CDR.cz - Vybráno z IT

Kulaté chytré hodinky brzy pro každého a Android Wear spustí offline mp3 i GPS

G Watch R Moto 360 Gear S
První větší update pro Android Wear přinese podporu GPS či přehrávání offline hudby. Nositelná zařízení čeká podle odhadů zářná budoucnost. Pomoci má úspěchu u vydání dalšího kulatého modelu chytrých hodinek s kruhovým displejem, tentokrát v podání LG.

Google přislíbil, že operační systém pro nositelná zařízení bude neustále vylepšovat. Android Wear se tak dočkal nových fitness funkcí, došlo na ladění a především aktualizace přidává podporu pro zabudovaný GPS senzor. S novým softwarem konečně přibude i funkce pro připojení k Bluetooth headsetům, kdy bude možné přehrávat offline hudbu přímo z hodinek. Pokud si tedy půjdete zaběhat, postačí bezdrátová sluchátka a chytré hodinky na zápěstí.

03 Smartwatch 3 Black Small

Prvním zařízením s Android Wear a GPS představilo Sony. Předobjednat se dá již dnes a my jen doufáme, že oproti první a druhé generaci došlo k posunu a Sony SmartWatch 3 se dají normálně využívat. Přispět by tomu mohla právě jednotná platforma. Google potvrdil, že pro nositelný OS jsou k dispozici již desítky tisíc nejrůznější nástrojů a aplikací.

LG G Watch R - kulatý displej podruhé

Hodinky s 1,3" kruhovým OLED displejem se pochlubí rozlišením 320x320 obrazových bodů. Uvnitř běží SoC Qualcomm Snapdragon 400 doplněný o 512 MB operační paměti a vestavěné 4GB úložiště. O výdrž se postará vestavěná 410mAh baterie, která by měla zařízení udržet "při životě" kolem 2 dnů.

Samozřejmostí jsou nejrůznější senzory, snímač srdečního tepu a na závěr také certifikace IP67 pro odolnost vůči prachu a vodě.

Lg G Watch R 01

Model LG G Watch R je po Moto 360 teprve druhým zařízením s Android Wear a kruhovým displejem. Výrobci se tak konečně snaží přiblížit reálným hodinkám a odpustit od nevzhledných obdélníků. V tuto chvíli se novinka prodává za cenu pohybující se kolem vysokých 360 dolarů (cca 8 000 Kč).

Druhé chytré hodinky s kulatým displejem na trhu se pomalu dostávají k prvním zákazníkům. V listopadu by se měl model dostat na vybrané trhy v Evropě, USA a Asii. Již nyní jej lze objednat např. v UK. Následovat má Francie či Španělsko.

Zdroje: 

1, 2

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kulaté chytré hodinky brzy pro každého a Android Wear spustí offline mp3 i GPS

Pondělí, 27 Říjen 2014 - 10:44 | Karel Čtvrtý | 2 dny? Tak to mě fakt dostalo. Hahaha! Za 8 litrů...
Neděle, 26 Říjen 2014 - 23:30 | BTJ | Podivam se do sve kristalove koule ..... a ano,...

Zobrazit diskusi