CDR.cz - Vybráno z IT

Apple koupil Shazam. To ho může transportovat i před Spotify

Společnost Apple dokončila nákup aplikace Shazam, která byla pozdržena kvůli antimonopolnímu šetření. Pokud by integroval tuto aplikaci do Apple Music a všichni uživatelé Shazam přešli spolu s aplikací, může Apple Music dosáhnout předních míst v žebříčcích.

O prodeji aplikace Shazam společnosti Apple se mohli fanoušci dočíst již minulý rok. Tento krok se však nelíbil Evropské unii, která v transakci viděla hrozbu monopolu a započala antimonopolní vyšetřování. Z toho šetření však Apple vyvázl jako vítěz. Díky tomu dochází nyní k dokončení integrace Shazamu do Applu.

Cena, kterou musela společnost Apple zaplatit, byla 400 milionů dolarů. Aplikace Shazam je jedna z nejpopulárnějších aplikací vůbec. Aplikace slouží k identifikaci hudby, získávání textů skladeb a nyní i objevování hudby, kterou objevují samotní umělciToho se dá využít, když slyšíte například písničku v kdekoliv hrajícím rádiu a vy si nemůžete vzpomenout na její název, popřípadě ji neznáte. 

Zatím se společnost Apple ohledně budoucího záměru s aplikací Shazam vyjádřila s tím, že se můžou uživatelé těšit na update, který odstraní veškeré reklamy uvnitř aplikace. Je velice pravděpodobné, že Apple bude chtít tuto aplikaci nějak integrovat do svého systému. Zda Shazam použije jako rozšíření streamovací služby Apple Music, je prozatím otázkou.

Pokud Apple efektivně využije nově nabyté šance, může se v žebříčcích posunout i před Spotify. V současné době má Apple Music pouhých 50 milionů uživatelů, kdežto Spotify již přesáhl 80 milionů. Pokud tedy všichni uživatelé Shazamu přejdou k Apple Music, může to Apple transportovat na přední místa.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple koupil Shazam. To ho může transportovat i před Spotify

Žádné komentáře.