CDR.cz - Vybráno z IT

Battlefield 2042 prozradil datum vydání a představil se trailerem

V nadcházejícím díle série Battlefield se tentokrát přesuneme do nedaleké budoucnosti, kde nás čekají futuristické zbraně, šílené destruktivní počasí a obrovské mapy sahající do všech koutů světa. Tentokrát však pouze v režimu pro více hráčů.

Spolu s novým trailerem na Battlefield 2042 se DICE podařilo rovnou uhasit i některé dosavadní spekulace a nalákat nejen na vizuální efekty, ale také in-game novinky. Tentokrát se nedočkáme žádné tradiční single-playerové kampaně, ale místo toho se bude příběh rozvíjet s přibývajícím obsahem v multi-playerových sezónách.

Vyvrácena byla i fáma o chystaném Battle Royale módu, místo toho se ale budeme moci utkat ve třech jiných režimech. Samozřejmě nebude chybět klasický All-Out Warfare (ale s větším počtem hráčů na větší mapě), a přidají se i dvě jeho modifikace – Conquest (dva týmy soupeří o nadvládu nad konkrétní oblastí) a Breakthrough (jeden tým útočí a druhý brání). O dalších dvou režimech toho ale zatím moc nevíme – v Hazard Zone by měl být kladen důraz na týmovou spolupráci, a třetí z nich plánují odhalit až na EA Play Live, která proběhne 22. července.

Těšit se prý můžeme na mnoho futuristických možností, jež stále zapadají do ikonického stylu stříleček ze série Battlefield. Při vydání bude k dispozici sedm velmi různorodých map, které na počítačích a next-gen konzolích dokážou nově pojmout až neuvěřitelných 128 hráčů, kdežto na předchozí generaci bude jejich počet omezen na 64.

Nejen že dostaneme přístup ke zbraním, vozidlům a technickým vymoženostem, o jakých se nám v prvo- a druhoválečných dílech ani nesnilo, ale také se budeme muset poprat s nepřízní počasí – nepředvídatelná tornáda, písečné bouře a další katastrofy v reálném čase změní ve vteřinách bojiště k nepoznání. Například na egyptské mapě budeme rozděleni masivní zdí, se zelenými pláněmi na jedné straně a pouštní oblastí s hrozbou písečných bouří na druhé.

Při vydání také můžeme počítat s výběrem z 10 herních tříd, ale další rychle přibydou v následujících sezónách (již nyní jsou v plánu další čtyři sezóny s placeným i neplaceným obsahem). Kromě nové ukázky na EA Play se v červenci dočkáme i uzavřeného technického testu, a pro předplatitele bude dříve k dispozici i otevřená beta, včetně možnosti vyzkoušet si novou Hazard Zone. Battlefield 2042 bude při vydání stát 60 eur na počítačích a starších konzolích, na PS5 a Xbox Series se však vyšplhá ještě o 10 eur výše. Datum vydání je naplánováno na 22. října.  

Diskuse ke článku Battlefield 2042 prozradil datum vydání a představil se trailerem

Čtvrtek, 17 Červen 2021 - 10:51 | TyNyT | Ehm... ono to je trochu jinak. CONQUEST je...

Zobrazit diskusi