CDR.cz - Vybráno z IT

Apple chce Microsoftu a Windows 8 znepříjemnit vstup na trh: Představí nový iPad mini a tím zdaleka nekončí

apple_keynote_pozvanka
Dlouho se o něm mluvilo, ale až nyní se zákazníci dočkají. Zmenšená verze iPadu by se měla světu představit až zítra, ale my už teď víme, jaká bude cena a jak bude vypadat. Spolu s ním dorazí nový 13" MacBook Pro s retina displejem. A prý to není zdaleka vše.

Kapitoly článků

1.  Apple chce Microsoftu a Windows 8 znepříjemnit vstup na trh: Představí nový iPad mini a tím zdaleka nekončí

V poslední době se stává nepsaným pravidlem, že většinu informací o chystaných produktech Apple víme ještě dříve, než jsou oficiálně představeny. Bylo tomu tak v případě iPhone 5 a jinak situaci nevidíme ani v případě tolik vyhlíženého iPadu mini. V předchozích dnech unikla hrstka fotografií tohoto tabletu, něco málo informací k dalším produktům, ale co je zajímavější, známá je i jeho cena.

ipad-mini_family

Více než měsíc po konferenci k uvedení iPhone 5 a nových iPodů si společnost s nakousnutým jablkem v logu připravila pro novináře další akci. Má totiž něco málo navíc, co by ráda ukázala... Pod tímto pojmem se může skrývat cokoli, ale první informace jsou zřejmé a ukazují, že se máme na co těšit. V úterý 23. října 2012 se na oficiální keynote rozmluví zástupci společnosti o dalších novinkách v produktovém portfoliu. Jaké konkrétně to jsou?

iPad mini: 8 variant se zajímavou cenou

Menší verze populárního tabletu je asi nejočekávanějším produktem z portfolia Applu, který se zítra dočká svého představení. Jeho představení přichází několik dnů před keynote Microsoftu, kde se poprvé ukáže finální verze Windows 8 a tablety Microsoft Surface. Ať už se jednalo o strategický krok či nikoli, Apple si svůj nemalý podíl na trhu s tablety chce udržet za každou cenu. iPad mini sice není pro Windows 8 tablety přímým konkurentem, ale další očekávané novinky již ano.

ipad_mini_porovnani

Není překvapením, že nejlevnější varianta iPadu mini s 8 GB úložné paměti a WiFi vyjde zákazníka na pouhých 249 eur (cca 6 400 Kč). Menší verze bude mít úhlopříčku obrazovky 7,85" a prodávat by se měla ve dvou barevných variantách. Přestože barvy jsou na výběr "jen" dvě, různě vybavených konfigurací bude hned osm.

ipad_mini_cena

Nejvybavenější model pak nabídne 64GB úložiště s WiFi a podporou mobilních sítí. U nás to bude 3G, v zahraničí si zákazníci budou moci dopřát i rychlejší LTE. Cena za 64GB LTE iPad mini by měla být 649 euro (cca 16 700 Kč).

Pokud se tato cena potvrdí, jednalo by se o konkurenceschopnou nabídku, která by zbytek výrobců příliš nepotěšila. iPad mini by totiž jen nepatrně zaostával za výkonným a levným Nexusem 7 od Asusu, oproti kterému má menší kapacitu úložiště. Bohužel s retina displejem není počítáno, ale i přesto má být jeho kvalita na slušné úrovni.

Další informace ukazuje zajímavá infografika v další kapitole. Přestože se datum konference změnilo, většina informací nadále platí.

MacBook Pro 13": Retina displej na 13 palcích

Rodina MacBook se své aktualizace dočkala již v červnu, kdy přišel na trh i 15" model s retina displejem. Nyní je na řadě právě 13" varianta, která i na menší ploše nabídne opravdu vysoké rozlišení (2 560 x 1 600).

13-inch-retina-display-macbook-pro-here-by-october-0

iMac: Nové stolní počítače od Apple tu dlouho nebyly

Podle posledních spekulací toho bude více a v kurzu je i nová generace počítačů iMac. Přestože se jedná o spekulace, Apple by tímto krokem mohl chtít znepříjemnit Microsoftu a jeho Windows 8 vstup na trh. Dlouhé čekání by podle některých zdrojů mohlo stát za výrazně tenčím designem a z toho plynoucí náročnosti na výrobu. All-in-One řešení je právě ten segment, kde chce Microsoft s Windows 8 prorazit a Apple to bere na vědomí.

imac_novy

Souhrn ze zítřejší konference, která začíná v 19:00 našeho času, pro vás přineseme krátce po jejím skončení. O dalších novinkách a spekulacích vás budeme informovat.

Kapitoly článků
1.  Apple chce Microsoftu a Windows 8 znepříjemnit vstup na trh: Představí nový iPad mini a tím zdaleka nekončí

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple chce Microsoftu a Windows 8 znepříjemnit vstup na trh: Představí nový iPad mini a tím zdaleka nekončí

Středa, 24 Říjen 2012 - 11:30 | Lukáš Voříšek | Dobrý den, možná by vás mohlo zajímat, že to vše...
Pondělí, 22 Říjen 2012 - 21:19 | Pat MAt | Amen, posledni dobou se tady zacina objevovat...
Pondělí, 22 Říjen 2012 - 14:06 | Golem II | Bylo by možné držet se pro příště pouze faktů v...

Zobrazit diskusi