CDR.cz - Vybráno z IT

Hlasová asistentka Cortana dorazila na iOS a Android, jak jí nainstalovat v ČR?

Cortana Android
Potřebujete naplánovat schůzku? Není problém. Najít nejbližší restauraci či vyhledat důležité informace? Stačí se zeptat. Hlasová asistentka Cortana od Microsoftu dorazila na konkurenční platformy a je se na co těšit!

Kapitoly článků

1.  Cortana pro Android a iOS

Změna politiky Microsoftu nese ovoce v podobě další aplikace pro konkurenční platformy. Softwarový gigant vypustil finální verzi své aplikace Cortana do marketů Google Play a App Store.

Cortana je svým fungováním velmi podobná Siri od Apple a má simulovat reálnou asistentku, která vám pomáhá s každodenními úkony. Hlasovými příkazy můžete vytvářet poznámky, hledat informace, ovládat funkce telefonu, nebo si jen nechat vyprávět vtipy.

Cortana Ios

Až doposud bylo možné aplikaci vyzkoušet pouze jako betaverzi, nyní je oficiálně dostupná ke stažení komukoliv v anglicky mluvících zemích a Číně. Bohužel tak tradičně chybí Česká republika, což je dáno absencí podpory češtiny. My však pro vás máme jednoduché řešení jak Cortanu na Android dostat bez nutnosti měnit nastavení regionu.

Cortana Cdr 3Cortana Cdr 6Cortana Cdr 4

Co se týče Cortany na Apple iOS, je podle zkušeností uživatelů, především kvůli omezením platformy, v tuto chvíli nesrovnatelně horší

Pokud navíc Cortanu používáte na svém Windows počítači, budou se uložené poznámky a záznamy v kalendáři automaticky synchronizovat a vy tak dostanete upozornění rovnou na monitoru počítače. To platí i o textových zprávách, které si lze přečíst rovnou z monitoru bez vytahování telefonu.

Kapitoly článků
1.  Cortana pro Android a iOS

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hlasová asistentka Cortana dorazila na iOS a Android, jak jí nainstalovat v ČR?

Čtvrtek, 24 Prosinec 2015 - 21:19 | Pepa Zdepa | S tím Band 2 náramkem by to mohlo fungovat...
Sobota, 12 Prosinec 2015 - 15:01 | Daniel Křenský | je celkem škoda že musíte být online aby jste s...
Sobota, 12 Prosinec 2015 - 14:55 | Daniel Křenský | What do you do all Day, "Kruh je nekonečný,...
Pátek, 11 Prosinec 2015 - 14:15 | Spirit_pcf | Povedal by som, ze jak pre koho
Čtvrtek, 10 Prosinec 2015 - 18:47 | tony | bez cestiny je to k nicemu

Zobrazit diskusi