CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k ARM konzole OUYA za 100 dolarů získala dostatek prostředků a půjde do výroby

100 dolarů je fakt asi na hraně, zvášť, když budou dělat maximálně tak stotisícovou sérii (víc peněz asi nemají). Ale když Nexus 7 stojí se stejnou velikostí paměti a stejným CPU 199$ a má navíc baterku a display, tak by to vyjím mělo.
Zajímavé spíš bude jak se takový koncept prosadí vůči klasickým konzolím, protože by to pro ně mohla být dost velká rána.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Klasické konzole Ouya vůbec neovlivní - nemá jejich výkon, nemá za sebou tolik vývojářů her, hry pro Android stojí zlomek těch pro konzole atd...

Ouya je taková herní konzole na Angry Birds, World of Goo, serfovadlo a o důležité audio výstupy očesané HTPC.

Kampaň na Kickstarteru jsem sledoval od začátku, ale nakonec nepřispěl. Uspořené peníze mnohem radši vrazím do Riftu :-) Android už mě nemá moc čím překvapit, VR na druhou stranu - to je jiné kafe.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Sérii udělají a pak pravděpodobně nasadí nějaký jiný obchodní model, aby byli v zisku. Pokud se vše podaří, bude mít Nintendo, Sony a Microsoft co dělat. Konec konců současné konzole jsou za zenitem a čekání na novou generaci je pro hráče i vývojáře utrpením. :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro hráče možná, ale proč pro vývojáře? Těm to nemůže vadit, spíše naopak, nemají tolik práce s optimalizacemi atd. Jediné co by jim mohlo vadit je snižující se zájem o konzole a hry pro ně, to jo....

Já bych téhle konzoli tak moc nevěřil, nedávno o tom kdesi psali (nebylo to diit?) a takový projekt nevypadal moc důvěryhodně. přece jen, za 3/4 roku vyvinout, vyrobit a dodat 60+ tisíc zařízení za těch 100 dolarů, to moc reálně nevypadá.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Vývojáře dnešní konzole především hodně omezují a práce s optimalizacemi mají požehnaně, především co se týká rozlišení textur, počtu polygonů ale i programově se musí hodně optimalizovat, aby to všechno jelo plynule. Mají míň práce s řešením různých nekompatibilit, ale to u téhle konzole platit nebude, protože android je už dnes hrozně roztříštěný a do budoucna to bude čím dál horší, a exkluzivní tituly jen pro tuhle konzoli asi nikdo dělat nebude.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No, já bych měl spíš hlavní obavy o to, jak se na tom vůbec bude hrát... přecejen spousta her pro Android je navržená pro ovládání dotykem (typicky třeba klasika Angry Birds), případně nakláněním (to by se asi dalo vyřešit zabudováním akcelerometru do gamepadu) a s tím gamepadem to asi nebude to pravé ořechové.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

někde psali, že ten gamepad bude mít na sobě kromě tlačítek i touchpad či co

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Konzole nemusí být zisková. Dodavatel ji může dotovat příjmy z jiných kanálů, jako třeba u XBoxu avatar items nebo prodeje/pronájmu filmů.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To sice nemusí ale z čeho by ji asi tak dotovali když to je "společnost" o pár lidech s nápadem na konzoli.....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, to je zvlastni ten nazor na cenu, ja spis mam za to ze je trochu nadsazena a obsahuje i zisk ktery je mozne vrazit do dalsiho rozvoje. V dobe kdy cina chrli tablety za podobnou nebo nizsi cenu vcetne LCD a baterie (ktere zde nejsou) a kdy vecicky typu mk802 stoji o 30-40 dolaru min si fakt nemyslim ze by pri 99usd byli ztratovi na HW.

Co mi tam chybi je SD slot. S 8 gigama interni pameti bez rozsireni kartou podle mne dost brzo narazi. Porad doufam ze ho tam jeste pridaji. Jenom usb port nestaci.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

za 100$ si to koupim domu ;-))

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.