CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Avast přes dceřinou společnost prodával data uživatelů. Čtěte jejich vyjádření

Tak doufám že ÚOOÚ zaúřaduje a podojí tučnou pokutou Avast i všechny kterým data prodal. Jelikož nám údajně bude chybět 40 mld v rozpočtu, tak je to jedinečná příležitost to dorovnat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Za tohle vyjádření Avastu děkuji. Zjednodušeně řekli: "děkujeme za vaše data a moc litujeme že se na to přišlo. A protože jsme úžasně zodpovědná firma, které moc záleží na vaší bezpečnosti, vaše data již prodávat nebudeme. Nebo alespoň - budeme je prodávat jinak, skrze někoho jiného, kdo bude lépe dbát na to aby se to neprofláklo. Díky za vaše údaje. Inkasované miliardy jsme si již beztak rozdali na odměnách. A trhněte si nohou. Jsme zodpovědní jen do té míry do jaké se přijde na naše šméčka."
Dnes jsme na firmě přijali rozhodnutí Avast na všech stanicích zrušit, ještě před expirací licence. 488 stanic a veškerá serverová řešení převedeme od ESET. A osobně do doporučím všem svým dalším klientům.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Eset mám ale budu přecházet jinám. UI mě docela zklamalo. Třeba dostat se k záznamu problému, na který upozorňuje pop up bublinou je dost nešťastné. Když mi hlásil detekci scanování portů, tak jsem se nedostal k tomu aby mi ukázal, ze které adresy to přicházi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To mě vůbec nepřekvapuje. Už před několika lety, když jsem ještě používal placený Avast, to připomínalo malware. Hlavní funkcí bylo otravovat uživatele zavádějícíma reklamníma popupama, klidně i během hry.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí tam mají tichý/herní režim. Zapnul jsem ho po instalaci a už nikdy nevynul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem naivní. Ale tohle mě vážně překvapilo.
Avast do konce února půjde ze všech počítačů které se starám. Teď už z principu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jakýkoli antivirus je kokotina. Stačí se na netu chovat zodpovědně a kdyby bylo opravdu třeba, Windows defender je dostačující, s malwarebytes vynikající

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows Defender falešně identifikuje KMS aktivátory jako ohrožení, tudíž lže a tím pádem nemá mou důvěru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aby taky ne, když se tím pokoušíte aktivovat Windows. Není to falešné ohrožení, neboť KMS hrabe v systému na chráněných místech a nedivil bych se, kdyby Windows měl na tohle zvláštní výjimky. A z pohledu pravidel není KMS legální, takže antivirus vlastně dělá svou práci na výbornou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Firma která si buduje image na ochraně uživatelů je prostě zradila a naopak je využila jako reklamní vzorek ....
Avast tímto prostě skončil tam , kde jej permanentně používali . Reakce okolí jsou nicméně povzbudivé ...drahocenný výkon starých sestav se vrátil do rukou majitelů ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.