CDR.cz - Vybráno z IT

Vyzkoušeli jsme Asus MemoPad 7, luxusní sedmička se zajímavým výkonem

nepřehlédněte
Memopad
Vyzkoušeli jsme si MemoPad 7. Jedná se o nástupce Asus Nexus 7, nebo je to jen další sedmipalcový tablet?

Kapitoly článků

1.  První dojmy, obsah balení

Po vybalení a prvním prozkoumání jsme byli více než nadšeni. Tablet je velice lehký, díky pogumovaným stranám se drží výborně. Zaujal nás i design zadní strany tabletu, který spíše ocení především naše něžné pohlaví. Na první pohled to totiž působí, že máte v ruce malé psaníčko.

V balení nečekejte ale nic nadstandardního. V českých distribucích ostatně dnes už málokdy najdeme něco navíc. V balení s MemoPadem je tak pouze nabíječka, klasický USB - microUSB kabel, záruční list a uživatelská příručka.

Asus Memopad 7 01

Rychlé vystřízlivění

Při prvním spuštění jsme dlouhý náběh systému přikládali prvnímu spuštění, bohužel i při opakovaném zapínání trvá náběh cca 30 - 35 sekund. Navíc musíte spínací tlačítko držet i dost dlouho než se tablet vůbec spustí. (Zkoušeli jsme i kratší intervaly, ale bez úspěchu.)

Jakmile jsme tablet zapnuli, hned nám do očí začal bít jeho obrovský rámeček. Je pravda, že při držení na šířku, máte dost prostoru na uchycení, bohužel pokud toho prostoru využijete, zakryjete si postranní reproduktory, které se nachází přesně uprostřed horní a dolní části tabletu. Když už jsou zde tak velké rámečky, ocenili bychom ovládací tlačítka. Bohužel jsou pouze softwarová, která otravují v každé aplikaci a až nepříjemně často vyskakují, když se to nejméně hodí.

Asus Memopad 7 02Asus Memopad 7 03

Design je sice líbivý, ale jak už to tak bývá - o něco méně praktický. (Tedy pokud z nějakého důvodu nepotřebujete zjistit sousedovi otisky prstů. Pak by byl tento tablet výhrou.) Při hraní náročnějších her se tablet v horní časti jemně zahřívá. Nejedná se o nic neúnosného, ale ruce se vám zapotí a tablet začne vykluzovat. Zde již nepomůžou ani pogumované okraje.

Asus MemoPad 7 ME572C/CL je dostupný ve třech provedeních: červená, zlatá a černá. Zlatá a červená má zadní povrch lesklý, kdežto černá matný a navíc vroubkovaný. Nám do redakce doputoval červený lesklý, černý matný s vroubky se jistě bude držet o něco lépe a nebude trpět neduhem stálého leštění kvůli zanechaným otiskům.

Asus Memopad 7 04

Fotoaparáty u tabletů hodnotíme neradi, protože nám přijdou poměrně zbytečné. Stačí malá čočka vpředu pro případné videohovory. Pokud už bychom umístili čočku i dozadu, tak takovou, aby byla použitelná. Jelikož po Praze vídáme mnoho lidí s tabletem v ruce, pomocí kterého fotí, ohodnotíme tedy i tento fotoaparát.

Přední čočka má rozlišení 2MPix a pro videohovory nebo případná selfíčka v nouzi postačí, ale pouze za dobrého osvětlení, nejlépe za sluníčka někde venku. Ostatně stejně se dá hodnotit i zadní 5MPix čočka. Za šera nebo i za stíněného denního světla jsou obě čočky nepoužitelné. Kdyby byla vzadu alespoň přisvětlovací dioda, možná by to některé fotky zachránilo. Osobně jsme foťák nepoužili ani jednou. Pokud bychom si chtěli něco vyfotit, tak proto, abychom se na to mohli doma podívat. Přikládáme zde pár fotografií na ukázku.

Predni KameraZadni Kamera

Zadni Kamera 2Zadni Kamera 1

Měli jsme zapůjčenou verzi bez LTE, na tabletu jsme tedy našli pouze slot pro max. 64GB microSD kartu. Docela nás zklamalo, že slot není nijak zakrytý. Předpokládáme, že u LTE verze tomu nebude jinak. Obáváme se tedy, že pokud tabletem někde ťukneme, tak SIM nebo microSD ztratíme.

Již zmíněné reproduktory, jejichž umístění nebudeme znovu rozebírat, hrají vcelku dobře tak do 50 % z maximální možné hlasitosti. Jakmile dáte hlasitost na více jak oněch 50 % procent, zvuk nám přišel dost kovový. Nejspíš je to způsobeno kovovou síťkou, která reproduktory zakrývá. Každopádně, i pokud máte hlasitost na 100 %, místnost tím neozvučíte. Zážitek z poslechu jsme tak podpořili připojenými sluchátky nebo Bluetooth reproduktory, kde již byla kvalita zvuku na výbornou. Navíc jsme si nemuseli dělat hlavu s tím, že jsme zakryli reproduktory rukama. (Ano, neodolal jsem, znovu jsem to musel podotknout. :))

Tagy: 
Zdroje: 

1, vlastní

Kapitoly článků
1.  První dojmy, obsah balení

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyzkoušeli jsme Asus MemoPad 7, luxusní sedmička se zajímavým výkonem

Pátek, 29 Květen 2015 - 13:08 | Pan_Filuta | Zdravím, díky za recenzi. Mám dotaz: Proč se v...

Zobrazit diskusi