CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Americká armáda chce zaměřovat cíle z družic

Oni si nedají pokoj, dokud je nějací pastevci s kalašnikovy nepřijdou vyhnat z Ameriky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neplácej.
Spíše bych se bál o to tvoje krachující Rusko či Čínu která má našlápnuto k občanské válce.Soudruzi melou z posledního a utahují šrouby.Můžeme čekat zda v Rusku nebude vyhlášen první Chalifát...
Odchod z Afghanistánu je politické rozhodnutí stejně tak jako odchod z Vietnamu.Není to jako když byl Ivánek rozdrcen:))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozřejmě - vojenská operace co trvá 20 let, stála přes 1 bilión dolarů, spousta mrtvých a fyzicky/psychicky zraněných, moderní technika padla do rukou nepřítele a je to jen „politické rozhodnutí", které máme zamézt pod koberec. Zatímco Sověti byli „rozdrceni", protože jejich evakuace byla normální/naplánovaná a po jejich odchodu si to Taliban do týdne nenapochodoval do prezidentského paláce. Stačil jeden pitomý víkend a všem prozápadním fanatikům došlo jak jim NATO a jeho lokajové 20 let lhali - opět. Proč si nepřiznat, že v této otázce měli KSČM, SPD a další pravdu a bylo kvůli tomu na ně útočeno, zatímco ti ostatní systematicky lhali (je to prokázané na analýze komunikace politiků/generálů z USA už asi před víc jak rokem).

O občanské válce v Číně sní západ desítky let a ona je přitom mnohem stabilnější než západ sám - to je výhoda, když nenecháváš padnout střední třídu na hubu, kvůli svojí blbosti (výdaje na kraviny- válečná dobrodružství, zavírání moderních uhelných a jaderných eletkráren, gender píčoviny atd.) A Vietnam to samé - amíci si jen hráli, kdykoliv mohli vyhrát, umírali jen tak z nudy a to zadlužení vzniklo překlepem sekretářky o 6 řádů...

Nakonec bych se nedivil ani tomu, že talibanci vytvoří normálnější společnost než upadající západ. Ze začátku odpraví pár odpůrců, ale pak začnou normálně žít bez výroby opia narozdíl od zemědělců pod dohledem NATO, kdy se produkce opia znásobila. Naposled jsem na echo24 četl jak asi ve Skotsku vychovatelé dostali instrukce ať přesvědčují malé čtyřleté děti o změně pohlaví bez vědomí rodičů. Alláh akbar - lepší zvítězí!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nakonec bych se nedivil ani tomu, že talibanci vytvoří normálnější společnost než upadající západ." Tohle může napsat jen úplný vůl, který bude kvůli svým idiotským tezím o zahnívajícím západu (hlásaných Ruskem už 200 let) radši vychvalovat středověké magory. Co jsi četl v Pravdě a jejích odnožích obvykle pravdou není :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USA míří do hajzlu už od 1. světové války, kdy se zpronevěřili odkazu těch nejchytřejších Američanů, kteří tam kdy žili - otců zakladatelů a prezidentů, kteří je ctili. To není žádná ruská teorie, ale lehce doložitelný fakt. Dali moc bankám čímž poškodili jádro národa (střední třidu) a stalo se přesně to, co otcové geniálně předpovídali. Moderní zdebilnění západu je sice víc viditelné než tohle, ale je to propojené a nelze to podceňovat.

Pokud si Taliban uvědomí, že nějaké národní hospodářství je třeba a začnou spolupracovat s Čínou, případně Ruskem na obnově země, tak si jsem jistý, že i s tím napůl středověkým způsobem se posunou vpřed alespoň na úroveň něčeho, co bych nazval funkční zemí.

Nepatřím mezi lidi co věřili blábolům NATO o Afghánistánu, přesto jsem byl tím víkendem hodně překvapen a poučení zní - NATO lže ještě víc než jsem si myslel a Tálibán není tak neschopný a blbý jak jsem si myslel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taliban jsou stejní fanatici jako ekologisté - co na tom, že zničíme hospodářství a ožebračíme lidi, hlavně, když ideologie vyhraje.
Spíš se mě zdá pravděpodobnější, že Čína Taliby zkorumpuje a získá tak přístup k surovinám - což ale pro obyvatelstvo bude přínos.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tak oni už jsou celkem zřetelné symptomy rozkladu levicového progresivismu na západě, což je v současné době primární příčina zdejších problémů. Až to do dostatečné míry umře, západ se postupně začne regenerovat do nějaké racionálnější formy. Je tedy dost možné, že to půjde přes nějaký konflikt nebo velkou krizi, ale to je v zásadě normální. Jen je škoda, že je to úplně zbytečné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"a po jejich odchodu si to Taliban do týdne nenapochodoval do prezidentského paláce"

No jo, ani ti Afghánci už nejsou, co bývali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Odchod z Afghanistánu je politické rozhodnutí stejně tak jako odchod z Vietnamu."

Človeče čo to berieš za matroš ? Väčšiu píčovinu som už dávno nečítal. A druhá vec, prečo si myslíš že keď niekto neznáša amíkov je automaticky rusák alebo číňan ???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je naprostá ptákovina a ukazuje na naprosté nepochopení problému. Válka ve Vietnamu nebo Afgánistánu by se samozřejmě vyhrát dala. Ale musel bys ji vést jako kdysi proti Němcům nebo Japoncům. Tedy frontální útok, na ztráty civilů se nehledí. Ale to je samozřejmě politicky neakceptovatelné. Naopak na vlastní půdě by s tím problém nebyl, proto je ta tvá poznámka mimo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

" Válka ve Vietnamu nebo Afgánistánu by se samozřejmě vyhrát dala."

Tak prečo ich amíci nevyhrali ty chytrák ? Nie je náhodou hlavným cieľom vojny jej víťazstvo ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavním cílem války ve Vietnamu nebylo dobýt Vietnam a ustavit tam vlastní vládu, nebo ho dokonce anektovat, ale zabránit šíření komunismu. A to tak, aby se to co nejmíň dotklo obyvatelstva v USA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Arogantní retardové co se nedokázali poučit z chyb Sovětů v Afghánu a naopak je ještě zvětšili při 2x tak dlouhé době než jim to došlo.....ti nepotřebují jakoukoliv novou výzbroj, ale jiný společenský systém, kde se imbecilové nedostávají tak vysoko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžete se pokoušet instalovat demokracii v systému, kde obyvatelstvo nezná princip společenské smlouvy. Nikdy to nemůže fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V každém případě jde o výrazný posun nejen z hlediska výzbroje americké armády, které mají přesnější děla a rakety nikoliv vylepšit, ale rovnou rozšířit schopnosti."

Můj češtin tuto větnou strukturu těžce nezvládá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně k tomu si myslím, že slouží Starlink.
- Dnes se GPS využívá k tomu, aby IDOS poznal na jaké stojím zastávce a nabídl mi číslo autobusu.
- Ale původně to byl (a pořád to je) vojenský systém na navádění raket.
Je bláhové si myslet, že něco ve vesmíru má nevojenský účel.
- Na Starlink stačí dát kamery a můžeme streamovat každý kout Země real time.
- Pak už je to jen otázka úložiště a půjde se vrátit X hodin nebo dnů zpět v čase.
- A v kombinaci s GPS i cokoliv zaměřit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo může za to Musk s Gatesem - vakcínou se do tebe dostanou nanoboty Neuralinku, který ti čtou myšlenky a posílaj to přes Starlink do tajný základny CIA na odvrácený straně Slunce (kde se vyrábí chemtrails)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"- Ale původně to byl (a pořád to je) vojenský systém na navádění raket."

Myslím, že původně to byla náhrada tradičních systémů typu hyperbolické navigace pro lodě, letadla, ale především asi ponorky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, původně jak GPS tak Glonass byly navigačním systémem pro mezikontinentální rakety. Ponorka to bez vynoření moc nevyužije...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna mezikontinentální rakety mají inerciální navigaci s přesnými gravitačními modely Země, což se nedá nijak rušit. Čili nějaké GPS jim bude úplně k ničemu, protože za letu navigují "naslepo". Na druhou stranu ponorka, co ty rakety vypouští, svoji polohu v okamžiku odpálení znát potřebuje, aby mohla té raketě s inerciální navigací před startem říci, kde zrovna je. A k tomu normálně také používá inerciální navigaci, ovšem k jejím pravidelným korekcím občas potřebuje externí data. No a k tomu právě vznikl NAVSTAR, dnes známý jako GPS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

druzice, druzice.
a potom pridu pastiery koz a usa zasa prehra.
kde som to ja len videl ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Těžko se věří, že k dělostřeleckému zaměření postačí dnes satelit co se složený vejde do batůžku. Když si vezmu, že 30 let zpátky k tomu bylo potřeba dvoutunové hebedo s jaderným reaktorem a zaměřovalo to cíle velikosti lodi přibližně (tedy nepoužitelně pro dělostřeleckou palbu).
Pokrok nezastavíš, akorát si říkám, když si každej bude provozovat desetitisíce satelitů, a speciálně těžko ovladatelných cubesatů, za jak dlouho si na nás vyšlápne strejda Kessler. Aby tahle dekáda nebyla na dlouho poslední, kdy ještě můžeme létat do kosmu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.