CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Blíží se konec pirátění videoher na PC platformě?

otazka je: a bude nieco stat za to upiratit?
za poslednych 5 rokov ma nezaujala ani jedna nova hra natolko aby som ju upiratil a nieto kupil. A to boly casy ked som hraval hodiny strategii ci COD a podobne. Posledne co som kupil bolo FarCry 3 a uz to bolo pre mna sklamanie. Ano mlada zacinajuca generacia ma vzdy vacsie oci a naroky na hry, ale ked tak pozeram na syna ako hra a co hra, tak hry za mikroplatby budu asi v kurze najviac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"za poslednych 5 rokov ma nezaujala ani jedna nova hra"

A nenapadlo ťa že to môže byť aj vekom ? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm asi taky nějaké hry stále hraje ne ? A rozhodně není sám , komu se nové Always ON značky docela zajídají . Věk tě připraví o čas a reflexy , ale o vkus se musíš připravit sám Justine ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 lidi ruzneho veku i kdyz treba podobneho vkusu premysleji jinak ze jo? Kdyz vezmu treba studenta vysokoskolaka na koleji, ktery ma povinosti jen k sobe a temer neomezene volneho casu tak si "upirati" a zkusi kde jakou blbost a zabavi se tim. Ona zabava zadarmo je je dobra i kdyz ta kvalita neni buh vi ci ale za ty prachy .... :)
Zatim co hrac 30+ uz ma vetsinou jine povinnosti, mene volneho casu a neni mu lito za dobrou hru zaplatit. Cili pirati podstatne mene. Ale uz si vybira a hleda u her pomer cena/vykon. Protoze kdyz uz si neco koupi tak chce aby ho ta hra behem toho jeho "draheho" casu bavila.
Samozrejme v obou vekovych kategoriich se najdou vyjimky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já myslel, že always-on byl i Starcraft 2 a i tam to vyřešili off-line serverem přímo na počítači. Takže pokud se takové pokusy více rozběhnou, tak zase crackerské skupiny se na tuto "ochranu" více zaměří a jako vždy jí překonají. To samé snad existuje i u Diablo 3 i tady existuje možnost obejití, nebo snad ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tento způsob ochrany má smysl jen tehdy, kdy ten server poskytuje hře podstatnou část obsahu. Pokud jen kontroluje spojení, tak se to dá obejít stejně jako jiné ochrany.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak. Pokud to jde vyrobit (naprogramovat) tak to určitě nějakej rusák nebo číňan později crackne ... o budoucnost bych se nebál :)
A přesně jak píše kolega výše .. otázkou je jestli bude stát něco za to aby se někdo obtěžoval crack vyrobit .. hry jdou čím dál víc do zádele :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

DOTAZ:

Jenom upresnim, ze cracky a piratske hry me nezajimaji.

Prekvapila me informace, ze Tom Clancy's The Division je nutne hrat online, to jsem netusil. Hru jsem nastesti dostal zdarma jako prislusenstvi k nejakemu hardwaru, tak me to zily netrha.

Potreboval bych ale informaci o nutnosti byt stale online vedet dopredu nez hru kupuju. Recenzenti obvykle v recenzich tyhle skutecnosti vubec nezminuji a zajimaji se jen o herni obsah.

Hrozne moc teda hledam nejakou webovou stranku, kde bych nasel ke kazde hre, jaky typ ochrany pouziva, jestli Denuvo, Always Online nebo cokoli jineho.

Existuje nejaky takovy web???

A jen doplnim, ze to potrebuju vedet predevsim proto, ze casto hraju hry na chalupe, jinde na to moc nemam cas, ale zaroven tam nemam internet a tim padem nemohu hry s nutnosti byt online kupovat, nemohl bych je hrat. Na Steamu jsem s hrama zatim nemel problem, vzdy prepnu do rezimu offline. Pak si kupuju hry z GOGu, kde take neni problem. Ted jsem si koupil i neco na UbiStore (Far Cry 3-4 a AC Blackflag a Rogue) a vlastne mi vubec nedoslo, ze jsem mel prvne zjistit, jestli to muzu hrat offline?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud hra nefunguje bez připojení online a výrobce jasně neuvádí, že připojení online je potřeba, tak tohle bych já viděl na jasný rozpor s kupní smlouvou, zakoupená věc nefunguje správně a máte ji možnost reklamovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tos mi pomohl. :-/

Jasne, ale ctes kupni smlouvu? Mne jde spis o to, ze kdyz vybiram hru a stravim nad tim nejaky cas, kdy ctu recenze a divam se na gameplaye, tak uz bych v teto chvili uvital, mit moznost si nekde rychle zkontrolovat, jestli ta hra nahodou nevyzaduje online a nema teda smysl se ji dal zabyvat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rádo se stalo :-0

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba na pcgamingwiki to píšou:
https://pcgamingwiki.com/wiki/Tom_Clancy%27s_The_Division
"Requires a constant internet connection for all game modes."
nebo
https://pcgamingwiki.com/wiki/Starcraft_2
"Offline mode requires Battle.net authentication once every 30 days."

Nevím jestli se dá spoléhat že je to tak uvedené u všech takových her, ale zkusil bych se tam vždy aspoň podívat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dekuju.

Davam pcgamewiki do zalozek do oblibenych. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No prave tu dobu podpory by mely firmy jasne definovat uz pri uvedeni hry na trh. Bohuzel sami to neudelaji a nez to zacne resit zakon, tak to par let potrva.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, neměla by se na to vztahovat standardní 2letá záruka ode dne koupě? Zajímalo by mě, jestli už někdo zkoušel do podobného sporu jít. Jsem si jistý, že v EULA se firmy zřeknou veškeré odpovědnosti, ale to nemusí vadit, protože ze zákonu se vyvázat nedá. Mohl by to být hodně zajímavý spor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A přesně tahle šmejdovina "vždy napojen" je důvodem, proč už od roku 2006 s příchodem Xcrapu 360 nekupuji žádné nové herní konzole ani hry. Doma mám několik originálních Xboxů, které pro hru v síti nevyžadují v drtivě většině nic jiného než mnohem výkonnější a stabilnější LAN, jejichž sága Moto GP od Climax je herně i technicky podstatně vyspělejší než všechna rádobymotogp co od roku 2005 vyšla, a jehož hry budou plně hratelné i za desítky let, neb nejsou uloženy někde na jepičích serverech jež po pár letech jsou nenávratně vypnuty, ale vylisovány na optických discích... Jelikož ale pacientů závislých na hraní a 24 hodinové ježdění prsty po smartblbounech je tragicky mnoho, nepochybuji o tom, že tento šmejdský byznys "vždy připojen" pokvete vesele dál... po nás potopa!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam xbox360 s rgh hackem a nikdy jsem na tom nemel originální hru a nikdy jsem konzoli nemusel připojit k internetu... Tim chci říct, co to melete za nesmysly.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na to je jednoduché řešení, takto zpotvořené hry prostě nekupovat, ono je to brzy přejde.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Reklama je virální .. nás s pevnými předsevzetími je žalostně málo . Bohužel konzum buduje ještě větší konzum a v mikrotransakcích u mobilních her pro bezmozky je to vidět nejvíc . Budoucnost je daná :/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, já jsem myslel, že s příchodem digitálních distribucí typu Steam nebo GOG se už hry dávno nepirátí, protože jsou uzpůsobeny na tuto platformu (včetně různých bonusových feautur jako achievementy), a i ceny jsou v různých akcích mnohem nižší, než jak to bylo v dobách monopolních "kamenných" distributorů typu JRC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych, ze pirati dve skupiny:

1. Potrebuji za kazdou cenu vlastnit novinku a protoze na novou hru beznych 60-80EUR nemaji, tak cekaji na crack a okamzite jak vyjde, tak instaluji hru. Nemusi jit jen o nejake psychicke postizeni dotycneho, ze ikdyz nema penize, musi hrat novinku, ale tyka se napriklad youtuberu. Pokud takovej youtuber nedostane hru od vydavatele zadarmo, coz se docela casto deje, ale ne vzdy, tak jde do piratske verze.
Tenhle pripad neni az tak casty, ale deje se a protipiratske ochrany jsou nekdy mireny predevsim proti temto lidem. Pokud po pul roce vydavatel protipiratskou ochranu ve hre zrusi, tak by se s takovym pristupem vydavatelu dalo i souhlasit.

2. Jde o lidi, kteri si nikdy zadnou hru nekoupi ikdyby stala 1USD. Dokonce snad i kdyby byla oficialne zadarmo, tak budou nekde hledat crack. Pro tuhle skupinu je samo pirateni hrou (sportem) a pro vydavatele je naprosto stupidni se tim zabyvat a verit, ze tyhle lidi nekdy zaplati.

---
Vsichni ostatni dneska hry kupuji a proste kdo nema dost penez, tak pocka na prvni vanocni slevu. Sam to tak vetsinou delam taky, protoze nepotrebuju hrat novinky a vubec mi nevadi si hru zahrat treba az za rok, kdy uz je ve sleve.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ... a to platí čím dál častěji . Pokud je Always ON hra založena na virální sociální kampani , žije především těch prvních pár měsíců , kdy si člověk vychutnává právě ty online změny , které balancují hru za účasti maxima spoluhráčů . Ono pořídit si online hru ve slevě je mnohdy prvním příznakem blížícího se konce .
Bohužel doba obecně nepřeje masivním offline titulům s příběhem jako byly dřívější Elder Scrolls či dnešní Witcher. Ubisoft i EA má většinu sérií postavených jen na tom , že s novou verzí přejde dosavadní publikum na verze s vyšší číslovkou ale prakticky stejnými pravidly hry a to ať jde o FarCry ,Battlefield ,Battlefront , NHL či marnou Need For Speed....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Online a epizodicky vydávané hry (od EA obzvlášť) jsou dopředu mrtvé hry - jako k takovým k nim přistupuji a jsem ochoten utratit podstatně nižší částku , než u her které mi nebudou komplikovat užívání neustálými online kontrolami .
To je prostě fakt . Dneska je takový Battlefield 2142 neprodejný a absolutně nikoho nezajímá , že si jej lidé , kteří za něj zaplatili nemohou zahrát ani na neoficiálních serverech (Které ale stačí k tomu aby se proti nim EA ještě dnes vyjadřovala)
Jasně chápu to , takoví staromilní hráči pak chybí v účtech nových her a někdo má pocit , že když odstaví svoje staré hry , pomůže tím prodejům nových rychlokvašek ..... Ale je to hnus a pokud takhle někdo myslí na hráče , zaslouží si padnout ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Tohle vymyslel manager vypne servery starsi hre a hrac si musi koupit novou ikdyz by mu stacila stara... Proste typicke uvazovani zmrdi firmy co ma zmrdy managery...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě ať si ty hry strčí do sedací části. Nikdo normální si nekoupí hru závislou na nonstop připojení. Co když si vezmu na chatu NTB? Nebo muj provider bude mít výpadek , což je v Č.B. u Starnetu na denním pořádku. To pak budu mít hru za 1500 a k ničemu ? Jako by nestačilo že AC Origins si bere kvuli ochraně o 40% víc CPU. Kdo mi zaplatí zy zbytečný náklady na elektřinu ??? Nikdo. Takže crackujte a nekupujte hry. Vývojáři (vydavatelé) si peníze nezaslouží pokud stupidní ochranou omezujou platící zákazníky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proc crackovat a nekupovat hry?

https://www.gog.com

Na te adrese muzes koupit hry, ktere nevyzaduji pripojeni k internetu a jsou DRM free. Her je tam spousta, takze nevidim problem. Naopak cim vic lidi si bude kupovat hry, ktere nepotrebuji byt online, tim pravdepodobneji se i ostatni vydavatele her chytnou za nos a nabidnou sve hry take v offline modu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

preto, ze wolf2 stoji 60€.. vcera som ho dohral a ten zazitok rozhodne za 60€ nestoji. Retrospektivne keby som ho nikdy nehral tak vobec nevadi. Az to budu predavat za 6€, ok nech nezerem 10€, tak nebude o com. 60€ mam skoro 2 mesiace naftu, nie 1 blbu hru na 2 vecery...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě jsi součást problému. Když nechceš dát plnou částku, počkej na slevu, nebo kup za nižší částku něco jiného. V tom druhém případě by nějaký jiný, kvalitnější vývojář dostal peníze, a mohl by do budoucna produkovat více kvalitních her. Takto ty peníze nemá, takže pojde, a tobě nezbyde nic jiného, než v budoucnu opět pirátit sračky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co tym myslis "pockaj na zlavu" ? Oblivion dnes po 11-12 rokoch stoji 15€, snad nie... Keby to v 2006 ked to bolo aktualne za tolko predavali! Farcry bol kedy, 2004? 10€? Za 1€ to mali predavat, to uz je davno 30x zaplatena hra.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oblivion každou chvíli za 5€:
https://isthereanydeal.com/search/?q=older+scrolls+oblivion#/page:game/p...
Far Cry každou chvíli za 3€:
https://isthereanydeal.com/search/?q=far%20cry#/page:game/price?plain=fa...
A to v tom nejsou různé bundly, tohle jsou fakt pouze regulérní obchody.

Pokud ti to přijde drahý, tak to nekupuj, co ti na to mám říct. Kup něco dobrýho co se prodává za cenu, co seš schopen akceptovat. Tím, že to upirátíš, tak křivíš trh - vývojáři dobrých her za rozumnou cenu vymřou, protože místo toho jsi daný čas strávil hraním "předražené" hry "zadarmo". Pak se nemůžeš divit, že je malá konkurence kvalitních titulů za nižší ceny - když jim nikdo stejně neplatí. Pirátit je přece tak jednoduché.

Osobně ve velkém používám https://isthereanydeal.com (desítky her ve wishlistu) (mimochodem, ITAD je slovenskej projekt), nastavím tam strop kolik jsem za to ochoten dát, případně podmínky typu "pouze bez DRM", "pouze na Steamu" apod, a prostě počkám až mi přijde upozornění na slevu. Může to být za pár let, a u některých titulů taky nikdy, ale jelikož je dobrých her výrazně více než volného času, tak mě to netrápí - stejně nestíhám hrát ani to co mám. Každopádně pořád lepší než ty hry ukrást, takto aspoň jdou peníze (menší, ale nenulové) k vývojářům her, co mě baví. Když se mi hra opravdu hodně libí a mám černé svědomí že jsem ji měl vážně za pakatel, tak si ji pak ve slevě koupím třeba ještě jednou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ty to nechapes spravne... ja nechcem aby bola konkurencia ze maslo Rama, maslo Perla, maslo.... Ja chcem Perlu maslovu, ale nechcem za nu davat 50€/skatula ale len 1,5€/skatula... Proste situacia ked na steame (tvoj isthereanydeal nepoznam) stoji 10rocny crysis 15€ je neakceptovatelna
edit: dokonca crysis3 ani nemaju, lebo nejaky debil si zmyslel ze im neda licenciu. Najvacsiemu obchodu s hrami na planete neda licenciu. To kde sme? Toto treba zmenit!
edit2: proste ja ako zakaznik vyjadrujem nesuhlas s podmienkami predaja tovaru tym, ze si ho NEKUPIM. Ze sa to da stiahnut na nosteame je irelevantne, keby sa nedalo (diablo3) tak to proste nehram. Hotovo. Bolo odbobie, kedy sa koli Denuvo nedalo hrat nic, kolko hier som kupil? NULA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je v pořádku, principy je důležité mít. Drahé hry nekupovat, Denuvo nekupovat. Atd. Pokud ale chceš, aby se stav zlepšil, tak musíš mít i princip *kupovat* hry, které zmíněné problémy nemají. Jen tak volíš svoji peněženkou o budoucnosti herního průmyslu (špatní vývojáři dostanou méně peněz, dobří vývojáři více). Pokud nevolíš peněženkou a ještě navíc pirátíš, tak naopak tím upevňuješ pozici špatných vývojářů (tzn. diablo3 nekoupím protože se mi nelíbí xyz, takže ho upirátím, pak o něm budu mluvit s kamarády, příp. mě uvidí že ho hraju -> hře dělám reklamu -> pomohl jsem k vyšším prodejům diabla3 -> vývojář uplatní přesně stejné praktiky i pro diablo4, protože to viditelně lidem nevadí (prodeje jsou)).

Mimochodem, ITAD je prostě jen web který sleduje slevy v jednotlivých obchodech a pošle ti email, jakmile je tvá vybraná hra ve slevě (pod max cenou, co sis zvolil). Pokud se ti nelíbí plné ceny (mě taky ne), tak přesně to bych čekal, že budeš používat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Take me stve, ze si nemohu koupit Crysis 3, stejne tak jsou exkluzivni hry, ktere vydavatel da jen do urciteho pro me nedostupneho obchodu (MS Store a Origin), je to fakt blby, ale proste tyhle hry nekupuju a nehraju, nicmene chapu i rozhodnuti si poridit piratskou verzi.

Neznamena to ale ze to delaji vsichni vydavatele a neni teda zadny duvod piratit i jejich hry. Jak rikam, spousta her je bez DRM na GOGu, hry treba od Ubisoftu jsou jak na UPlay tak na Steamu. V podstate nejvetsi smejdoviny ve hrach dela EA a Microsoft, potom tak na pul Ubisoft a vsichni ostatni jsou uplne v pohode.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale to je jen vymluva. Nechces dat za hru ani korunu a pravdepodobne nikdy zadnou hru nezaplatis a pokud nepujde crackovat, tak nebudes hrat. Pro vydavatele her jsi irelevantni, respektive samozrejme, ze ziji ve snu, ze te nekdy zkasnou, ale nikdy se tak nestane, ikdyby hra stala korunu, tak ji pujdes piratit.

Tesim se na Wolfa2, ale ani ja nemam na to, davat 60EUR, pockam az bude v akci za polovinu, pak si ji koupim a zahraju.

Ted jsem si koupil na UPlay Far Cry 1 az 4 a to za cenu 19EUR. To znamena matematickym prumerem vysel Far Cry 1 na necelych 5EUR. Ovsem ve skutecnosti je Far Cry 4 novejsi a drazsi, takze by se mel pouzivat vazeny prumer a Far Cry 1 by vysel priblizne na 2,5EUR.

Crysis mam z akce na GOGu za 4EURa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

steam prave teraz FC4 29,99€; bundle vsetky FC 108€.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pockej na zimni slevy, byvaji pred vanoci.

Je to proste jejich obchodni politika, normalne tam byva hodne veci hodne draho, ale nejmene 5x rocne maji rozsahle slevy, hru nekupujes kazdy den, jiste se to da naplanovat, aby jsi koupil v akci levne.

Podivej se i na Gamesplanet a existuji i dalsi obchody, ktere maji se Steamem smlouvu a prodavaji Steam klice ke hram levne i v prubehu roku, ale take maji ruzne tydenni nebo mesicni akce a slevy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to nejseš schopný si na ty hry chvíli počkat? Mne kupovala k narozeninám začátkem roku přítelkyně balík na Steamu Far Cry 1+2+3+4 (4 byla bez datadisků, zbytek komplet) a Primal v jednom balíku za bez pár centů 40€. Můžeš si dát do Steamu do sledovaných, přijde e-mail, když bude ve slevě. navíc se blíží Vánoce, to jsou masivní slevy téměř jisté.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doplati na to pc hrac i vydavatel, muzou za to ale bezohledni nemoralni egoisticti zlodeji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.