CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple představil své brýle pro rozšířenou realitu. Stane se jim cenovka osudnou?

Mě trochu vyděsilo, to co nebylo řečeno. Že to zkoumá reakce uživatele tak dokonale, že nebude schopný ignorovat cílenou reklamu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Apple moc nemusim, ale toto by mozno bola prva vec co by som si od nich kupil (ale az v nejakej dalsej generacii, ked sa vychytaju muchy a upravi cena ;-) ).

Ako nahrada za velku telku, na pozeranie filmov a hranie hier by to bolo super. Az na to audio, viac by sa tam hodili uzavrete sluchatka. Clovek si to moze preniest hocikde po byte aj mimo bytu (na chatu, na cestovanie) a ma so sebou velky virtualny screen.

Ine use-case-y by som asi nevedel vyuzit. Keby vedeli rozumne nahradit klavesnicu a mys cez gesta a pohyby ruk, mohlo by to byt zaujimave aj na pracu s pocitacom (ci uz macbook, alebo rdp na inu masinu). Aj ked si neviem prestavit mat to cely den na hlave, mozno len par hodin.

Ale treba uznat, ze je to zaujimavy progress voci existujucim VR/AR setom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Největší problém je, že to jsou v podstatě veliký brejle a člověk se v tom docela paří. Na delší používání to moc nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase pokud se předpokládá i nějaké použití ve společnosti jiných lidí, tak jsou repráčky lepší, než sluchátka, která tlumí to okolí. Klávesnice přes gesta byla součástí té prohlídky, opravdu očekávají, že člověk kromě Vision Pro nebude mít žádné jiné zařízení klidně ani u sebe.

Jinak pocení by mělo být vyřešeno tím, že udělali takřka celokovovou konstrukci, ale zase to přináší další problém - vyšší hmotnost (hlavně oproti jiným, primárně plastovým).

Já si osobně myslím, že to hlavně zase může nastartovat jiné hráče na trhu, kteří přinesou vlastní alternativu. Tak trochu to ale připomíná nějaký dystopický díl Black Mirror, ta představa, že každý bude mít na sobě brýle a může se kdykoliv uzavřít před světem (a svět vlastně nevidí reálně, jen zprostředkovaně přes obrazovky!).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pocení nesouvisí s plastovou či kovovou kontrukcí. Souvisí to s okolním prostřením (vedro dusno) a stavem v jakém je zrovna uživatel (pos prše že zadýchaný). A odstranit to celkem spolehlivě jde jen aktivním větráním ke questu 2 jde sehnat extra rámeček s ventilací..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to zase nejsou brýle ale maska na obličeji. Jediné v čem jako obvykle "nezklamali" je cena....
A to odstranění všech ovladačů a používání jen hlasu a gest rukou taky nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.