CDR.cz - Vybráno z IT

Vyšlo pokračování hitu Angry Birds – hra za prasátka Bad Piggies

bad-piggies-logo
Dlouho očekávané pokračování pecky Angry Birds je konečně tady. Jaká je hra za zelená prasátka a co se stane, když je necháte létat podle svého gusta?

Výkonný ředitel finské firmy Rovio Entertainment Mikael Hed při zakládání společnosti v roce 2003 nejspíš netušil, jaký poprask způsobí jejich budoucí herní tituly. Přelomový se stal rok 2009 – první vydání hry Angry Birds pro Apple iOS, která od té doby sbírá tisíce fanoušků a dočkala se zpracování pro nejrůznější mobilní i desktopové operační systémy včetně Windows. Své příznivce zaujala nejen velmi jednoduchým ovládáním a přitažlivou grafikou, ale také chytlavým příběhem naštvaných ptáků, kterým ošklivá prasátka ukradla vejce. Jak jsme avizovali, po třech letech vydává firma Rovio pokračování příběhu, ve kterém jsou hlavními hrdiny přímo zelená prasátka, tak nenáviděná ptačími rivaly.

bad-piggies-home

Titul s názvem Bad Piggies (Špatná Prasátka) staví na oblíbené fyzice Angry Birds. Hra je však založena na jiném principu, než na ptačí odplatě za ukradená vejce v podobě destrukce úkrytů s kulatými zelenáči. Hlavním úkolem hráče je přesunout prasátka z bodu A do bodu B po mapě a sebrat různé druhy předmětů. K pohybu slouží roztodivná vozítka, která si můžete naprojektovat podle chuti a logického uvážení. Skládáte je pak z dílů, které máte momentálně k dispozici na obdélníkovou výrobní plochu ve stylu Minecraft. Vrtule nechají vozítko létat, kola jezdit po zemi a různé druhy pohonů umožňují pohyb po mapě. Celá hra je doplněna typicky legračními zvuky zvířátek a rozhodně by měla patřit mezi ty hry na mobilních platformách, které se hrají se zvukem kvůli dokreslení atmosféry.

Dnes vychází Bad Piggies pro iOS, Android a Mac, měla by se objevit také verze pro Windows Phone, Windows 8 a PC. Stahovat můžete během dne z AppStore a Google Play na své chytré telefony a tablety. Jestli se Rovio díky této hře stane novogeneračním Disney, ukáže jen čas. Držíme kulaté zelené palce a jdeme se pohroužit do nového stylového dobrodružství!

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyšlo pokračování hitu Angry Birds – hra za prasátka Bad Piggies

Středa, 3 Říjen 2012 - 08:10 | Tomas Kopecky | tak to já zatím jedu bez nápovědy a už si taky...
Úterý, 2 Říjen 2012 - 18:06 | WIFT | No, se trošku divím, že se Sierra neozvala (nebo...
Úterý, 2 Říjen 2012 - 11:32 | Tomas Kopecky | taky hraju. první série dohrána. všechny angry...
Úterý, 2 Říjen 2012 - 11:21 | LipcaCZ | Ale jo, hraje, ale o čem bys chtěl diskutovat? No...
Úterý, 2 Říjen 2012 - 09:38 | WIFT | To to fakt nikdo nehraje, že tu není v diskuzi...

Zobrazit diskusi