CDR.cz - Vybráno z IT

Radeon HD 7870 v edici pro fanoušky hry Diablo III

Diablo III
Není to tak dávno, co vyšel hit jménem Diablo III, ke kterému se bude vztahovat dnes prezentovaný produkt.

Samotnou hru zde rozebírat nebudeme, to přenecháme existujícím recenzím, ale obecně a stroze řečeno: byla hra přijata velice kladně. A dobrá hra vyžaduje počítač, který umožní vychutnat si hraní v maximálních detailech bez kompromisů, a ideálně v tichosti. Takové potěší ASUS hned dvakrát v případě, že ještě dostatečně výkonnou grafickou kartu nemáte.

aa_Asus_directcu_2_top_diablo_radeon_top

Nebudeme si nic nalhávat, hardwarové nároky Diabla III jsou malé a na zahrání v pohodě stačí i velmi levná grafika. Pro plné detaily v HD rozlišení s vyhlazováním a 60 FPS je pak ideální kupříkladu Radeon HD 6770 nebo GeForce GTX 460. Jenže táhnout kartu při maximální zátěži znamená zvýšenou hlučnost i při lepším chladiči. ASUS šel proto ještě dál a nabídl Radeon HD7870 DirectCU II TOP – šíleně výkonnou a ještě šíleněji přetaktovanou moderní grafiku.

Řeknete si, k čemu takovou grafiku na pouhé Diablo? No grafika samozřejmě pouze pro Diablo není, ale určitě neurazí. Diablo je „oddychovka“, kde potěší hlavně randálem nerušený zážitek - takováhle grafika pak pojede s ventilátorem na minimální otáčky. V náročnějších hrách samozřejmě nezklame a rozběhne cokoliv, co si dnes zamanete a stále v relativní tichosti díky dobrému chladiči DirectCU II.

aa_Asus_directcu_2_top_diablo_radeon

Na první pohled se tedy karta ničím neliší od již známé HD 7870 DirectCU II TOP, jádro je přetaktované na 1100 MHz, paměti běží na základních 5 000 MHz a jsou jich celé dva gigabajty (GDDR5).

Ale něco je přeci jen jinak. Za méně než malý příplatek (cca 200 korun) dostanete herní podložku pod myš s motivem vaší oblíbené hry, Diabla III. Až se vás bude přítelkyně ptát, proč jste jako můj kamarád neutratili 8 000 korun za luxusní večeři nýbrž za grafickou kartu, klidně řekněte: „Miláčku, byla to výhodná koupě, byla k ní zdarma podložka pod myš!“ :-)

Zdroje: 

Asus TZ (email)

Tomáš Bohuněk

Student informatiky, samouk v oblasti PC hardwaru a 3D grafiky, znalec aut a milovník dynamické jízdy.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Radeon HD 7870 v edici pro fanoušky hry Diablo III

Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 14:37 | Tom27 | no to je akce jak stehno ke karte za 8000 mohla...
Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 12:07 | Tomáš Bohuněk | Článek pak není PR, ale "preview" -...
Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 12:06 | Tomáš Bohuněk | FPS limiter, který má dnes implicitně většina her...
Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 11:19 | Lukáš Konfršt | No vSync poustim vzdycky jakmile hra beha kolem...
Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 10:57 | Stealth Ftelf | Omluvte prosim me ignorantstvi, ale posledni...

Zobrazit diskusi