CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Američani otestovali v Sýrii superstřely JASSM-ER. Všechny zasáhly svůj cíl

Áno Američania otestovali svoje superstrely, ktoré úspešne zabili niekoľko tisíc civilistov. Aj touto cestou srdečne gratulujem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono prave tento utok vlastne nejake velke skody ani nenarobil. Jednak z tych 100 rakiet doletelo do ciela len okolo 30, tak tusim boli len nejaki traja zraneni.

Výsledky útoku Američanov a ich britských a francúzskych vazalov sú nasledovné: 1. nezahynul žiaden obyvateľ, 2. nezahynul žiaden príslušník sýrskych ozbrojených síl, 3. neprišlo k likvidácii žiadneho lietadla alebo vrtuľníka sýrskej armády, 4. žiadne sýrske letisko neutrpelo škodu, 5. neprišlo k poškodeniu žiadneho sýrskeho tanku alebo BVP, 6. ani jedna americká raketa nezaletela do zóny pod kontrolou ruskej armády. 7. Sýrčania zostrelili 71 rakiet z vystrelených 103 rakiet.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Budu se muset kouknout na Aeronet a Sputnik, zda je pravda, co píšete. Není možné, aby vyspělé ruské zbraně měly tak malou úspěšnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ono prave neboli pri tychto utokoch pouzite najmodernejsie ruske zbrane, ale len starsie PVO S-125 a S-200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je, zda lze věřit tomu, co prohlašuje gen. Igor Konašenkov, nebo gen. Kenneth McKenzie. IK tvrdí, že bylo zasaženo 71 střel, naproti tomu KMcK prohlašuje, že syrský PVO nebyl v době útoku plně aktivován a nedošlo ke zničení vypálených střel. Některé natočené "důkazy" se až nápadně podobají těm, které zveřejnili Saudové v 3/2018 (oněch 7 střel, které na ně vypálil Jemen).

Opět jediným faktem zůstává, že Ruský systém PVO nebyl aktivován a obě strany mají svou verzi pravdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je pravděpodobné, že lžou oba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď by mělo nastoupit OSN a posoudit trosky, jestli tam skutečně byly chemické zbraně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Známa rozprávka o chemických zbraniach. Schválne koľko krát ju USA ešte použije ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Trosky čeho? Rusko (oficiální a dohledatelné) v první instanci neblokovalo výjezd expertů na místo činu v syrské Dúmě, nýbrž blokovalo návrh, aby expertní skupina udělala nájezd na sklady chemických zbraní. Samozřejmě, že ve sladech a výrobních závodech důkazy o přítomnosti najdou. O tom žádná, to je jako kdyby jeli do Ruska, USA, VB ... a začali jim šťourat ve skladech. Našlo by se toho dost, ale těžko z toho učiníte objektivní závěr, kdo, kde, kdy a proč použil chemické zbraně. v syrské Dúmě. Nehájím ani jednu stranu, pouze konstatuji, že celé protichůdné informace a polopravdy pouští do médií dnes a denně. Všichni měli jasno, kdo, jak a čím, nakonec se ukázalo, že každá strana má své důkazy protichůdné důkazy.

Samozřejmě lze Rusku vyčítat blokaci mandátu pro vyšetřovací skupinu OSN a OPCW z listopadu 2017 (opět oficiálně dohledatelné), ale v současné situaci je těžké odlišit, kde končí objektivita a nastupují účelové lži.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mysleny byly asi trosky tech ted znicenych cilu, kde mel Asad skladovat nebo vyrabet chemicky zbrane. Proste aby bylo jasny, ze to tak opravdu bylo a nevyrabeli se tam ve skutecnosti treba sadrovi trpaslici. I kdyz ono je to asi jedno, stejne bude kazdej verit tomu, cemu bude chtit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no prave jsou to TED uz jen trosky = vsechny "dukazy" zniceny... resp kdyz se nic nenajde tak to ukaze krasne uspesnost utoku pac zneskodnil dokonale cil....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že podle dohody z roku 2013-4 by neměli nic najít ani ve skladech. Všechny chemické zbraně měly být odvezeny a zlikvidovány...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se to zase hemží kremrolemi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z tohoto kdysi velmi kvalitního serveru se stal naprostí shitbulvár.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo. Kontroverzní politika sice možná zvyšuje návštěvnost, ale přímo úměrně snižuje úroveň.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A není to hlavně o tom, jakým způsobem je článek psaný a kolik úsilí věnuje autor snaze zajistit co nejvíc různých úhlů pohledu a názorů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.