CDR.cz - Vybráno z IT

Aplikace v App Store mohou nyní zvýšit své předplatné bez vašeho vědomí

Uživatelé společnosti Apple byli doposud zvyklí na to, že při změně výše předplatného nějaké aplikace nebo služby museli být informováni dopředu a museli osobně souhlasit s navýšením nebo předplatné bylo automaticky ukončeno. Nyní se nikdo nikoho na souhlas ptát nebude.

Zdroj

Snad každá společnost na světě se snaží přizpůsobit celosvětové inflaci a vývojáři aplikací pro mobilní telefony nejsou výjimkou. Stejné lze říci i o společnosti Apple, pro kterou velkým zdrojem příjmu jsou podíly z prodejů aplikací, předplatného a služeb třetích stran v jejich obchodě App Store. Právě poplatky pro publikaci her a aplikací v obchodě App Store nyní prochází změnou podmínek.

Vývojáři mají nově oprávnění ke zvýšení měsíčního předplatného bez předchozího výslovného souhlasu uživatelů. Uživatelé Applu byli dosud zvyklí na to, že při zvýšení ceny předplatného byli informování o této skutečnosti a bez výslovného odsouhlasení nových podmínek byl odběr automaticky ukončen. 

Uživatelé i nadále budou moci své předplatné kdykoliv zrušit, jen se o změny v jejich výši budou muset více zajímat. V době vysoké inflace a finanční krize, kdy se uživatelé ohlížejí po možnostech, kde  ještě ušetřit, tak bohužel nové podmínky zvýhodňují spíše vývojáře aplikací. Navýšením měsíčních poplatků tyto aplikace uživateli kolikrát připomněly, že si vůbec danou službu platí, a daly mu příležitost si uvědomit, že je vlastně nevyužívá a platit nechce. 

Zdroj

Naštěstí pro uživatele si Apple stanovil několik podmínek. Měsíční předplatné nesmí být zvýšeno o více než 5 dolarů nebo polovinu z původní ceny. U ročního předplatného nesmí překročit limit navýšení 50 dolarů nebo polovina z původní ceny. Na všech těchto transakcích má Apple určité procento, a proto se zvýšením předplatného porostou i příjmy Applu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Aplikace v App Store mohou nyní zvýšit své předplatné bez vašeho vědomí

Pondělí, 23 Květen 2022 - 10:14 | DRK | Ono je otázka jak přesně byl informován. Jeslti...
Středa, 18 Květen 2022 - 18:33 | pavell | AI ARTICLE WRITER https://www.hypotenuse.ai/ai-...
Středa, 18 Květen 2022 - 13:38 | Callisto | Oboje je OK. Jabkounum tohle vadit nebude a Čihák...
Středa, 18 Květen 2022 - 13:05 | Zog Zogothowics | Fakt nevím jestli je větší prase Apple nebo Čihák...

Zobrazit diskusi