CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Internet věcí o krok blíže běžnému uživateli: Chytrá textilie je plná senzorů!

Zase bezdrat. Mozna to nekomu zachrani zivot, ale urcite zpusobi rakovinu ... protoze at uz jsou limity kolik zareni clovek snese jak chce vysoke, muzeme se spolehnout, ze driv nez po desetinasobku prekroceni se prumysl cpouci do vseho bezdrat nezastavi.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"Velkým překvapením už tak není třeba lednička analyzující svůj obsah" ...... myslim, ze to byla jen vtipna narazka na lednickare, samsung??? Jinak by me teda velmi (opravdu VELMI) prekvapila lednicka analyzujici svuj obsah:o)
Dokazal bych si to predstavit treba, kdyby kazda potravina mela svuj RFID (asi i kazdy kousek salamu:), tak by to nejak neohrabane mohlo rict, ze mam v lednici dve mleka, ale to je asi tak vse .... pocitam, ze dnesni "chytre" lednicky (patrne od samsungu, koho jineho), jsou jen ZCELA nepouzitelne kramy, pro lidi, co nedovedou myslet dva dni dopredu (typicky uzivatel samsungu:o) .... dokaze si nekdo predstavit ten opruz s takovou radobychytrou lednickou, kde pokazde, kdyz clovek otevre dvere, tak bude muset neco (idealne na zalagovanem androidu nebo necem jeste horsim - viz smartTV) vytukat na displeji a rict, co tam pridal a kolik si ceho vzal:o) Takhle z patra me nenapada nic hloupejsiho nez takova lednicka:o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona ta lednicka urcite vazi obsah, takze kdyz z lednice vezmes to mliko a napijes se, tak lednice vi ze ji neco ubylo, a senzor na tvem zachode lednicce nahlasi, ze to bylo mliko protoze bude vyssi obsah nejakych latek v moci. Pokud ale mliko pouzijes na vareni, senzor v digestori analyzuje spalene mliko a opet to posle lednici. Pokud to mliko nalijes kocce, tak to urcite bude videt na nejake ultracool vecicce, ktera tweetuje co dneska mela kocka k snidani.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To existuje? To chci:o)
Dal jsem "analyzator hoven" do guglu a naslo mi to akorat SEO a Eurocent:o)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Skoro vsechny potraviny maji carovy kod.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To sice jo, ale sehnat jejich DB je prakticky nemozne ..... ale jo no .... to by asi slo:) Ale kazdopadne to neohlida treba spotrebu, ikdyz si dovedu predstavit, ze by se to dalo nejak vyresit treba naskenovanim a OCRkem ...
Ale nejvetsi problem je stejne to, ze naprosta vetsina veci v lednici jsou netrackovatelne ..... treba vajicka, salamy, hrnce s uvarenym zradlem, typicky treba zelenina a ovoce (to nam vzdycky zhnije zahazene nekde v supliku:) ..... takhle namatkou se da snad trackovat snad jen treba nejaky taveny syr, mleko, nejaka marmelada nebo kecup .... treba by byla extremni otrava pokazde, kdyz si vemu banan nebo mandarinku, to nekde hledat v seznamu v osmi podmenu a odepisovat ......
Jako snazili jsme se drzet seznam veci v mrazaku (tam prakticky nema nic carovy kod mimochodem) a vydrzelo to jenom tak, ze se mrazak vyklidil, veci se sepsaly a pak dochazelo ke krute desynchronizaci:)
Takze lednicka mi prijde uplne na hovno ..... ale co bych asi ocenil, tak je spizka ..... tam nikdy nevim, co tam je kde zahazene:o)
Mozna to neni ani spatny napad, jestli nekdy jeste najdu ten androidi tablet, co se nekde doma vali, tak ze bych ho pritloukl ke dverim a treba pomoci kamery bych snimal carove kody, ikdyz to bude asi dost pomale a neohrabane, ale ctecku k tomu asi nepripojim .... ale mozna by sla pripojit k raspi, aspon bych jej vyuzil:o) Nejaka jednoducha aplikace v pythonu a uz by se jelo :o)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Salamy a syry kupuju zasadne s ochrannou atmosferou, takze s carovym kodem. Ale pravda, do spize se to hodi vic. A ano, do mrazaku vubec, ten mam plny veci co se uvari velky hrnec a pak se to ji po krabickach tydny. Peclive na to lepim datum, ale obcas ta nalepka sleze ... nebo ani nesleze ale krabicka "zapadne" a pak ji najdu a je pul roku stara ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.