CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Autonomní vozidla bez dohledu do roku 2021? Spojené království chystá regulace

Bóže to je politická agitka. Co by chtěl umí navyprávět kde kdo. Otázka jestli to opravdu udělají.

Tady je asi něco ztraceno v překladu, nerozumět jazyku vašeho kmene: "Hammond pronesl, že odstraňuje poslední zbývající překážku nejmodernějšího testování vozidel bez řidičů na silnici. Zákonná komise zároveň stanoví nový regulační rámec se zaměřením na odpovědnost, aby podniky měly ujištění, že potřebují investice".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne, ale pouze volitelně a aby ve vozidle byla páčka která odstaví veškerou elektroniku a příkaz člověka aby byl vždy nadřazený.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo právě naopak. Čím dříve odstraníte ze silnic veškeré nežádoucí nepředvídatelné živly, tím dříve se algoritmicky řízená doprava stane výrazně plynulejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Člověk to bude mít (asi vždy) možnost odstavit. Ale nepojízdné auto je, přiznejme si, ne úplně praktická věc. Na moderních automobilech je čím dál víc vidět, že v krizové situaci přebírá řízení automatika. Člověk i kdyby byl spolehlivý tak jako stroj, což není, tak je stejně příliš pomalý. Na to prostě není čas. Aktuálně počítáte s tím, že brzdy budou brzdit, volant bude ovládat směr a spoustou dalších věcí. V podstatě na to sázíte svůj život, pokud je to někde v nebezpečných kopcích. A lidi s tím nemají problém, protože se naučili, že tomu lze věřit. Pokud si automatické řízení vydobude renomé, tak tomu budou lidi věřit úplně stejně. Pokud někdo není schopný nebo ochotný reálně posuzovat rizika, je to jeho problém a může klidně chodit pěšky. Ta možnost tady bude (taky asi vždycky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no právě, aby volant dělal co chce i přes odpor řidiče, to už je vážně moc. Někomu to může vyhovovat, ale to pak můžu jet autobusem, to vyjde na stejno protože stejnak nebudu mít kontrolu a požitek z jízdy je nula. A taky jde o svobodu jednání - někdo se na to napíchne a odveze řidiče jako konzervu kam potřebuje, ať policie nebo kriminálníci. Únos bude možný bez zjevného násilí...
Prostě a jednoduše: počítač dobrý sluha ale zlý pán.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klidně ať jezdí bez jakýchkoliv ragulací , ale zodpovědnost ať má výrobce 100% a bez možnosti ji jakkoliv převést na někoho jiného... Uvidíme kolik jich na to bude mít koule

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.