CDR.cz - Vybráno z IT

Asus na IFA 2016 - Nové luxusní chytré hodinky ZenWatch a ultrabook ZenBook 3

Asus 1
Veletrh IFA otevře své brány veřejnosti teprve v pátek. Již dnes ale velké značky započaly veletrh svými konferencemi, kde ukazují žhavé novinky. Od 13:00 na své konferenci představuje novinky Asus, který představuje nové hodinky a ultrabooky. Na co se těšit?

Konference s Zenvolution odstartovala a slovo si vzal Eric Chen, Vice President Asusu. Ten po krátkém představení úspěchů společnosti přivítal na pódiu zástupce Intelu, který pohovořil o nové 7. generaci procesorů Intel Core. 

Následně dostala slovo produktová designérka Jen Chueng, která představila nová mobilní zařízení. Nejprve padla řeč na nový Zenbook.

Asus 3

Asus Zenbook 3 - tenký notebook s výdrží 9 hodin

Tenký notebook potěší váhou pouhých 900 gramů, kovovým zpracováním a touchpadem, do kterého je integrovaná čtečka otisků prstů.

Asus 2 0

Chlazení potěší tloušťkou pouze 3mm, které by mělo být dostatečně tiché a zároveň si poradit s výkonnými procesory nové generace. Uvnitř notebooku je integrovaná čtveřice reproduktoru a potěší i funkce rychlého nabíjení, kdy se za 49 minut dostanete na 60 %.

Cena je plánována mezi 1500-1999 euro, tedy kolem 40-55 000 Kč v závislosti na výbavě. (tabulku konfigurace upřesníme po konferenci)

Asus ZenWatch 3 - kulaté chytré hodinky s Android Wear

Novinka od Asusu navazuje na řadu chytrých hodinek s Android Wear. Nové ZenWatch potěší ocelovým tělem a příklonem ke kulatému displeji. Nový design se výrobci povedl a musíme za něj Asus pochválit.

Hodinky Zenwatch 3 1

Asus se snažil vytvořit chytré hodinky, které by doopravdy vypadali stejně, jako běžné analogové hodinky. Na boku netradičně naleneme trojici mechanických tlačítek pro ovládání hodinek. Horní talčítko lze namapovat na libovolnou aplikaci a velmi tak usnadní ovládání hodinek. Náramky jsou z italské kůže a dostupné budou v trojici barev. Ocelové, černé a růžovo-zlaté.

Hodinky Zenwatch 3 2

Důležitou je u novinky možnost upravit si vzhled dle potřeby. K dispozici jsou desítky skinů a ciferníků, stejně jako nechybí aplikace pro tvorbu vlastních. Hodinky splňují IP67 certifikaci a díky technologii hypercharge je nabijete na 60 % baterie za 15 minut. 

Výrobce k hodinkám dodává i tzv. batery pack, který se snadno zacvakne na zadní stranu hodinek a přidá dalších 40 % baterie. Cena hodinek je plánována na 229 euro, tedy kolem 6 000 Kč.

Tagy: 
Zdroje: 

IFA 2016

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Asus na IFA 2016 - Nové luxusní chytré hodinky ZenWatch a ultrabook ZenBook 3

Žádné komentáře.