CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Androidí CyanogenMod je nyní oficiální firma, chce na výsluní mobilních systémů

Vnímám to jako přímý přenos likvidace funkční alternativy pro android.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

snad to nebude take fatalne - mozno umoznia (kludne aj za poplatok) kvalitne 3rd party ROMky, tentokrat ale naozaj odladene s podporou vyrobcu aj na telefony, ktore sa uz vyrobcovi neoplati podporovat

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Já používám cca rok tuto romku na ZTE Skate (CM 7.2) a naprostá spokojenost s přidanou hodnotou a rychlostí !!! Díky tomuto projektu a také lidem na MoDaCo.com mohu na tomto železe provozovat i Android 4, 4.1 a 4.2 a to vse naprosto svižně. Já doufám, že užší spolupráce s výrobci přinese lepší kompatibilitu ovladačů i starším zařízením, která budou v budoucnu již ze strany výrobce neupgradovaná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Instaloval jsem bráchovi na Xperii Tipo CM10 (Android 4.1) z projektu FreeXperia a naprostá spokojenost. Třetinová doba zapnutí i vypnutí, celkově svižnější a hlavně žádný bloatware typu Facebook, Google+ apod.

Poslední oficiální ROM od výrobce je Android 4.0, takže bloatware nelze ani odinstalovat ani vypnout, a upgrade se konat nemá.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Chtelo by to v prvni rade cist mezi radky a ne jen okomentovat PR. Ve skutecnosti bude CM vice podobne puvodnimu Androidu, protoze uz ted se planuje zahodit mnoho feature, aby mohli ziskat Google CTS. Druha vec je, ze doted na CM lidi prispivali jakozto komunita, protoze to pro ne byla zabava a zaroven tim vznikal slusny system.

Soucasne kroky pocitaji s tim, ze komunitu v podstate zneuziji... cela afera okolo aplikace Focal (fotoaparat), kdy leaderi CM chteli od autora moznost dual-licence, aby mohli v podstate vzit jeho GPL kod a uzavrit ho, protoze planovali do releasu davat neco jineho nez budou uvolnovat ve zdrojovych kodech, zapricinila, ze Focal z CM uplne zmizel, jelikoz autor nebyl ochotny se nechat ojet do prdele.

Naopak se domnivam, ze toto je dobry krok k tomu, aby komunita okolo CM umrela... CM leaderi nemaji naprosto zadne pochopeni pro komunitu a nikdy ji ve skutecnosti nemeli... a ted si mysli, ze na tom zbohatnou. Chteji si hrat na nove Jobse a Page. Nemaji prakticky absolutne zadny business plan a svym chovanim nastvali spoustu lidi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyjadreni k Focalu https://plus.google.com/106978520009932034644/posts od samotneho autora.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

mno, přání by mohlo být, že je asi jen otázkou času než jim dojde, že zbavovat se komunity nebyl dobrý krok, ale když se podívám na zkomerčnělé větve jiných projektů, tak to stačit k návratu do normálu nemusí, protože už v tom budou příliš komerčně zaangažovaní, za sebou akcionáře nebo jiné investory vyžadující slibované výsledky, ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.