CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bude naše daňová přiznání kontrolovat umělá inteligence? V Indii už ji nasadili

Za socialismu nás učili jak feudalismus byl strašně nespravedlivý systém. Si to vemte. Jako poddaný jste si od vrchnosti nebo církve půjčili půdu (prostě pronájem) a zaplatili jste desátek - tedy cca 10% z úrody nebo ze zisku jak chcete. To je ale hrozná představa co? To dneska se máme jéééé. DPH 21%, příjmovaka 19%, spotřební daně.... poviné platby za papíry které po Vás chcou úřady... Ve výsledku tak baj voko 40% peněz skončí v kapse státu. A ten mlaská a pořád nemá dost. A služby.... jsou tristní. Chcete převést blbé auto na nového majitele a musíte na trapnej úřad stát frontu a vyplňovat papíry. V době kdy internet a počítače jsou běžnou součástí domácnostti 20 let. A ještě by chtěli nasazovat umělou inteligenci.... On se jednou nějakej další Brejvik na podobný exoty úřednický nasere a to se budou zase všichni divit kde se to v těch lidech bere.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Než začnete něco psát, zkuste si o tom prosím nejdřív něco přečíst, ať neplácáte úplné kraviny. Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Typické plácání do vody. Nelíbí se mi něco, ale nemám žádný argument. Jak typické. Takže jaké pak jsou to kraviny? V tomto okamžiku se většinou dozvídám, že "Nemám čas ti to vysvětlovat".... atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Desátek byl poplatek církvi, můžete ho platit klidně i dnes, jestli vám chybí. Se světskou mocí to prakticky nesouviselo. Daně jako takové se platily taky, ale obecně byl dost velký nedostatek oběživa, takže se platilo různě, v naturáliích, vlastní prací (robota). Ale taky třeba poskytnutím lidí do otroctví (hlavně na východ od nás). Dát vlastní dítě do otroctví místo daní, to je prima, ne? Leníci měli taky mimo jiné povinnost bojovat za svého pána, pokud se rozhodl jít do války. A tam se dá taky přijít k úrazu, někdo musel zaplatit i cenu nejvyšší. S dnešním daňovým systémem se to porovnává špatně. Někde jsem četl článek, kde se to pokoušeli nějak odhadnout, a vyšlo jim celkové zdanění přes 80 procent, tedy asi dvakrát větší než dnes. Ale odkaz už nemám, takže ruku do ohně za to nedám. V každém případě žít ve středověku bylo horší prakticky ve všem a ani daně nebyly nějaká výjimka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžete mít nízké daně jako třeba v USA kde je tuším cca 7%... Teda když si zaplatíte veškerý pobyt v nemocnici, každé ošetření lékařem, budete si platit školné atd...

Problém je jako vždy v lidech. Ale tak se rozhlédněte kolem sebe, samá arogance, egoismus, lhostejnost... co pak čekáte?

btw. na kontrolu daňového přiznání v ČR AI není třeba. Pole mají kontrolní součty, které musí sedět. Stačí na to rozumný sw a mohlo to být už dávno. Konec konců ADIS tak v podstatě i funguje, pokud se mu nesedí kontrolní součty, vyhodí chybu a už vám úředník volá.... Jen se to neděje automaticky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nízké daně v USA!!!!????!!!! - tak to se teda dovzdělejte protože:

1) Federální daň (progresivní podle příjmu) cca 10-40% - průměrně někde okolo 20-25%
2) Státní daň (myslím že 4 státy tuto daň v USA nemají) Ale drtivá většina ANO. cca 5%
3) Místní daň 2%
4) Daň na sociální zabezpečení - cca 7,5% vy a 7,5% zaměstnavatel. (Americký OSVČ cca 15%)
5) Daň z prodeje (zhruba něco jako naše DPH) - platíte vždy když něco kupujete (cca 7%)
6) Daň z nemovitosti - v USA výrazně větší než u nás cca 2% ceny nemovitosti každý rok (za 50 let zaplatíte na dani z nemovitosti státu cenu nemovitosti - docela úlet)
---------------------------------------------------------------------------------------------
sečteno podtrženo - zdanění v USA je zhruba na úrovni 50% když započtu i daň z nemovitosti (když máte dům) Pokud žijete v nájmu tak +- 40%. Takže NE - opravdu USA není daňový ráj. A navíc umí daně vybírat hodně efektivně. Zlaté Česko

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.