CDR.cz - Vybráno z IT

Balíček vylepšení pro Office 2013 ponese jméno Gemini

gemini
Název velkého updatu pro kancelářský balík Windows Office 2013 vybočí z řady. Označení nebude shodné s aktualizacemi pro Windows 8. Namísto okoukaného jména Blue přichází svěží Gemini.

Že je Windows 8 nejnovější verzí operačního systému společnosti Microsoft, určitě nemusím nikterak více rozvádět, s tímto faktem jste jistě dostatečně obeznámeni. Že k osmičkám Microsoft chystá jakýsi balíček úprav, již z našich nejnovějších článků také víte, avšak pro jistotu, že by vás informace minuly, doporučím články svých kolegů – Windows 8 Blue na videu a Windows 8 Blue v záplavě screenshotů.

Nová (obchodní) politika Microsoftu velí reagovat rychleji na požadavky zákazníků, balíčky s novými funkcemi (ala Blue) se budou obměňovat častěji. V aktuálním konceptu firma sází na předplatné, přibližně jedenkrát do roka bude připraveno obnovení, takže už nebudeme muset čekat celé tři roky na novou verzi.

První balíček s novinkami pro operační systém Windows 8 nese kódové označení Blue. Zatím je potvrzené, že existují varianty Windows Blue, Windows Server Blue, Windows Phone Blue a Windows Services Blue. Jeden mezi nimi však schází, a to update pro Windows Office 2013. Podle nejnovějších informací tento software neponese kódové označení Blue, nýbrž Gemini (Blíženci). U firmy dochází v současnosti k mnoha revolučním změnám, takže se nemůžeme divit, že pojmenování balíku pro Office se nebude shodovat s verzí systému.

Projekt Gemini zahrnující nové funkce přijde ve dvou vlnách. První z nich by měla přijít ve stejné době jako Windows Blue. Letos na podzim se vylepšení dočkají aplikace Word, Excel, OneNote a PowerPoint. Právě tyto programy budou přizpůsobeny pro prostředí Metro. Druhá vlna by mohla dorazit za rok taktéž s další aktualizací OS Windows. Měla by přinést update pro aplikace i služby Microsoft Office, jako je Exchange nebo SharePoint.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Balíček vylepšení pro Office 2013 ponese jméno Gemini

Žádné komentáře.