CDR.cz - Vybráno z IT

Asus PadFone mini oficiálně: Chytrý telefon pro dvě SIM a tablet za 8 tisíc bez daně

asus_padfone_mini_ikona
Zmenšený model a již 4. verze zajímavého konceptu PadFone je tu. K dostání bude v černé, bílé a růžové za cenu pod 10 000 korun. Srdcem telefonu a tedy i tabletu je čtyřjádrový Snapdragon 400 a Android 4.3 Jelly Bean.

Jak bylo v pondělí avizováno, tak se stalo. Ve středu byl na Tchajwanu představen zmenšený model Asus PadFone mini, telefon, který lze zastrčením do dokovací stanice přeměnit v tablet. V pondělní novince jsme si řekli něco o minulosti série PadFone, nyní se zaměříme jen na tento nový produkt.

asus_padfone_mini_1

Něco už jsme se dozvěděli v pondělí, ale zde je potvrzení a rekapitulace. Telefon má Super IPS displej o úhlopříčce 4,3 palce a rozlišením 960 × 540 pixelů. O výkon se stará čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 MSM8226 s frekvencí 1,4 GHz a grafikou Adreno 305, 1 GB operační pamětí LPDDR2 a 16GB vnitřní eMMC úložiště. Kapacitu úložiště lze rozšířit o micro-SD karty.

asus_padfone_mini_2

Na zádech najdeme 8Mpx fotoaparát se clonou f/2.0 schopný zaznamenávat 16 snímků za vteřinu. Vpředu je pak 2Mpx webkamera. Telefon má místo pro dvě SIM karty, což může mnoho lidí, kteří mají dva telefony, oslovit. Snad to ale není jen pro východní trhy. Do konektivity dále patří WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS a GLONASS. Telefon běží na operačním systému Android ve verzi 4.3 Jelly Bean.

asus_padfone_mini_3

Tabletová dokovací stanice, která slouží pro připojení telefonu, má taktéž Super IPS displej, tentokrát s úhlopříčkou 7 palců a rozlišením nakonec 1280 × 800 pixelů. Rozměry telefonu jsou 129,3 × 65,6 × 8,7 mm a váží 105 gramů. Tablet váží dalších 310 gramů, společně tedy 415 gramů. V telefonu je baterie o kapacitě 1500 mAh, v tabletu pak dalších 2200 mAh.

Prodej bude zahájen 14. ledna nejprve na Tchajwanu, v Číně, Rusku, Hong Kongu, Singaporu a Indonésii. Zbytek světa si musí počkat, dostupný bude někdy během 1. pololetí. PadFone mini bude ve třech barvách – tmavá čokoláda, mléčná bílá a třešňově růžová. Z těchto barev je hnědá (nebo černá?) jediná matná, ostatní jsou nehezky lesklé, jak lze vidět z videa nebo reálných fotografií.

Na Tchajwanu vychází cena v přepočtu přibližně na 8 000 Kč bez DPH, s daní pak na necelých 10 000 Kč. To je, myslím si, docela dobrá cena za v podstatě dvě zařízení s možností použít v telefonu dvě SIM karty.

Tagy: 

Diskuse ke článku Asus PadFone mini oficiálně: Chytrý telefon pro dvě SIM a tablet za 8 tisíc bez daně

Žádné komentáře.