CDR.cz - Vybráno z IT

Bioshock po zavření Irrational Games nekončí, značka se vrací do rukou 2K Marin

Bioshock 2 Hero Vf 1
Po uzavření studia Irrational Games by si nejeden pomyslel, že s Bioshockem je nadobro konec. Opak je ovšem pravdou. Na konferenci Cowen and Company CEO společnosti Take Two Strauss Zelnick prohlásil, že se značka vrací k 2K Marin, kde se o ní postarají.

V průběhu konference byl Strauss Zelnick doslova zavalen hromadou otázek a nejedna z nich se týkala i budoucnosti Bioshocku. Ač na žádnou neodpověděl přímo, souhlasil, že Bioshock ještě nedosáhl svého plného komerčního potencionálu.

"Myslíme si, že udržení značky je důležité a rozhodně něco, na co se budeme soustředit. Něco, za co bude do budoucna zodpovědné 2K Marin. Nechci toho prozradit moc, ale souhlasím s vámi. Myslím, že je v této sérii spoustu dobrého,“ zaznělo v odpovědi na jednu z poznámek přísedících.

Bioshock Unreal Engine 4 2 0

Čistě pro osvěžení paměti, 2K Marin bylo studio pracující na Bioshocku 2. Přestože se jejich práce prokázala jakožto velice kvalitní, a titul podle toho i vypadal, je také nutno podotknout, že 2K Marin už není, co bývalo. Po vydání The Bureau: XCOM Declassified studio vyhlásilo snižování stavů, v němž došlo k propuštění obrovského množství klíčových lidí a studio bylo považováno téměř za mrtvé.

Je to přinejmenším velmi zvláštní volba, vezmeme-li v úvahu existenci 2K Bay Area, které v podstatě „vsálo“ většinu těch, kteří nebyli propuštěni z 2K Marin. Zjednodušeně řečeno, 2K Marin zazářilo v minulosti, ale máme za to, že dnes již nemá dostatek lidských sil, které by tento úspěch mohly zopakovat. Jistě ale neslyšíme o osudu Bioshocku naposledy.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bioshock po zavření Irrational Games nekončí, značka se vrací do rukou 2K Marin

Žádné komentáře.