CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Američani dodají Slovákům ty nejlepší F-16 jaké mají

Este si pockame na finalny verdikt. lebo spravy hovoria o tom, ze si ministersvo obrany moze cely tender strcit do..... skartovacky lebo porusili co sa dalo a dalsia sprava hovory o schvaleni penazi na ich nakup. Este bude sranda kvoly nim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Falcony jsou ještě OK, já bych se ani nedivil, kdyby příští českou stíhačkou bylo Chengdu J-10.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak na slovensku chybaju dialnice (ocakava sa dokoncenie v 4 tisicroci), cesty, nemocnice v dezolatnom stave, skolstvo v kybliku, ale hlavne ze budu lietadielka.
Co za idiota mohol toto schvalit ?!!?!!?!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sami sme si to schvalili, ked sme si odsuhlasili clenstvo v NATO a teraz musime posluchat a dodrzat limit vydajov na vojensku techniku neviem kolko percent z HDP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou požadovány 2% HDP. A pořád to jsou lépe vynaložené prostředky než za nákup zbytečně velkého množství L-159. Možná se časem ukáže, že se jednalo o lepší řečení než zvažovaný pronájem Gripenů. Uvidíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo to 2% ale málo kdo to dodržoval výjimkou byli britové, řekové a poláci (a poslední dobou i estonci). Tak pokud se to bude kupovat postupně tak by to mohlo pomoct ze stávajících 1,5 na 2% tak na tři roky :0)
Poláci utratí víc jak 6x tolik....
Jinak i ty stávající výdaje (většinou kolem 1%) jen evropských členů NATO (bez USA) vpohodě převálcují ty které si může dovolit rusko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže 1 % na Západě v daných cenových relacích nestačí ani na udržovaní vojendké síly, kdežto rsiké 4-6 % HDP, i když celkové částky jsou samozřejmě nižší, stačí i na rozvoj a postupnou modernizaci.
Proto USA dávají také 4 %.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude pro Slováky velice pozitivní. Určitě se jim zvýší životní úroveň, začnou víc vydělávat a tedy si budou moci koupit ještě modernější letadla, která jim vydělají další peníze! Jen tak dál Čobolové. Čo bolo, to nebolo... lebo nebolí?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Alespoň budou moci držet ruské provokatéry zkrátka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těma čtrnácti F16 :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až na takovej detail, že oni nesousedí s ruskem, sousedí s ukrainou... a i těch našich pár gripenů, aby vůbec měly co dělat, lítá vypomáhat do pohaltí a to jich máme 14 a jsme 2x větší. Na druhou stranu kde jsou doby kdy ČSLA měla těch stíhaček k dispozici asi 400.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že budou tyto letouny využity i při střežení hranic spojenců z NATO před rozpínavostí Ruska.
Škoda jen, že není v NATO Ukrajina, mohli by udělat pořádek na východě a na Krymu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt giffe..., tak šup do vojenskýho mundůru a šup do války! A hned do první linie jako první potrava pro ruský kulomety! Tak honem, ať je mír!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chceš snad říct, že se má agresi ustupovat aby nebyla válka?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem napsal??? A kde? Je zajímavé, že já jsem to nenapsal a Ty strašíš s agresí, i když víš, kdo rozpoutává a podporuje války ve světě! Strašně nerad bych přišel na to, že můžeš být paranoidní vůči poměrně velkému státu. A to od Tebe, člena takových pidinárodů, jako jsou Evropané. Netrpíš náhodou komplexem malosti, kdy si myslíš, že kdyby Rusko pohltilo zpět státy dohodnuté v Postupimi po 2. světové válce, že by u nich doma rapidně stoupla životní úroveň na náš úkor a my bychom klesli pod jejich úroveň? To si fakt myslíš???
Hele giffe, jednou se mě snažil prokousat takovej malej pes a furt nedal pokoj, i když jsem mu nic nedělal. Tak jsem ho nakop, až přelít plot, odkud vyběhl. A bylo. Už nepřišel. Kdybych byl Rus, asi bych se vůči západnímu Evropanovi zachoval stejně, když nedá pokoj.
Proto, abys byl poučen, jsem napsal: Tak hurá do vojenského mundůru a honem do první linie proti Rusku! A také budeš poučen.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

podla teba obrana proti malemu psovi je taka, ze ides na jeho uzemie, zacnes si tam stavat plot, a ked sa maly pes dozaduje spravodlivosti, tak ty ho nakopnes?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

roobe, kde jsem psal, že jsem vstoupil na území psa a stavěl tam nějaký plot? Nepřekrucuj to! A nepřirovnávej to k Ukroušům. Sám víš dobře, že Ukrajina je promíchaný národ s Rusy a nikdy ani dříve to nebyla samostatná země. Konflikt vznikl z umělé nenávisti jako to bylo u nás v Čechách na začátku 2. světové války s Němci, Poláky a Maďary. A výsledek byl Protektorát. Na Ukrajině to dopadlo podle toho, kdo podporuje jakou gruppu a kvůli tomu se zde pokoušíme hádat se. Konflikt na Ukrajině byl vyvolán také ze zahraničí a skončil tak, aby si to ,,zahraničí" neudělalo další bližší vojenskou základnu atomových zbraní s nenávistí na Rusko. Podobně to dopadlo s německou nenávistí vůči Čechům po osvobození. A to se dá logicky pochopit... Jestli Ty ovšem patříš k Revanšistům, co přišli o Sudety, tak se nedivím, že fandíš Ukroušským Banderovcům. Ale to je pak zbytečné Ti oponovat a můžu jenom napsat: Oblékni si vojenský mundůr, a jdi do války proti Rusku jako první potrava pro jejich kulomety. Jseš mladej, tak vyděláš jako naši vojáci v Afghánistánu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja nefandim nikomu, ja som proti narusovaniu aktualnych hranic, tak ako to robia rusi na ukrajine, tak ako to robi Izrael n Palestine a tak ako sa to snazi robit Katalansko v Spanielsku. Bol som a som proti rozdeleniu Ceskoslovenska a som zasadne proti tomu, aby si tu na juznom Sk (aktualne to nieje tema, ale 10 rokov dozadu bola) robili autonomiu a neskor sa pridavali k Madarsku. Je to presne o tom malom psovi co si strazi uzemie a ty z pozicie silnejsieho sa tam chces nasackovat a kopat ho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On tyhle politické řeči vede na vícero místech :0)
Každopádně Evropské země bych rozhodně nepodceňoval, to že třeba Česká republika má jen pár tisíc vojáků místo půlmilionové armády jako za socializmu ještě neznamená že je slabá. Je součástí NATO a armády NATO v EU dohromady jsou na tom o hodně lépe než rusko jak co se týká zajištění tak vybavení, mají na to i několikrát takový rozpočet. Jediný problém je nejednota/roztříštěnost.
Samotná británie, francie či německo cpou do armády podobné peníze jako celé rusko. Všechny země NATO v evropě utratí snad 6x tolik než rusové a to je bez USA které utratí ještě o polovičku víc než celá evropa dohromady!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Řeči vedu jen tehdy, když se v diskuzi objeví ruští trollové :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně "ruský" "troll" to je nejspíš každý s vlastním názorem :0))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, ruští trollové právě vlastní názor nemají, protože ten je předurčen podle oficiální propagandistické linky. Na odchylky v podobě vlastního názoru není prostor :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych naopak řekl že skuteční ruští trolové tu jsou a jsou to ti co všechny nálepkují jako rusoifily či různě rovnou urážejí, vymýšlejí nesmyslné teorie a útočí na rusko a rusy, všude cpou putina atd. Protože jediný důvod takového praštěného jednostranného jednání může být snaha o negativní reklamu. Furt budou lidi nesmyslně napadat až nakonec většina začne tomu rusku skutečně extra fandit a hledat stejné či horší chování u jiných zemí... už jen to, že na technickém časopise zásadně přispívají v s politickými příspěvky a HW je asi nezajímá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí má všech pět pohromadě a proto si dokáží uvědomit, co Putin provádí na Ukrajině, kde z pozice silnějšího ukusuje z území donedávna bratrské Ukrajiny. A ruští trollové překrucují, popírají a mlží aby byla pravda zastřena. Nejhorší je, že to někdy dělají i zadarmo, věří tomu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak abys věděl, pane giffe, Banderovci nikdy nebyli mými bratry. Ti byli něco jako Ustašovci za 2. světové, kdy i německým Fašistům se dělalo špatně, co chorvatští Ustašovci páchali u sebe doma na přání svých ,,chlebodárců". Hádej odkud!...
Pětileté děti zajatců nechali nastoupit do řady a poručili jim: Pokřižujte se! Kdo se pokřižoval obráceně, tedy nejdřív napravo a pak nalevo, toho dali stranou a pak těm dětem uřízli hlavu kaprovkou! Jsou z toho historické fotky, poněvadž Ustašovci byli na genocidu svých nepřátel hrdí! A Ustašovci jsou skoro téměř to samé, co Banderovci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ustašovci, Banderovci, Putinovci. Prašť jako uhoď. Jen mi je líto Ukrajinců, kteří se ze všech sil snaží zachránit svou zem před vpádem nepřátelských vojsk. Alespoň že jsou ty sankce na Rusko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdo udělal Majdan? Ukrajinci nebo Banderovci, co? Vůbec Ukrouše neznáš a nazýváš je bratry. Něco Ti popíšu z praxe: Z české praxe!:
V práci, kterou jsem dělal celý život (polygrafie) přijali jako pomocnou sílu Ukrajince. Konkrétně Tiskárna Triangl a. s. v Letňanech P-9, areál Letov. Po nějakém čase jsem se toho ,,bratrského" člověka z Ukrajiny ptal, jak je spokojen s majitelem, který ho zaměstnal, a tedy jak ho pan Kotýnek Petr (jeho chlebodárce) honí v práci? Odpověď mi byla strohá: ODREZAŤ HLOVU...
A tak skončil příběh, u kterého jsem se nedozvěděl konec, protože po 22 letech práce u tohoto ,,prdnikatele" jsem dostal výpověď za stáří 1 rok před normalním starobním důchodem (v 63 letech) řka, že Triangl není podnik pro přestárlé důchodce... - Takový je kapitalismus, který podporuješ. Proto Ti přeji přeji jen to nejhorší v životě!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Majdanu demonstrovali Ukrajinci proti Janukovyčovi, protože byl loutkou Putina.

A k té historce... Alespoň víme proč nesnášíš Ukrajince. Já je naopak mám rád, protože jsou pracovití.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se Ti jen zdá, když začínají... To, co se stane později, nechtěj ani tušit! Ale dopředu se Ti s tím chlubit nebudou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi už v důchodu, tak bys mohl mít dost zkušeností na to abys věděl, že podle jednoho člověka nemůžeš soudit národ. Můj názor je, že si z tebe dělal prdel.

Co mám zkušenost já podle několika desítek Ukrajinců, tak snad všichni z nich jsou rádi, že mají v ČR práci, protože si vydělají několikanásobně víc než na Ukrajině. Hákují tu třeba 6 dnů v týdnů 12 hodin denně v lese, na stavbě nebo, když se poštěstí, v nějaké továrně. Přežívají velmi úsporně, hodně jídla a potřeb si vozí z domova, protože to je levnější. Na druhou stranu poměrně chlastaj a doma na Ukrajině se začnou chovat jako bohémové a rozhazují peníze. Za pár měsíců přijedou do ČR opět jako skromní chudí Ukrajinci dychtící po práci. A toto platí nejen pro Ukrajince, ale i pro občany jiných post sovětských zemí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, potvrdils, že touha po penězích (tedy sobectví a egoismus) je hlavním motorem primitiva, který v chudé domovině ze sebe pak dělá krále!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Normálně se do "politických" debat nezapojuju, ale tento poslední příspěvek celkem hezky ukazuje, kdo se vyžívá ve schématech a obecných předsudcích. O zapšklosti ani nemluvě. Je to smutné, je to realita. Doufejme, že tato komunismem zasažená generace bude na dlouho poslední.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyTe, máš paranoidní myšlení. Každý názor, který se nelíbí Tvému egoismu a sobectví, je názor komunismem zasažené generace, i když nikdy žádný komunismus v praxi neexistoval. Existoval jen socialismus, ve kterém někteří lidé s legitimací KSČ kapitslisticky podnikali, a aby se maskovali před pracujícím lidem, tak si říkali ,,komunisté". Ale byli to tzv. ,,prospěchářští komunisté". Z nich v dnešní době vznikli zmodralí Ptákostraníci a TOP09, a další oranžová stranická verbež, včetně Pirátů (ti se pojmenovali jedině pravdivě) co začala svůj vlastní stát z nenávisti ke svým vlastním straníkům, tunelovat ke škodě pracujících. Zástěrkou byla vždy propagace ,,demokracie a svobody". A MOŽNÁ MEZI TY DNEŠNÍ POHROBKY KOMUNISTŮ PATŘÍŠ I TY, TyNyTe! - To je ta pravá politika, která kolem sebe metá slova, jako Tomahawky, že je nějaká generace zasažená komunismem! - > Je to propagace osobního sobectví na úkor lidí, kteří pracují ku blahu kapitalistů (a je jedno, jestli si říkají komunisté). Nejsmutnější je, že ti lidé věří trvalému míru pod ochranou NATO a zbohatnutí na úroveň kapitalistů a že také jednou nebudou muset pracovat a přitom budou mít všechno jako legální zákonem chránění zločinci... To bude rozčarování, až to jednou boháči spustí! Svět totiž žije JENOM z válek! Tak je nastaven kapitalismus. A jediný Rus pochopil smysl obrany. Čech z rodných Čech nikoli. A tzv. ,,Českoš" z Česka, už vůbec... protože je servilní válkychtivým podnikatelům.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"To jsem napsal??? A kde? Je zajímavé, že já jsem to nenapsal"
Snažíš se udělat hlupáka z člověka, který mluví o rozpínavosti Ruska a Ruskem způsobenému nepořádku na východě Ukrajiny.

"Ty strašíš s agresí, i když víš, kdo rozpoutává a podporuje války ve světě!"
Nestraším, Rusko se chová agresivně a jen díky NATO se drží zpět. Ukrajina v NATO není a proto se k ní Rusko chová agresivně. Žádné strašení, realita...

"Strašně nerad bych přišel na to, že můžeš být paranoidní vůči poměrně velkému státu."
Určitě ti má paranoia leží hrozně na srdci, viď? :)

"že by u nich doma rapidně stoupla životní úroveň na náš úkor a my bychom klesli pod jejich úroveň? To si fakt myslíš???"
Ne, to si nemyslím. V Rusku by životní úroveň nestoupla, ale u nás by klesla :) Každopádně takový stav tu v minulosti už byl a víme jak země socialistického bloku prosperovaly.

"Hele giffe, jednou se mě snažil prokousat takovej malej pes..."
Fakt? Super historka :-D

"Kdybych byl Rus, asi bych se vůči západnímu Evropanovi zachoval stejně, když nedá pokoj."
Rus ať klidně západního evropana nakopne, ale jen v případě, pokud bude na území Ruské federace. Na Ukrajině nemá Rus co dělat a už vůbec ne někoho vykopávat.

"Tak hurá do vojenského mundůru a honem do první linie proti Rusku! A také budeš poučen."
Tady nejde o první linii, ale o hranice, které Rusko překračuje na území jiných svrchovaných států. Přestaň proto s nesmyslnými příměry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

giffe, neznáš historii. Západní Evropané (Anglosasové a Germáni) vždycky napadali východní Evropu a Asii. A vždycky byli vyhnáni zpět. Kdyby už tenkrát Rusko bylo rozpínavé, nikdy by nevznikl Marxismus Leninismus (ten je z Německa!) a už dávno by vlastnili Evropu jako dnes vlastní Američané (západní Evropané) Ameriku, když vyvraždili Indiány. To vše je vynález Anglánů, Francouzů a Němců. Zopakuj si historii válčení za posledních 1000 let v Evropě a budeš vidět, kdo se rozpínal a proč dostal po čuni.
Dál se s Tebou nebudu bavit. Jseš agresivně proválečný troll a potřebuješ zabíjet lidi. Přeji Ti, aby ses dostal do reálné krvavé války, a pochcípala celá rodina, kterou si v té komunistické bídě naplodil, když ses měl tak špatně. I Tvoji rodiče Tě zplodili ze socialistické bídy, že? Asi proto, že se měli tak špatně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Západní Evropané (Anglosasové a Germáni) vždycky napadali východní Evropu a Asii. A vždycky byli vyhnáni zpět. Kdyby už tenkrát Rusko bylo rozpínavé..."
Kdyby už tenkrát bylo Rusko rozpínavé, možná by museli Finové o své území s ním ještě bojovat, možná by se po 2. sv. válce posunovaly hranice několika států od východu na západ, možná by se musel Koenigsberg přejmenovat na Kaliningrad, možná by k nám byli posláni sovětští poradci, kteří řídili hladký přerod v totalitní a poslušný stát, možná by bylo povstání v Maďarsku 1956 silou potlačeno, možná by nám přijeli v 1968 zatrhnout kontrarevoluci. Ale to jenom v případě, že by bylo Rusko rozpínavé, což samozřejmě nebylo...

"Přeji Ti, aby ses dostal do reálné krvavé války, a pochcípala celá rodina, kterou si v té komunistické bídě naplodil, když ses měl tak špatně. I Tvoji rodiče Tě zplodili ze socialistické bídy, že? Asi proto, že se měli tak špatně..."

Tak se pozná ryzí charakter kovaného soudruha :) Jinak mí rodiče mě zplodili socialistické bídě navzdory. Prarodiče na vlastní kůži zažili komunistické represe konce 40. a 50. let. Strýc byl v nemilosti a službu vlasti absolvoval u PTP (proto také dost nesnášel film Černí baroni, který z tohoto tématu udělal komediální frašku). Byl to prostě ráj na zemi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co Ty víš o mně? Nic. Vojnu jsem za trest za Švejkování zažil v Janovicích nad Úhlovou. Takže znám PTP v reálu. A vím, co to tam bylo za lidi v převaze. Skutečné výjimky se daly spočítat na prstech jedné ruky. Černí baroni byli jen velice měkké pojetí od Švandrlíka. Protože morální vlastnosti většiny lidí jsou finanční egoismus, movité sobectví, radost ze zlodějny, která je postavena na důvěřivosti bližního, je takovým lidem bližší kapitalismus, než jakékoli sociálnější zřízení, kdy by měl člověk právo na práci a za ní odpovídající výdělek, za který by si zaplatil ty nejzákladnější výdaje na bydlení, stravu a energie. A protože zločinci většinou chtějí hodně na úkor chudých, tak se zastávají kapitalismu. A tak i Ty obratně, pane giffe, první osočuješ mě, že jsem nějaký soudruh, i když jsem za celý svůj život nebyl v žádné politické straně! A za to jsem nikdy nedosáhl žádné kariéry jako zmodralí bolševici, jako prospěchářští komoušové a jako radikální klérofašisté ničící rozdělenou republiku shnilým Kocábem, uchrchlaným Havlem, muslimským Hermanem a jejich pohrobky. A všichni, kdo toto nepodporují jsou ,,soudruzi" ,,komoušové" a ,,bolševici".
Proto Ti přeji válku jako řemen. O mě vůbec nejde. Já se klidně ve svém věku obětuji k obraně vlasti. A kdyby byla válka, vím už teď do koho budu střílet! A myslím, že to ví i řada českých vlastenců! A Tebe to bude hryzat do konce Tvého chamtivého života.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic jako právo na práci neexistuje, možná v nějaké marxistické příručce :) Je mi vás líto... dělám si srandu... není :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Líto zase může být jen mně těch, co si idealisticky myslí, že přežijí. Přitom jdou jen chamtivé chodící mrtvoly...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chamtivé chodící idealistické mrtvoly nepřežijí... no, dobrej matroš :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je tak giffe: Myslí si, že nebude válka, že nás ochrání NATO. A i kdyby byla, tak ji NATO vyhraje. - TAK TO JE TEPRV MATROŠ! Ale já ty lidi nazývám chamtivé idealistické mrtvoly...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby bylo nejhůř, tak tu máme ještě Aštara. Ten Putina vypráská zpátky za Ural.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aby ses nedivil... To si Áda také myslel... A Putin slíbil světu, že taková válka jako byla Barbarossa od Ády, už nikdy Rusko nepotká. Nikdy! I kdyby měli všichni, kdo ji budou chtít rozpoutat, chcípnout!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak Aštar je jiná liga než Áda. Ten zvládne obsadit Rusko a Putin s tím nic nezmůže, i když věřím, že se bude rvát jako Tygr ussurijský.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tááák, Aštar. Né Tatar... A Ty jseš jedno z jeho těl, co? Tak to bych dal spíš krunu v Tvém případě na toho Tatara... A Aštar je pravičák nebo levičák?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aštar má obě ruce, pravou i levou :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aštar je kašpar... A Ty taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Soudě podle vašich příspěvků, vy kašpar nebudete - vaše diagnóza bude mít nějaký odborný název.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty sám jseš diagnóza, takže Tě chápu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byly v řiti ryby...kdyby se na nás Francie a Anglie v Mnichovu nevysr....tak dost možná cituji: " možná by k nám byli posláni sovětští poradci, kteří řídili hladký přerod v totalitní a poslušný stát, možná by bylo povstání v Maďarsku 1956 silou potlačeno, možná by nám přijeli v 1968 zatrhnout kontrarevoluci. Ale to jenom v případě, že by bylo Rusko rozpínavé, což samozřejmě nebylo..." Nebudeš ty z toho pornoinstitutu anofila Jakuba Jandy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máte úplnou pravdu! Rusko nikdy nebylo rozpínavé, to se do své velikosti osvobodilo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, kvůli Krymu, který si vždy prál být v Rusku, bude jaderná válka. Fakt chytré.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak to je síla! Rus se lekne Slováků, jako se lekal, když byli Fašisti: Slovenský štát. Pak je zachránilo SNP před vyhlazením... Zkrátka... Hi,hi,hi,hi,hi,

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zblaznil si sa? Tie lietadla budu 99,999999999999999999999% casu na zemi, lebo nebude na palivo, nahradne diely a nebude stym mat kto lietat. A keby nahodou, nekupia zbrane ako pri vrtulnikoch. Mame utocne vrtulniky a mozeme si snimi tak akurat fukat listie na velkej luke. Ziadne stihacky nam netreba, treba nam v celom state opravit cesty, statne budovy (skoly, nemocnice) a ak mame kupovat zbrane, tak urcite nie stihacky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stíáhačky jsou samozřejmě důležitější než nějaké cesty, jelikož obrana je základ, první a hlavní důvbod existence státu.
JInak smlouva zabezpečuje náklady na podporu na 2 roky.
Ovšem jeslti je to nejlepší možnost,nevím, spíše by byly pro Slovensko lepší ty Gripeny - ve verzích E/F by dosahovaly skoro srovnatelných výkonů, v něčem i lepších, ale za mnohem nižší cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak dnes to vlada oficialne schvalila.
Predseda jasne povedal:
"Slovensko sa tým hlási k svojim záväzkom navyšovať výdavky na vyzbrojovanie a dosiahnuť žiadaný cieľ na úrovni dvoch percent z HDP"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.