CDR.cz - Vybráno z IT

Apple začíná komerčně koketovat s VR, začal na stránkách prodávat VR headset

Mattel View Master Vr 1
Jedná se vůbec o první oficiální krok směrem k VR a to i přes to, že zmíněné VR není z továren Apple. Tímto krokem dal Apple oficiálně najevo, že by mohl mít zájem o VR jako takové.

Mattel View Master VR není VR samo osobě, k užívání virtuální reality budete potřebovat i samotný iPhone. Funkčnost je tedy na principu levnějšího CardBoard od Google.

Mattel View Master Vr 2Mattel View Master Vr 3Mattel View Master Vr 6

Možná se tedy skutečně jedná o první krok do světa VR, nebo si možná lépe řečeno chce Apple napřed otestovat zájem o tuto technologii u svých zákazníků ještě před tím, než na trh uvede svoji plnohodnotnou VR variantu. Pokud by šlo vše podle plánů, dá se pak očekávat stažení Mattel View Master VR z Apple obchodu a jeho nahrazení dražší variantou již s logem nakouslého jablka.

Mattel View Master Vr 4

Na svých stránkách pak Apple tento Mattel View Master VR Starter Kit prodává za cca 750 Kč

Dle posledních informací má Apple svůj tým vývojářů, kteří pracují na VR přímo pro Apple samotný. Mattel View Master VR je tedy pouze odrazovým můstkem. Dle oficiálních slov společnosti pak spolupracuje se společností Flyby Media, která dříve spolupracovala s Googlem na vývoji softwaru pro 3D mapování zvaný Project Tango 3D.

 Mattel View Master Vr 5

S největší pravděpodobností tedy ani Apple ve světě VR technologií nezahálí, jen zatím není dostatek informací, dle kterých bychom si mohli udělat bližší obrázek. Uvidíme, co přinese budoucnost.

Zdroje: 

1, 2, 3

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple začíná komerčně koketovat s VR, začal na stránkách prodávat VR headset

Žádné komentáře.