CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konec papírovým visačkám, British Airways testuje štítky s e-ink displejem a podporou NFC

"Samozřejmostí bude vlastnit jak elektronickou visačku, tak smartphone s podporou NFC"

Samozřejmostí? Spíše podmínkou, ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co prosim??? Litam relativne casto, ale v zivote jsem nemusel nic vyplnovat. Kolem drzadla kufru mi vzdycky obsluha pripevni visacku, ktera je vytistena podle udaju na boarding pass.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aka je vlastne vyhoda takych visaciek pre letecke spolocnosti (lebo pre cestujuceho urcite ziadna) ??

Ja tipujem ze realne ziadna, prave naopak letecke spolocnosit musia nakupit vela citaciek, samotne visacky, zrejme aj nejake licencie na obsluzny SW a este zaskolit personal.

Samozrejme visacky sa nesmu strati ci poskodit (typicky pri manipulacii s batozinami ako s vrecom zemiakov) a je dost realne ze visacky budu hacknutelne co bude "sranda" pre cestujuceho ktoremu takto elegantne (a mozno nevystopovatelne) ukradnu batozinu.

Cele mi to vychadza ako biznis len pre vyrobcov visaciek ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k soucasne situaci legendarnich ztrat zavazadel by me zajimalo jak se to lisi od soucasneho stavu.

Visacka pravdepodobne vydrzi vic nez to zavazadlo, takze o zachazeni bych se az tolik nebal ... naopak bych dovnitr pridal meric sily narazu.

Jestli se dneska visacky na zavazadlech ctou rucne, tak se usetri mraky penez na personalu. IMHO se ale uz ted ctou automaticky, ergo ctecka jako ctecka.

A neni to zadny zakon, letecka spolecnost se sama rozhodla, ze to zkusi, takze to nemuze vychazet o tolik drazsi nez alternativy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nakup tychto visaciek (citaciek a ostaneho suvisiaceho prislusenstva) kludne MOZE byt drahsi alebo inak nevyhodny.

Totiz rozhodnutie o nasadeni tychto citaciek je len rozhodnutie 1 cloveka ktory sa moze mylit, v horsom pripade je to kseft neoficialne dohodnuty s firmou vyrabajucou tie visacky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

buducnost je v e-ink, ci uz je toto prakticke alebo nie

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Dúfam že to poriadne zabezpečia, aby to vychytralý zamestnanec s mobilom nepreprogramoval.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja slysel o mnohem nebezpecnejsi aplikaci - veliky eink displej jako digitalni prepravni dokumentace k nakladu v kamionu :) Tam je taky otazka, jak moc to bude zabezpeceno a zda to bude poskytovat i neco jineho nez vizualni vysledek.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se ze stejne jako "kubik" nechapu o cem je rec.
Na letisti vypisuju tak maximalne sudoku.

Nebo ze by okurkova sezona a neni o cem psat?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Také moc nechápu, co to má společného s cestujícím. Na zavazadlo jsem si v životě směrovací visačku nedával. Každopádně mi to celé přijde jako frikulínský úlet. Jediné co je potřeba je ten čarový kód a zkratka letiště pro případnou vizuální kontrolu.

Teď: z checkin (dropin) terminálu, kde se stejně zavazadlo musí zvážit vyjede samolepící fólie - stojí to pár centů a je to skoro nezničitelné (pochopitelně urvat to jde).

Gadget: Stojí to X Euro (nikoliv centů), pokud to displej někde koupí rohem jiného zavazadla nebo o nějakou prekážku na mnoha dopravnících, po kterých se kufr projede, tak je po srandě, navíc zavazadlo se stane anonymním. V cíli co? Vrátit? Komu? Nebo si bazmek necháme na památku na BA?

V jednoduchých věcech je někdy krása. Tady je to tuplem ujeté, když se na obrazovce e.inku prostě skenuje čárový kód. :-)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak predpokladam, ze pres NFC pujdou ty udaje precist take, takze displej je tam jen pro rychlou vizualni kontrolu a ten scanner.
nekdo tu take zminil moznost pridani merice zrychleni. ten bych do toho ale nedaval, protoze samotna vysacka muze zazivat velka pretizeni a zavazadlo muze byt pritom uplne v klidu. ten se opravdu musi dat dovnitr do zavazadla
ale celkove nechapu nejak ucel tohoto zarizeni. o jaky pridany hodnote je zde rec

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přes NFC asi přečíst půjdou, i když předpokládám, že přes NFC se má zejména ukládat "zavazadlový lístek" cestujícího.

Každopádně celý systém odbavení, a směrování zavazadel pracuje na onom čár.kódu, zkratka letiště je tam pro ruční operace se zavazadly, takže NFC nepřináší vůbec nic - kromě toho, že si cestující (možná) uloží "zavazadlový lístek" do mobilu místo vlepení do pasu. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.