CDR.cz - Vybráno z IT

Apple chystá chytré hodinky iWatch

iWatch_concept2
Společnost Apple zřejmě chce expandovat do dalšího výrobního odvětví. Po zprávě, že tento rok představí nové modely mobilních telefonů a svou první televizi, se chystá na výrobu chytrých hodinek.

Hodinky iWatch by měly být vybaveny operačním systémem iOS a technoloogií Bluetooth 4.0. Dále mají mít 1,5palcový displej a mají být vyrobeny z ohebného materiálu Willow Glass, který má na svědomí společnost Corning Glass Technologies. Ředitel firmy Pete Bocko uvedl, že vývoj tenkého, ohebného skla trval více než deset let. Technologie je nyní finálně dokončena.

iWatch_conceptiWatch_concept1

"Materiál můžete použít k omotání nějakého válcovitého objektu, což by mohlo být něčí zápěstí. Když bychom chtěli vytvořit něco, co by vypadalo jako hodinky, s tímto flexibilním sklem toho docílíme," řekl Bocko. Lidské tělo se však pohybuje nepředvídatelným způsobem, pro každé zařízení to je jedna z nejtěžších mechanických zkoušek. Flexibilní sklo není výjimečné jen svou malou tloušťkou, je možné s ním pracovat ve vysokých teplotách až do 500 °C.

Apple odmítl své plány komentovat. Pokud by se tento produkt skutečně začal vyrábět, vyvstává nám řada otázek. Budou mít hodinky asistentku Siri či GPS? Jaký bude jejich vzhled? A v neposlední řadě, jaká bude cena? Co se týká designu, italský návrhář Antonio DeRosa zveřejnil svou vizi iWatch. Nechal se inspirovat vzhledem přehrávače iPod.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple chystá chytré hodinky iWatch

Středa, 13 Únor 2013 - 15:26 | HKMaly | TYDEN? U hodinek cekam, ze vydrzi bez nabiti roky...
Středa, 13 Únor 2013 - 12:40 | Janadruhou | Takové zařízení by bylo určitě zajímavé. Pokud to...

Zobrazit diskusi