CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple se rozhodl zůstat na ruském trhu, ale musí nabízet ruské verze aplikací

Tak ruský trh je obrovský. On totiž zahrnuje víceméně celou oblast bývalého SSSR. Tedy například i Kazachstánu, Běloruska nebo Ukrajiny. Pokud by Apple odešel z Ruského trhu, musel by odejít i z těch ostatních.

Navíc iovce těhle zemí kupují obvykle nejvyšší modely (i kdyby měli trávu celý rok žrát) a penetrace iPhonů je přes 20%, takže se bavíme o cca 35-40 miliónech klientů co rok, až dva koupí iPhonem za 1000 dolarů.

Matematika je jasná sklonit hlavu a mít 40 miliard dolarů ročně nebo si hrát na "demokrata" a těch 40 miliard nemít. Snadná volba, kterou už dávno bez okolků udělali v číně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezahrnuje. Ukrajina rozhodně nevyžaduje ruský software, obzvlášť ne ten povinně dodaný KGB.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

víš o tom hovno. Prvně tan zákon není o povinné instalaci nějakých aplikací. Je to prostě klasický ballot screen. Uživatel si může vybrat i nativní aplikace dodané s iOS.

Za druhé, to, že ukrajinská junta nenávidí Kremelského trpaslíka neznamená, že drtivá většina ukrajinců nesjíždí aplikace a služby z Ruska. To víš, azbuka je azbuka. VKontakte ji zvládají lépe, nežli Facebook. To, že mapy applu a googlu stojí na ukrajině za hovno, zatímco yandexmap jsou na lepší úrovni než náš seznam, pak dokresluje o co vlastně v tomto případě jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když někdo napíše ukrajinská junta, tak hned vidím, že je rudý blb.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je úplně jedno co vidíš nebo nevidíš. Tvoji hloupost to nijak nezmění. Nevíš nic, žádné reálie, jen ideologicky pindáš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prachy totiž nesmrdí Jiříčku. Navíc by NSA přišla o další možnost jak v Rusku šmírovat, kdyby se Apple stáhl. Takže hezky souhlasí, napakujou se a ještě budou dál strkat rypák kam je nikdo nezval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejenže je ruský trh velký, ale má velký potenciál růstu i přes sankce. Pokud by to bylo jak někteří politici mluví jako o velké benzince a prodeje stagnovaly nebo klesaly tak se na to Apple vybodne, ale i oni vidí že tam lidi bohatnou a jsou ochotni si připlácet za jejich produkty. A toto, nabídková obrazovka je taková minimální úlitba aby mohli v klidu vydělávat. A pro ruský stát možnost podpořit a zviditelnit své vývojáře i v té jinak víceméně uzavřené soustavě. Osobně mi to přijde jako svého druhu dřív u MS obrazovka s výběrem alternativních prohlížečů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.