CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Americké námořnictvo ukončilo vývoj railgunu, porazily ho hypersonické střely

Kdyby se raději zaměřili na vývoj něčeho užitečnějšího

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba na to, aby byl celosvětový mír... zatraceně, to už vlastně obsadili modelky a missky... Tak na vývoj výkonnějších grafických karet ... nojo, ale to dělají technologické společnosti ... co by asi tak užitečnějšího mohli vojáci vyvíjet, zvláště pak, když jejich zaměření jsou z podstaty povolání boj a války?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná by to chtělo zapřemýšlet a pak teprve něco psát, asi vojáci tohle přímo nevyvíjejí, že, ale dělají to inženýři, vývojáři a vědci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ano přesně tak, taky bych chtěl aby armáda zadávala více zakázek na lepší výnos okurek atd. A čistě náhodou nepochází tak 80% běžných věcí z armádního vývoje?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trollové a inteligenti i tady.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"náhodou nepochází tak 80% běžných věcí z armádního vývoje?"

Pokud jste si to číslo jen tak vymyslel, tak pravděpodobně nepochází, protože šance, že ho správně uhodnete, je velmi malá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale já nic takového nepsal

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale on taky neodpovídal tobě

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě tedy říkáte, že civilní vědci vyvíjí na zakázku armády. Ano, máte pravdu, nicméně kromě toho, že pro armády pracují civilní vědci a inženýři, tak mají armády (většinou bohatších zemí) vlastní vědce a vlastní inženýry. Řekněme, že by armády nikoho takového neměly, a používaly by pouze civilní vědce a inženýry. Ti by se rozhodli, že se vrhnou na něco užitečnějšího. Co budou muset udělat armády, která nechtějí obrazně řečeno bojovat s klacky a kameny? Nezbude jim nic jiného než si vědce a inženýry zajistit a ti budou vyvíjet zbraně, obrané prostředky a další, vojensky zaměřené prostředky, protože to je to, co armády potřebují. Umět v daném čase bojovat pokud možno aktuálně co nejmodernějšími prostředky. Existuje jedno řešení a tím by bylo zrušit armády, ale to je utopie v lepším případě hodně, ale hodně vzdálená budoucnost. Lidé mezi sebou měli, mají a pokud se nestane něco zásadního, tak budou mít rozpory. Z toho plyne, že rozpory budou i mezi státy. Státy zřizují armády, které mají dva úkoly. Prvním a základním je obrana státu a druhým je případné útočení na jiný stát.

Doufám, že mé zapřemýšlení je dostatečné k tomu, abych objasnil svou předchozí ironickou poznámku na Vaši naivní poznámku o tom, že by se vědci měli angažovat v něčem užitečnějším než pracovat pro armády...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Práce pro armádu z pohledu inženýra je zajímavá jak z technické, tak finanční stránky. Proč by to někdo neměl chtít dělat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím. Ptáte se dobře, ale na nesprávném místě. Možná by stálo za to přečíst vlákno od úplného začátku a zeptat přispěvatele "Stan", který by rád aby dělali raději něco užitečnějšího, tedy něco co nesouvisí s armádou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

njn nasi "spojenci"
bud nam davaju sankcie alebo nas spehuju
https://dennikstandard.sk/80217/na-americkom-odpocuvani-spojencov-vratan...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chce to méně žrát ruskou blábolící propagandu.
Míš spíše zajímá jestli Puťka již začal spořit na odškodnění za teroristický útok na našem území...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odposlouchávání spojenců bylo Američanům dokázáno už poněkolikáté. Pokud je pro tebe pravda ruskou propagandou, tak jsi nemocný.

Pro prokázání teroristického útoku musíš mít jako u všech ostatních trestních činů jasné důkazy, což u Vrbětic chybí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Američané odposlouchávají koho můžou, stejně jako Číňané, Rusové, Angličané, Francouzi... prostě každý stát, který na to má schopnosti. A je to vlastně dobře, protože když všichni všechno vědí, tak se snižuje riziko, že se někdo vyplaší a začne dělat blbosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každý poslouchá každého kde může, tak to vždycky bylo a bude. Člověk fakt musí být trubka, aby věřil, že ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To víš že chybí...Říkal Sputnik a Rusko:)))
.Ruský Pat a Mat čistě NÁHODOU se ometal kolem muničáků který opět NÁHODOU vybuchl.Stejně náhodou se ruský odpad ometal v Maďarsku kde opět NAHODOU něco vylétlo do luftu.A stejně NÁHODOU se rusáček opět ometal po Anglii kde opět NAHODOU někdo otrávil kritika Kremlu.A stejnou NÁHODOU jim Puťka dal vyznamenání Suchého záchodu:)))
Stejně tak NÁHODOU chce Rusáčka vyslechnout či spíše zatknout policie...
Jak to ti rusové jenom dělají že je všichni šidí?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"plánuje si ponechat současný hardware a dokumentaci týkající se 16 let prací na vývoji těchto zbraňových systémů"
- To je výborný nápad. Tihle chlapíci měly poradit NASA "ponechat" dokumentaci rakety Saturn V.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.