CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Autonomní vozidla budou rozlišovat povahu okolních řidičů a vzorce chování

Stačilo napsat vidím BMW dávám si bacha.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm to rozlišení je podle koho, z lidí z marzu?
Spíš by to mělo být.
- Normální řidič (nedělá blbosti ani naschvály zbytečně nikam nespěchá.
- egoistické hovado (kličkuje i v hustém provoze mezi pruhy, lepí se na kufr do prava občas odbočí bez blinkru z levého pruhu..
- víkendový strejda ( jede 50 i na dálnici a když 80 tak zásadně v levém pruhu)
- kamion (iv osobaku)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no to bude veselo na cestách až se tyhle kramy rozšíří ! aby si člověk rychle pořídil OTčko :))) žadny autonomní system nedokáže detekovat idiota za volantem , a nebo nečekanou rakci řidiče ! připadně technickou zavadu na jimem vyzidle atd ! nebo třeba selahni semaforu kdy hodi všem zelenou a podobně !
člověk programuje autonomní system a nepřepokládám že by byl schopen člověk odhadnou všechny situace které mužou nastat a pak je naprogramova do palubního počíteče
neříkam že časem se předvidaní situace nezlepší ale dicky nastenou situace na ktery system nebude programovany !

nakonec to skončí tak že všem seberou řidičaky a auta bude řidit počítač a všechny auta pojedou maximalně 30 kmh ! aby se nikomu nic nestalo ! tak tomu říkam pokrokem spět do doby kamené :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude autonomní auto řídit lépe než 99% aktuálních řidičů, tak to úplně stačí. Dokonalé být nemusí. A až bude na na silnici velká většina aut řízená autonomně, tak se budou mezi sebou domlouvat a bezpečnost a plynulost dopravy se dostane do stavu, o kterém si lidští řidiči mohou nechat maximálně tak zdát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj leda ve snu a hodně mokrém :) žadný počítač není schopne reagovat jako člověk na dané situace ! jak už sem psal nelze přepokládat že do programu budou vložený všechny potencionální situace ! atd program muže vycházet je z toho co do něj naprogamované a programovat to budou lidi
navíc pokud by všechny auta komunikovale mezi sebou :) pro některé by to byla vyzva haknout ! ne že to není možné , možné to je a taky se to stane !
navíc pokud vím tak u skoro autonomních aut je stale zopovědny řidič ! i když řidi počítač , takže pokud se nepřenese zodpovědnost na vorbce auta připadně softu pro autonomní řizení ! tak bud takové věc musí jít vypnout nebo nesmí být vubec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že se robot ještě mnoho let se nevyrovná výbornému řidiči co se plně soustředí na jízdu.
Bohužel je takových na našich silnicích jako šafránu. Podle statistik firem co mají najeto v autonomním režimu snad už miliardy kilometrů je současná technologie cca 6x lepší než běžný řidič. Když vidím co dělají někteří řidiči za volantem, věřím, že i 100x.
Už aby to bylo v běžném provozu. Tedy! Ale nechci nic od německé automobilky!
Dělají dobrá auta, ale software vážně nezvládají. Kdežto firmy jako Waymo, Uber, Tesla, Nutonomy. Do toho bych šel. Dejte mi solidní robotaxi a končím okamžitě s autem! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.