CDR.cz - Vybráno z IT

BitTorrent bude nabízet vlastní seriály. Chce konkurovat Netflixu

nepřehlédněte
Deti Stroje
Firma BitTorrent navázala spolupráci s Rapid Eye Studios. Od tohoto počinu si slibuje, že se stane jedním z velkých hráčů v mediálním byznysu. Prozatímní plány jsou přitom skromné - dva vlastní seriály za rok a primární distribuce přes torrenty.

V několika posledních letech se síti BitTorrent podařilo získat na 170 miliónů fanoušků. Převážně se jedná o mladé lidi ve věku 14 až 25 let. A právě na ně by měla cílit nová služba BitTorrent Originals (na platformě BitTorrent Bundle).

Nová služba se zaměří zpočátku na seriály. V plánu je, že seriál se objeví nejprve na torrentech, a poté až v televizi. Přitom půjde o vlastní obsah, tak jako má některé seriály z vlastní produkce např. Netflix. Právě jemu by firma BitTorrent chtěla v následujících letech konkurovat. Produkce seriálu bude přitom částečně financována z BitTorrentu a částečně z Rapid Eye Studios. Následně se tento seriál objeví na platformě Bundle, kde bude k dispozici po dobu jednoho až dvou měsíců. Diváci pak seriál shlédnou pomocí P2P sítě buď s reklamou nebo bez reklamy, ale za takovouto premium verzi si už zaplatí. Po odbytí premiéry na torrentech pak půjde seriál do běžné distribuce, tedy VoD, DVD nebo TV stanice.

Prvním takto vydaným seriálem budou Children of the Machine. Bude se jednat o sci-fi seriál pro mládež, jehož děj se má odehrávat v postapokalyptickém světě v nepříliš vzdálené budoucnosti. První sezóna bude mít celkem 8 (šedesátiminutových) epizod. Diváci se pak rozhodnou jestli shlédnou seriál zdarma (ale s reklamou), nebo zaplatí poplatek 9,95 dolarů (cca 240 korun) za shlédnutí celé série bez reklam. 

Podle analytiků by distribuce seriálů přes BitTorrent mohla oslovit přes 60 až 80 miliónů diváků, což už je slušné číslo. Netflix jich má aktuálně kolem 58 miliónů.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku BitTorrent bude nabízet vlastní seriály. Chce konkurovat Netflixu

Středa, 18 Únor 2015 - 20:39 | RedMaX | Jako proc ne, cena je slusna, ale jeste je tu...
Středa, 18 Únor 2015 - 14:52 | HKMaly | Pujdou ty serialy stahnout i normalnima torrent...
Středa, 18 Únor 2015 - 14:26 | Behemot | No konečně ty kokso…to maj miliardovej trh, tak...

Zobrazit diskusi