z podvodných nákupů provedených s ukradenými kreditními kartami.

Zdroj: Shutterstock

Pro držitele karet American Express je tedy doporučeno pravidelně kontrolovat výpisy z účtu po dobu následujících 12 až 24 měsíců a nahlásit podezřelé aktivity. Společnost rovněž doporučuje aktivovat okamžitá upozornění prostřednictvím své mobilní aplikace, aby byli zákazníci informováni o podezřelých transakcích a podvodech.

Vzhledem k tomu, že odcizené informace o kreditních kartách mohou být prodány na kybernetických tržištích, mohou držitelé karet zvážit žádost o nové číslo karty, aby minimalizovali riziko zneužití svých účtů.

Je důležité, aby zákazníci American Express nezanedbávali tato doporučení a pečlivě monitorovali své účty a transakce, aby minimalizovali možné škody způsobené tímto únikem dat třetí stranou. Společnost American Express věnuje maximální pozornost ochraně citlivých informací o svých klientech a aktivně spolupracuje s regulačními orgány a bezpečnostními experti na řešení této situace.

Diskuse ke článku American Express čelí velkému úniku dat. Oni ale prý za nic nemohou

Středa, 6 Březen 2024 - 11:06 | DRK | "mohou držitelé karet zvážit žádost o nové...

Zobrazit diskusi