CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bojový robot budoucnosti: DARPA představuje Atlase

Takze Afganici v Kandahare uz nebudu potrebovat nasadzovat tajneho agenta medzi UN sily. Iba dialkovo hack-nu robota ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opravte si - toto není kyborg. Kyborg vznikne spojením člověka (zvířete) a stroje do jednoho strojorganismu. Hlavně tedy "řídící" jednotka (mozek) pochází z člověka (živého tvora). Obráceně, android je stroj věrně napodobující živého tvora, případně s biologickými "součástkami", ale mozek má umělý (robotický).

Tohle, to o čem píšete, je čistě robot.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, první co mě praštilo do očí a hned jsem o tom chtěl taky napsat...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, android je např. poručík Data s pozitronickým mozkem a kybork je RoboCop člověk spojený s elektronikou.

Btw. třeba ED 209 se mi zdá jako větší mazlík než Atlas ;-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Já jen doufám, že jako ED 209, tak i Atlas si nedosáhnou na záda a nenapadne je v rozhodném okamžiku válet sudy... to aby v případě problému bylo možné se na ně pověsit a vytrhat co se dá :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To si pletes ED 209 a Caina (aka "Robocop 2")

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já myslel, že ED 209 byl Robocopem zničen tak, že se mu dostal na záda vytrhl "vnitřnosti", ale asi to tedy pletu s něčím jiným... už jsem těch ptákovin viděl tolik, že se mi to míchá...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pouze si pletes roboty, ED209 jsou seriove vyrabeni plne-autonomni roboti (nemaji lidsky mozek). Robocop jednoho rozstrelil puskou a s jednim se "popral" (ten pak uklouzl na schodech)... to vse v prvnim filmu, ve druhem se zadneho nedotkl. To, co mas na mysli ty (skok na zada a vytrhani) udelal ve filmu Robocop 2, psychopatickemu kyborgovi jmenem Cain, ktery prave nese prezdivku Robocop 2, protoze mel nahradit Robocopa. Bohuzel mel mozek drogove zavisleho a psychopatickeho vraha. :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Porucik Data byl skutecnym androidem maximalne tak v ST8:First Contact, jinak se jedna o robota. Roboti z RUR byli androidi a "klasicky" terminator take. A ano, RoboCop je kyborg.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

copak mi to připomíná?

The Cylons were created by man...
They rebelled...
They evolved...
They look... and feel... human...
Some are programmed to think they are human...
There are many copies...
And they have a PLAN...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

K eleganci a svůdnosti šestky má ještě daleko..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak mna osobne zas zaujalo, ze napriek (stale) istej neohrabanosti, by som sa mozno po naraze 20 "cohosi" (nevidno jednotky, ako vedci snad sustavu SI - kg :)) neudrzal na jednej nohe tak, ako to bolo vidno pri ATLAS-ovi. :-)

Ktovie, ako daleko su, ked toto je nieco, co si dovolia ukazat (hoc to pre nich robi z grantu "Boston"...).

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Amíci na SI kašlou. IMHO to budou libry, takže přibližně 10 kg. Ale i kdyby to bylo 20 kg, tak jde i o hmotu robota a to bude pár metráků. Každopádně je překvapivě šikovnej. Ještě že zatím potřebuje prodlužovačku, takže nemůže sám na ulici :-)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Videl ju, ale niekto zapojenú? ;-)
OK, v článku je hmotnosť cca 150 kg.
Mimochodom, neviem už názov sondy, ale kvôli chybe - že niekto používal (ako normálny človek a vedec dupľom) sústavu SI a niekto imperiálne jednotky, tak sa stalo, že jej misia zlyhala. (problém s navigáciou) Jednalo sa totiž o medzinárodnú spoluprácu.
No keď som to kedysi čítal, tak ma skoro vystrelo, že to snáď ani nie je možné?! :-) :-/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W1czBcnX1Ww stejná firma, podobný projekt... dálkové řízení nebo vlastní "inteligence" jsou jen otázkou implementace...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty kabely jsou jediné, co mě vcelku uklidňuje. A evidentně to nejsou jen kabely energetické. Takže ten zůstane na vodítku :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tudum tum tudum tum... (Terminator theme)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Je to legracni, ale na Grekove prednasce o japonskych bitevnich robotech bylo pekne ukazano, ze roboticky bipedal humanoid je z hlediska ucelnosti, odolnosti, manevrovatelnosti, pouzitych materialu a jejich dynamickemu chovani, hmotnosti, narokum na energii, taktickemu vyuziti a dalsich vojenskych aspektu jednim z nejhorsich moznych technickych reseni vubec.
Vite proc se dneska v poli pouzivaji vojaci? Kvuli dvema rukam a noham? Tak to ani nahodou. Jedine kvuli mozku. Ten nejde nicim nahradit. Jakmile budou mit stihacky, heliny, tanky, mtvrka, cisterny, kanony, raketomety a ja nevim co jeste schopnost spravne se rozhodovat a kooperovat, lidi muzou zustat doma a cekat, ktery zemi v konfliktu dojdou prvni strategicke zdroje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co plati pro bitevni roboty neplati pro zachranare, tank neprojde dverma. Ze stejneho duvodu budou humanoidni roboti uzitecni pri utoku uvnitr budovy ... samozrejme, pokud nebude ucinnejsi tu budovu srovnat se zemi.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

V budovach busou samozrejme uzitecnejsi stoupave mnohokolove zbranove nosice (na marsu zrovna jedno vyzkumne vozitko pojizdi), ktere se uz mimochodem pouzivaji v pruzkumu v zamorenem prostredi. Humanoidni robot akorat svou vahou strhne pozarni schodiste.

BTW takova perlicka, i bipedal robotu s hydraulikou je technicko-fyzikalni problem, aby robot unesl vlastni zdroj energie, ktery mu umoznuje fungovat dele jak nekolik hodin (dnes desitek minut). Elektrokola zname, zejo? Ta baterka neni uplne mala a lehka, pohyb po dvou kolech ma vysokou ucinnost a kolo s clovekem ma okolo 90kg, nikoliv pul tuny. Baterka jen pomaha. A jak dlouho vydrzi?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

baterie na bázi uranu (etc) je jen otázkou času... :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nic s potrebnym vykonem a hmotnosti neni ve vyvoji, pokud vim. Baterie na bazi stepneho materialu zustavaji domenou vesmirneho vyzkumu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.