CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k BlackBerry končí s podporou svého operačního systému, telefony ztratí své funkce

Tak jak je to popsáno, to ovšem nelze nazvat ukončením podpory, ale vynuceným ukončením funkce. Standardní ukončení podpory předvedl MS třeba s Win7 - vše dál funguje, jen nejsou opravovány chyby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatiaľ sa mi to zdá ako klasická Francescovina, vie mi niekto povedať akou mágiou docielia to, že sa telefón neprihlási do siete? resp. Neplatí to iba pre USA? Pokiaľ viem, tak GSM/3G aspoň v SR stále funguje, takže mi je to maximálne divné, že by vydali update, ktorý odstrelí telefonovanie či dokonca wifi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvetlenie nájdeš v zdrojovom článku.
V podstate ide o to, že BlackBerry fungoval tak, že služby prebiehali cez servery BlackBerry, čo umožňovalo vysokú úroveň zabezpečenia a kontroly.
Cez BlackBerry servery boli na telefóny posielané aj aktualizácie k vytváraniu spojení s rôznymi typmi sieťových zariadení vrátane mobilných sietí a sietí WiFi. Ukončenie podpory znamená to, že ak sa u poskytovateľov služieb zmenia parametre pripojovania (napríklad hoci aj len zmena šifrovacích kľúčov atď.) BlackBerry sa už nebude vedieť k takej službe pripojiť (lebo k tomu nebude mať overenie z BlackBerry serverov) a to postihne dáta, telefónne hovoroy, SMS aj tiesňové volania.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na staré Nokii 3310 funguje posílání SMS a volání i dnes.
- Tak nevím, který z těch dvou telefonů je chytřejší...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze obecne neni dobre kopirovat "informace" z novinek.cz ...... protoze tam, stejne jako zrejme tady, to pisou naprosti diletanti. Sice o BB nic nevim, ale stacilo se podivat do diskuze. Realne tedy pujde o to, ze kdyz mel telefon nejake firemni zabezpeceni, ze pro uskutecneni hovoru se to sifrovalo pres nejake firemni servery (asi tezko servery BB) a podobne .... cili veci, co uz jsou zjevne davno mrtve a vypnute ..... tak bylo potreba nejaka synchronizace i se servery BB, ktere ted nepojedou, takze uz to nepujde tim tuplem. No .... a bezne telefony, ktere nebyly prepnuty do firemniho modu a ktere si koupili koncovi uzivatele a ne firmy (ktere jak rikam se jich uz daaaavno zbavily a nahradily je novyma telefonama), tak ty samozrejme budou fungovat uplne stejne .... stejne jak mi funguje normalne L950, do ktere jsem na Silvestra hodil 100GB O2 simku, aby neexpirovala. A taky se to u BB netyka "novych" lagroidich telefonu .... proste kdyby nekdo napsal, ze BB 4.1.2022 vypina servery a nic se nestane .... tak by to asi nikdo necetl .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. Nic se neděje. A proto BB uživatelé řeší jak tam dostat jiný OS zcela zbytečně. Vzhledem k zabezpečení to vypadá i na nutnost přepájení ROM chipu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha ..... takze pokud byli uzivatele nekde bez pokryti internetu nebo internet vypadl, tak si nikdo nezavolal ani zachranku? Jo .... to opravdu dava smysl:o)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On by sebou někdo tahal zařízení které je jinak k ničemu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.