CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple spustí nový program „Oprav si sám“. Dodá zákazníkům návod i náhradní díly

Teď je otázka jestli dostali rozum (rozumněj dotlačili je k tomu naštvaní zákazníci) a myslejí to vážně, nebo je to jen "vlk s nažral a koza zůstala celá". Tj. sice vám ty díly prodáme ale za takovou pálku že se vám to nevyplatí a cokoli jiného tam fungovat nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to rozšíření IRP (Independent Repair Provider Program) i na fyzické osoby. A ten program je absolutní marketingový krasožvást. Můžeš získat pouze displej a baterku na nové verze iPhone a ještě musíš informace o koncovém zákazníkovi poslat do Apple a díly nemůžeš mít ani dopředu naskladněné. Předpokládám, že to bude dost podobné i s tímto novým programem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preesne.... Ty ovocnarsky hulibrci to daj za takovou palku, ze si to radsi das do servisu bez sve vlastni prace... Je to jen akce "aby se nereklo" ... Proste Apple

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo viděl disassembly iPhone 13*, je mu jasné že je to určené na "WTF FUCK THIS SHIT" dojem a následně cestu do servisu :D
*než se člověk dostane k baterce jsou kromě rizikového nahřívání displaye použity 3 různé proprietární šroubováky a několik "zatáhni moc a máš cihlu"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podle videa pohoda sundani displeje, mnohem lehci nez ty zaobleny sracky u predchozich modelu. Nahrivani je jen z toho duvodu, ze je to vodotesny a je to zalepeny. Vymenit displej bude pohodicka, akorat se obavam te ceny jak tu nekdo zminoval a bude levnejsi koupit na aliku ten fake displej, kdyz se clovek spokoji s horsi kvalitou zobrazeni.
Podle videa i ostatni veci paradni, zadny lepeni, vsechno na konektory a sroubky, vymena kamer taky lepsi. Dost to zjednodusili oproti minulym generaci a to jsem se tech displeju navymenoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nejsou fake, jen je číňani manufakturně repasují - sundávají prasklá skla a lepí nové (což není principiálně špatně, protože to doma dost dobře udělat nelze). To vlastní sklo už občas replika je, což se pozná v mnohem menší tvrdosti (a zároveň menší křehkosti).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musel jsem se mrknout do kalendáře... Ne fakt není 1.4.! Atmel + Mikrochip, Apple uvolňuje díly, už zbývá jen aby se spojily AMD a Nvidia...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to jsi trochu objevil "Ameriku", protože Mikrochip koupil Atmel už před 5ti lety. A Apple žádné náhradní díly neuvolňuje, pouze je to jejich marketingová obrana proti right to repair, a krokům které v US podniká FTC a v EU Evropská komise.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.