CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bill Gates podpoří přes svou nadaci samotestovací sadu na koronavirus

Tak to nekdo vysvětlete novinářům v ČR, protože ti včera v TV na plnou hubu ve zprávách mluvili o pandemii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu WHO nema vyhradni pravo na pouzivani slova pandemie. Znaky pandemie vsak SARS2 vykazuje. Nemoc se nachazi na vsech obydlenych kontinentech, akorat zatim neni rozsirena natolik respektive vzhledem k mozna dlouhe inkubacni dobe, nevime, zda uz ji ma dostatek lidi, aby WHO to oznaceni pandemie nejak zoficialnila, ale myslim, ze tuto nepresnost epidemie velkeho rozsahu nebo pandemie lze mediim odpustit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč mu nedate ban blbounovy !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně mění místo přístupu i účet.. Chtělo by to alespoň zrušit ty automatické upozornění na příspěvky (se spamem)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

je možné že mnění místo přistupu ale blokovat se dá i jinak než na základě ip
ono stačí když zveřejní jeho IP a mec a trace od serveru k němu ! už se pak někdo najde kdo mu znepřijemní život :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem se nejedná o samotestovací sadu ani omylem. Test provádí laboratoř. Sám si člověk jen odebere vzorek....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv. Jedná se o testovací sady pro detekci protilátek IgG a IgM. Technicky vzato si tak test může udělat kdokoliv a není potřeba k tomu žádná laboratoř. Je však doporučeno, aby test prováděl zaškolený člověk, aby byl vzorek správně odebrán (protože se testuje krevní vzorek).
Specifivita a senzitivita testu je o dost horší než u klasické PCR metody. Tyto testy jsou vhodné prevážně pro testování těch co nemají klinické příznaky nemoci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Říká kdo? Ve zdroji je naopak "The kits will allow people who are concerned that they may have been infected to swab their noses and send the samples back for testing. "...............

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedná se o tuto testovací sadu ( https://www.biomedomics.com/?fldl=3050 ). Klidně si to prostuduj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A na základě čeho to tvrdíš? Články o ničem takovém nehovoří... A ani v poděkování v tom odkazovaném článku čínského autora o vyvinutém kitu nevidím, že by byli nějak ve spojení s někým mimo čínu či poděkovali billu gatesovi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by tam mělo být nějaké poděkování, když se na výrobě a vývoji testu nadace Bill & Melinda Gates Foundation nepodílí? Jsou "pouze" zákazníkem firmy BioMedomics z NC. Kde by měli jako testy zkoušet než v místě kde je nejvíce nemocných - tj. v Číně?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tvrdíš že se jedná právě o tento test o kterém se v článku hovoří a že tento umožňuje testování přímo člověkem na místě aniž by bylo potřeba někam něco posílat tak je na tobě aby jsi toto tvrzení prokázal. To že nic z toho ten článek neobsahuje je evidentně tvůj problém, protože ty jsi ho postoval a chtěl s ním nějak svá tvrzení podložit....
V tomto/původním článku je naopak jasně uvedeno, že se odebere vzorek ze sliznic a pošle do laboratoře!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aha něco jako jejda kde seženu narkomama aby mi nabral krev jo :))))
ale spíše jejda rozerval sem si žilu :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autor článku by si měl opravit tuto hloupost "U nás například má člověk s podezřením na nákazu koronavirem zavolat svého obvodního lékaře, který se následně dostaví k pacientovi přímo domů, aby se zabránilo dalšímu šíření.".
Pokud má člověk podezření na nákazu či se vrací z rizikové oblasti, tak má telefonicky kontaktovat svého praktického lékaře (status obvodního lékaře více než 20 let neexistuje). Ten pak na základě anamnézy a popsaného klinického obrazu kontaktuje případně KHS a ta pak zajistí případný odběr vzorků či převoz do nemocnice pokud je stav závažnější. Praktický lékař se k žádnému pacientovi domů nedostavuje. Už z prostého faktu, že jich většina nemá dostatek ochranných pomůcek. Většina jich má maximálně jeden či dva respirátory z období SARS epidemie. Praktikům koncem tohoto týdne budou snad doručeny celé dva respirátory třídy FFP3 na jednu ordinaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle konspiratoru Gates vypustil ten vir v Cine. Jak na to prisli, se me neptejte, jen to zminuju, ze byt Gatesem, tak jsem s vecma okolo viru opatrnej, nema smysl konspiratorum nabijet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PROČ? Než se to dostane do lékáren, než se to vůbec vyrobí v potřebném množství, bude už po koronaviru.
To možná dřív bude vyrobena vakcína. Ta bude z 99 % koktejl látek, který bude moci namíchat i lékárna natož laboratoř v nemocnici pro obvoďaky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.