CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Američané již nechtějí koordinovat jaderné útoky pomocí disket ze 70. let

Co to je zase za blábol jakých disket ze 70tých let (článek mluví o technice jako takové) a k tomu obrázek 3,5"disket... (ty v té době vůbec neexistovaly, tehdy to mělo 8" "plachtu")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"(článek mluví o technice jako takové) a k tomu obrázek 3,5"disket"

Až na to že je to 5¼“ DD z roku 1978, ktorá mala len polovičnú kapacitu teda 360KB. Takže článok neklame, sú to sedemdesiatky ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klame 1. 5 1/4 je něco jiného než 3,5" a
za 2. ten minipočítač co používají měl 8".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stále tvrdím že na tom prvom obrázku nie je 3,5" disketa. Ak máš pochybnosti pozri si napríklad toto: https://sk.wikipedia.org/wiki/Disketa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrázek u článku změnili. Byla tam původně 3.5" disketa. Teď je tam zmíněná 5 1/4", co je samože taky mimo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co je na starých věcech špatného když jsou dobře navržené. Pamatuji si, jak babi měla na zdi porcelánovou zásuvku. Už tenkrát to bylo retro ale dalších 50 let by vydržela. Dnešní bakelitová by nedala ani těch prvních 50 let :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řešíte blbou disketu, ale co zarazilo v článku mě, je tato věta:

„Nyní by však, podle oficiálního zástupce Pentagonu, měla armáda přejít na digitální řešení, které má být navíc vysoce zabezpečené.“

Jakože doteď to digitální nebylo?

OK, podíváme se do zdroje, co se tam píše:

„…that system, …, has dumped the floppy disk, moving to a “highly secure solid state digital storage solution” this past June…“

Ani když zamhouřim všechny oči a zalepím je pomocí „duct tape“, tak si nedokážu představit, že by SSDčko bylo „víc digitální“ než disketa. Ono je možná v době TLC/QLC a já nevím jakých …LC víc analogový než ta disketa ;-).

Nicméně to na svérázu překladu té věty nic nemění. Někdy si říkám, že bych se i po těch letech jako zprávičkař asi uživil.

Hmm, ne, neuživil, je to zjevně stále velmi mizerně placená práce. Ano, mimo jiné proto jsem to přestal dělat. Svým komentářem navíc dokazuju, že to je práce velmi, velmi nevděčná :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem rád, že to někdo píše. Díky za článek.
Jinak k tomu: moving to a “highly secure solid state digital storage solution”
přijde mi, že to digital se vztahuje k tomu SSD. Netvrdí, že by to předtím digitální nebylo. Je to jen "marketingová" fráze. Možná trochu zavádějící. Aby to bylo dělší a odbornější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak více zabezpečené,třeba budou kódy na usb které má biometrickou ochranu takže je bez otisku nedá. Určitě to zabezpečeno bylo,a to že je to staré. A co. Do vesmíru z našeho pohledu létají staré herky,ale spolehlivé. Raketa kontrolována moderním pc by selhala už na rampě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba přejdou na papíry s 2D čárovými kódy. Informační kapacita dostatečná, trvanlivost (při volbě správného papíru a tiskové techniky) téměř neomezená a vysoká bezpečnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no to zase dopadne jako všchno když se modernizuje .. projebu se miliardy a konečný vysledek bude k ničemu :) nakonec napišou že diky selhani sw se vraceji ke starému IBM :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.