CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bude Rusko kvůli sankcím prodávat spřáteleným zemím ropu a plyn za Bitcoin?

Proč obchodovat ve volatilní měně nad kterou nemá ani jedna strana obchodu kontrolu a naopak má nemalou kontrolu Pravá Říše Zla?

Prostě se jen přejde na Rublíky. Jasně, Západní zloději se z toho můžou posrat vzteky, protože to totálně rozbourává ten jejich předpovídaný nekontrolovaný pád rublu. A nejen to, dokonce teď bude muset i Západ nakupovat za rublíky. A ty se dají získávat jen tak, že se něco Rusku dodá.

V podstatě svou nerozvážností Západ "sankce" přetáhl tak moc, že místo toho aby škodily, začnou Ruské ekonomice a speciálně jejich měně pomáhat. Jen tak letmo jsem si dělal propočty a při aktivním saldu ekvivalentní 150 miliard dolarů a obejmu zahraničního obchodu 900 miliard dolarů, které Rusko za poslední roky mělo, by převod poloviny těchto obchodů (objem obchodů se Západem je cca 66%) do rublů znamenalo zvýšení jeho kurzu z aktuálních 100 RUB/USD na 20-25 RUB/USD. Tedy zhruba ztrojnásobení předválečné úrovně. Čímž by se také srovnala ta obrovská numerická disproporce mezi HDP dle parity kupní síly a nominálu (4,5 bilionu vs 1,8 bilionu v dolarech).
Samozřejmě, to dříve než by to Západ, a zejména EU, připustily, tak by raději stáhli banán na obchodování v eurech a dolarech a také uvolnili banán na export zboží. Takže jsem zvědav, jak se to v nejbližších měsících vyvine. Putin dost prosral vhodnou dobu na to, přitlačit EU ke zdi. Kdyby válčit začal už v lednu a zavedl platbu v RUB za plyn a ropu s okamžitou platností, tak by EU, ale i SSA neměly jinou možnost, než sklopit uši a ekonomickou válku vzdát. Protože "umrznout" vlastní obyvatele by nechat nemohli. Teď když už je teplo, tak se dá nějak lavírovat a případně i nějakou dobu ruský plyn a ropu odmítat (podle dostupných dat bychom mohli vydržet až do září, pak už by se do toho muselo nějak praštit, jinak by se nestihly naplnit zásobníky na zimu ani v minimálním nutném množství).

Jediné co ty naše západní "elity" může těšit, je, že Rusku ukradli stovky miliard eur/dolarů. S tím zbabělý Putin mnoho neudělá (já bych udělal, touhle dobou by EU a Amerika neřešila kde ropu a plyn vezmou, ale jak ji vůbec dopraví, páč bych jim pár těch supertankerů potopil a bylo by po prdeli, dokud bychom do posledního gramu zlata ty krádeže nezaplatili).

Ale naivní představa, že když zakážou Rusku obchodovat v rezervních měnách, tak si jako neporadí, byla jak ze od děcek ze školky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tolik kvikotu od příznivce zločineckého Ruska a k ničemu.

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/zeme-g7-odmitly-pozadavek-moskvy-pl...

Rusko zkrachovalo,již se s tím smiř.A vojensky jsou to naprostí diletanti.Vraždit civilisty to ano,ale cokoliv jiného je nad možnosti Ruska....
Ruska které směřuje k totálnímu rozpadu a izolaci.Rusko bude patřit do klubu takových ,,velmocí,, jako je Venezuela,Syrie a Severní Korea.Blahopřejeme skřetu Puťce že má nové CCCP:)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A četl jsi to pořádně? Prvně se tam "lídři" shodli, že budou apelovat na firmy, aby na nákup za ruble nepřistoupili a za druhé Peskov jasně řekl, že zadarmo dodávat nebudou a to nyní dělají. Takže se připrav na to, že ROPA.STOP.PLYN.STOP a uvidíme, kdo bude mít pevnější nervy. Jestli ten, kdo nutně potřebuje energie, nebo ten, kdo je má, dodává ale zaplaceno za ně už měsíc nemá ;-)

To vraždění civilistů jim moc nejde. Zatím je jich méně než polovina toho, co uvádí OSN pro agresi NATO v Jugoslávii, kde se samozřejmě bombardovaly jen "vojenské" cíle ;-)

Agrese SSA s vazaly v ostatních zemích za posledních 20 let snad raději ani uvádět nebudeme, protože to by už rusáci vypadali fakt jak diletanti :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ropa stop,plyn stop. A potom skřet Puťka jako poslední zhasne v hnusném Kremlu a vyhlásí další bankrot Ruska:) Vlastně ono již opět zkrachovalo a má ekonomický Rating asi jako Severní Korea...Takže z ekonomického trpaslíka se Rusko stalo ekonomickým zkrachovalcem.A vůbec ale vůbec jim sankce neškodí...
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/rusko-rating-dluhy-dluhopisy-sankce_22...
No prostě VELMOC.TEDY SUCHÝCH ZÁCHODŮ.:)
A máš to v hlavě jako proruský šváb trochu popletené.
Mao Ce-Tung – 50 až 78 milionů obětí
Josif Stalin – 10 až 47 milionů obětí
Ano tví oblíbenci.
A ,,mírotvůrci,, mají také bohatou ale na výsledky poněkud zoufalou tradici .
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_v%C3%A1lek_se_zapojen%C3%ADm_Ruska
Kam páchne smradlavý Rus tam tráva neroste.
Naštěstí teď na Ukrajině dostávají takový nářez ze kterého se budou ještě desetiletí vzpamatovávat.
A ŽEBRÁCI to jsou již teď,po sankcích budou co? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rupne ti žilka

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To víš že jo určitě :))).Ale tebe jako na proruského sráče se již vaří voda v pekle.Neboj.
Ono kdyby smradlavý nemytý Rus nevraždil civilisty byla by ten Ruský debakl k smíchu.
Prý vojenská velmoc:) Velmoc v počtu žebráků a suchých záchodů zajisté,ale jinak je to směšný ekonomický ultra trpaslík.No když jednoho trpaslíka mají v čele,co čekat že?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"V podstatě svou nerozvážností Západ "sankce" přetáhl tak moc, že místo toho aby škodily, začnou Ruské ekonomice a speciálně jejich měně pomáhat."

To mi připomíná to nedávné ruZké "Cha, ty sankce nám vůbec neubližují, mimochodem nemůžete s nimi přestat?"

No jasně, v RuZku docházejí zcela základní věci jako papír a to ruZké ekonomice "pomáhá". :D

"Kdyby válčit začal už v lednu a zavedl platbu v RUB za plyn a ropu s okamžitou platností..."

...tak by porušil podmínky smlouvy.

No ale ono se od RuZka posledních sto let nic moc jiného čekat nedá, že.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A co jsi od vypatlaného kremloblba čekal?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi cekal vice, nezli od tupeho debila jehoz vrchol inteligence je hlaska "neblabol" ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tim papirem bych radeji mlcel. Uz dva mesice neni k dostani kancelarsky papir mimo specializovane obchody a 4 vrstve kosmeticke kapesniky jsou jak jednorozec.

Komousi meli za totace, kdyz nebyl jemny toaletni papir vymluvu v tom, ze shorela papirna.

Jakou si najdes ty?

Mimochodem v nemeckych obchodech jsi v posledni dobe byl? ;-)

Moc dobre nechapu, proc by nekdo soudny mel smlouvy dodrzovat, kdyz druha strana je nedodrzuje. A nebo je snad nekde smluvne zaneseno, ze EU muze Rusku ukrast stovky miliard eur?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám kancelářského papíru tak pět neotevřených balení, ale zatím jsem si jeho absence v obchodech kolem mně teda nevšiml. Až nebude k dostání, tak dám vědět.

Pokud jde o smlouvu, tak ano, smlouva říká, v jakých měnách se za ropu a plyn platí. Sankce EU nemusejí být v žádné smlouvě -- ty musejí být podloženy legislativou EU, takže k nějakému "ukradení" těžko dojde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sankce žádnou legislativou podložené nejsou. Pokud jsi si jistý že ano, tak sem s paragrafy. Zato ochrana investic, majetku a podobné věci smluvně podložené jsou a zjevně si s tím politici západu vytřeli prdel.

Takže klasika jak se do lesa volá ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já udělám zcela opačný argument: Vlády zemí EU zpravidla neporušují zákon -- jejich úřady si nemohou dělat, co se jim zachce, protože samy podléhají zákonům a vyhláškám, o zavedené byrokracii nemluvě. Důkazní břímě vašeho neobvyklého tvrzení, že speciálně v tomto případě to najednou neplatí, tedy leží na vás, nikoli na mně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tok to je dobrej myšlenkovej obrat. Chceš po mně, abych dokázal neexistenci paragrafů, které povolují ukrást majetek cizích států nebo občanů bez rozhodnutí soudní moci.

Takže kdepak chlapečku, takhle diskuze nefunguje. Ty tvrdíš, že "sankce" jsou v legislativě EU anebo jejích členů, takže TY to dokaž tím, že na patřičné paragrafy odkážeš.

A teď to nemyslím jako tvé ponížení. Já bych opravdu rád ty paragrafy viděl a nastudoval, protože mi přijde absurdní, že je možné zabavit majetek, byť cizího občana, bez přezkoumatelného soudního rozhodnutí. V případě států pak jsou smluvní vztahy o kterých mám povědomí, nicméně možnosti nějakých kradežích peněz/majetku na základě svévolného rozhodnutí vlády tam není ani slovo.

Mimochodem tato věta "Vlády zemí EU zpravidla neporušují zákon" buď značí, že jsi byl poslední dva roky v kómatu, nebo lžeš. Jen naše vlády si vytřeli v době covidové zákony prdel ve více než deseti případech a rozhodly o tom dokonce nejvyšší soudy. V zahraničí to bylo samozřejmě dtto, i když na západě jde soudní mafie více na ruku té vládní, takže tam to nebylo tak časté (například odkývali protiústavní povinné očkování).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepak, nic takového. Jen podotýkám, že máte-li podezření na porušení zákona, je na vás, abyste to ohlásil úřadům. Tak to normálně v právním státě funguje. Já nemusím s každou svou činností pokaždé dokazovat, že ji činím v souladu se zákonem. To nemusí ani stát.

"Jen naše vlády si vytřeli v době covidové zákony prdel ve více než deseti případech a rozhodly o tom dokonce nejvyšší soudy. "

To je ale přesně to, o čem mluvím: Kde máte to soudní rozhodnutí, podle kterého se vlády zemí EU dopustily něčeho nezákonného v případě sankcí?

"protiústavní povinné očkování"

Hahahahaha :D Ten byl dobrej!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

sám si protiřečíš. pakliže tvrdíš, že státy EU mohou činit pouze to, co je zákonem povoleno, tak je zjevné, že pokud v zákonech není povoleno krást majetek cizincům (což o takovém zákoně nevím), tak to činit nemohou. Byl rozhovor s jedním v londýně usazeným oligarchou, který říkal, že se snaží sehnat právníka, který by mi pomohl uvolnit peníze alespoň na právníky, kterými by se mohl bránit proti krádeži svého majetku Britskou vládou.
Tedy je zjevné, že to co Britská vláda udělala je minimálně na hraně (jinak by to ani nezkoušel), ale narazil na problém prostých občanů, že bez peněz se práva na Západě (ale i u nás) nedovoláš. Právníci, i ti co dříve tyli z jeho peněz se ho samozřejmě straní, protože se Britské totalitní vlády bojí. A dtto je to i u nás. Podívej se jaká se zvedla kampaň, nenávist, justiční mafie vyhrožuje flastry, když budeš relativizovat situaci. V takové situaci si exponované osoby (tedy ti, co mají co ztratit) dvakrát rozmyslí, jestli obětem tohoto státního teroru pomohou ať už nezištně či dokonce zištně (ale to jde těžko, když ruská oběť nemá ani na chleba). Dtto se děje v Rusku, ale samozřejmě z druhé strany.

Navíc ono to máš jako v případě útoku na Ruský sport. Ten se jako celek nemohl bránit, protože nebylo kde. Zatímco jednotlivci, co se bránili drtili WADA a sportovní organizace u CAS jak na běžícím páse. Mají to prostě dobře nastavené. Rusko se samozřejmě může bránit, ale pouze u mezinárodních arbitráží, které jsou ale na dlouho a s ohledem na to, jak jsou nastavené smlouvy, s nejistým výsledkem.
Se soudy je to ještě komplikovanější, protože to je vcelku nová situace, která není vůbec prozkoumaná.

Navíc vychcané Západní státy prohlašují svoje krádeže za "zmražení". I když de facto je to to samé, de iure nikoliv.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Papir samozrejme porad je. Teda ne v Rusku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Papir, rikas? :-D

https://www.hlidacshopu.cz/app/?url=https%3A%2F%2Fwww.alza.cz%2Fcanon-or...

"Můžete mít ihned na 27 prodejnách"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já ho chci ale ve svém lokálním supermarketu, jak vždycky byl (za cca 80 korun). Jasně, že ještě zásoby jsou někde, ale v obchoďácích zmizel. Dtto co bylo za totáče. Když nebyl tzv. toaletní papír, protože vyhořela papírna, tak to neznamenalo, že nebyl vůbec nikdy a vůbec žádný, jen že v mnoha obchodech nebyl nebo byl podpultovka.

A teď se prostě děje dtto, ale nevím čím to je. Dřeva se těží jak nikdy a papír dochází už více jak dva měsíce (takže s válkou na ukrajině to taky nesouvisí). Možná drahé energie?

V každém případě je to varovný prst. Aby za měsíc nedošel v papírnictvích a za další i na tom internetu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, hrozi nedostatek, ale obchodnici si toho nevsimli a tak se cena vubec nezmeni...

...jo vlastne sorry, me nedoslo, ze myslis Petrohrad. Tak tam skutecne je papiru malo a leti nahoru i cena.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to lépe argumentovat. Argumentace zeleným hnusem je dost o ničem.

relevantnější je spíše tohle
https://papiry-do-tiskaren.heureka.cz/xerox-3r93526/#prehled/

více obchodů a průměrná cena v nich roste. Takže bych řekl, že si toho obchodníci všimli. On samozřejmě Kaufland a Albert mají kancl papír jako vedlejšák, takže když není snadno dostupný, tak se nestresují. Jenže ti jsou první. Pak přijdou na řadu generální eshopy. Pak papírnictví. A nakonec internetová papírnictví.

Místo toho, aby jsi se jak hňup posmíval, měl by jsi zpozornět. V reichu už vykupují kde co. Možná jsou větší panikáři, ale pak se budou smát oni nám, až nebudeme mít co koupit.

Jinak od zítra plyn za rublíky nebo STOP.

Docela překvápko po té tzv. "ruské zpátečce" včera. Hlavně když to vypadalo, že se na nějakém postupném přechodu domluvili Scholz s Putinem.

Zdá se, že Putin už toho má dost a rozhodl se kakat na pragmatičnost, rozvážnost a smírnost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už si čerpáš benál do foroty? Protože Peskov dnes jasně řekl, že nebude plyn ani ropička, dkyž nebudou děngy. A to pro nás v ČR znamená zimu, tmu a benzín na příděl, protože všechno co se do EU dostane schlamstne Německo a na nás nezbyde (leda tak ještě na německé fabriky ano).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A pro Rusáky to znamená ještě rychlejší kolaps.

Zní fair.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To právě vůbec ne. Konec je to pro Vás. Obyvatele Evropy. Tedy jen té části co od 1 apríla nezaplatí rublem.
Mimochodem posílil už na 83rub/USD a to byl přes 140.. A to ještě nevypršelo ultimatum s dodávkami plynu. Čína S Ruskem dávají liberálnímu západu šach. Jestli to bude mat to se ještě uvidí.
A ty rakety a munice tomu Rusku taky nějak nekončí.. co měly už minulý týden, Azov a spol čelí druhému Stalingradu.. A česká media píší o vítězství Ukrajiny co je nedaleko... jako bych slyšel ten hlas z berlínského bunkru v roce 1945...
PS. Byl jsem v obchodě a je zavalenej cukrem, jsem zvědavej co s ním budou dělat... páč to nikdo nekupuje. /Vzpomínka na zajíčka a mrkvovou zmrzlinu .-)/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. Ve své nenávisti mají problém vidět realitu. A návrat rublu k předválečným hodnotám, i když věhlasný a všemocný Západ vede totální ekonomickou válku s Ruskem není realita, kterou by chtěli vidět. Vždyť se o víkendu po krádeži ruských devizových rezerv a eurodolarových účtů ruských bank předpovídal na pondělí volný pád rublu a ejhle, ani ne po měsíci je rubl zpět.

Byl jsi v obchodě u nás? Protože jsem byl dneska v žitavě v kauflandu a úplně do mrtě vybraný olej, cukr, mouka a pečivo (i takové ty dřevorubecké chleby, co mají neomezenou trvanlivost, bo je to tak hnusné, že to ani bakterie a plísně nežerou :-) Jak kdyby se Němci připravovali na třetí světovou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem v obchodě v Rusku....-) Jo všechno je.. Dokonce i čerstvá várka Pilsner Urquel.. exportní.. žádný blbnutí.. Olej je dokonce v akci./no ona je RF velky exporter..Budu si muset pro pár vychlazených dojít. Belgický mi nejede./. Čerstvá zelenina..křupavý okurčičky, ne ta guma co v ČR.. No ony jsou skleníky ve vedlejší vesnici. Je levný plyn, tak se to vyplatí. Ale slyšel jsem, že němci skleníky zavřeli. V německu.. no jo, kubík plynu tam nestojí 2 koruny...teda pardon 10 centů.. Turecký jablka, africký mandarinky, izraelský ředkvičky.. Nějak je to všechno chutnější než ta EU produkce skleníková.. Že by to bylo sluníčkem?

K Bitcoinu... kdo ho založil? Jo týpek z Británie... aha.. ne díky.. na spekulace dobrý, ropu a plyn jen velmi opatrně a omezeně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ruska ekonomika poslape jeste lepe nez ruska armada ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zahořklý slint pepíka, co se nedostane dál, než do reichu.

Na ruskou ekonomiku sere alík, to já musím přemýšlet, jestli si nemám (a hlavně jak) si udělat zásoby benzínu, mouky, cukru a olejů/másel. Papír do tiskárny jsem už do foroty nakoupil. Poprvé v životě jsem objednával z internetu, protože obchoďáky prostě nemají a v papírnictví sice ještě je, ale taky patřičně drahý.

A teď sháním 4 vrstvé kapesníky. Protože ty taky nejsou ani u nás, ani ve vedlejším okresním městě.
Hlavně, že dennodenně naším městem projíždí přetížené náklaďáky s dřevem. >:<

Prostě možná bychom se měli začít méně starat o vzdálené Rusko a co si dělá na svém předním dvorku a více o nás. Abychom se z toho "nevynuceného" altruizmu nakonec nezadusili!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha... :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"A ty rakety a munice tomu Rusku taky nějak nekončí"

Jasně, a Ukrajina měla podle ruZkých plánů padnout do dvou týdnů. Všechno jde "podle plánu" a proto jsou teď vysocí důstojníci FSB a armádní generálové v domácím vězení. ;) To domácí vězení bylo stoprocentně v plánu.

"Azov a spol čelí druhému Stalingradu"

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D1%80%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když oni Rusáci vyrazili na Operaci Dunaj 2.0 a najednou zjistili, že roleplayují wehrmacht před Moskvou...

Jak skvěle to jde je patrné z toho, že nedostali ani Charkov(!).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ona už válka skončila?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za měsíc se nedostali do Charkova, co na tom chceš řešit? A fakt to není tím, že to nezkusili.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Plného zakopaných západoukrajinských vojáků s ruskými civilisty jako živými štíty.

Mám ti připomenout, jak dlouho trvaly bitvy o Fallúdžu Američanům? První trvala měsíc a američané prohráli, druhá trvala měsíce dva a "vyhráli". A třetí, tu už bojovali sami Iráčané proti Iráčanům a doopravdy konečně vyhráli. Ta trvala necelý měsíc. První a třetí bitvu od sebe dělí 13 let (tj. 13 let, to tam neměli Američané pod kontrolou). Protivník tam měl jen 3-7 tisíc bojovníků, Fallúdža je proti Charkovu vesnice, rozdíl ve výzbroji a výcviku zcela nesouměřitelný a rasističtí Američani si ze zabíjení kozomrdů, včetně těch civilních, příliš nedělali.
Jenže to víš, v první bitvě si mysleli, že kozomrdy sfouknou s menšími silami, než měli sami kozomrdi. V druhé už to nepodcenili a měli trojnásobnou převahu (a nespočitatelnou technologickou a stejně jim to trvalo 2 měsíce) a když to Iráčani vyřešili jednou provždy, tak ti měli převahu minimálně čtyřnásobnou.

Prostě tohle je válka, kde proti sobě stojí víceméně stejně kvalitní lidský potenciál, přičemž ukři jsou velmi dobře vyzbrojení pro tento typ asymetrického konfliktu, jsou pro něj dobře vycvičeni a o jejich motivaci nemůže být pochyb. Rusové navíc mají problém se zabíjením ukrajinských rusů, které od ukrů nerozlišíš, dokud ukrové nepromluví. Není divu, že se tak dobře brání.
Taky chtěli (a stále asi i chtějí) Charkov nerozmlácený na kaši. Maruipol není Ruským Pyrrhovým vítězstvím proto, že by tam ztratili nějak moc vojáků, ale tím, že to město budou moci po dočištění postavit celé znovu. To jsou pro Rusko obrovské ekonomické škody, které nechtěli a stále nechcou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Válka? Jaká válka? Přece Speciální Operace ne? Tedy vlastně sna snaha Ruska o vlastní odzbrojení. Přijít o 15 tisíc vojáků,500 tanků a stovky letadel a vrtulníků.To je vítězství:)))
A zatím ruská realita...
https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/projekty-t-14-armata-su-57-su-75-...
A mimochodem,švábe.Schvalování ruské agrese je trestné,takže chlapečku jsi na velmi ale velmi tenkém ledě...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hele ty vymydlený výkale. Zrovna jsem ti chtěl napsat to samé. Měl by jsi si dávat pozor na ty tvé tupé pracky, protože fízlové nejsou zrovna největší myslivny pod sluncem a tento tvůj konkrétní příspěvek by mohli zařadit do popírání genocidia :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podívej,nějak ti praská cévka,proruský odpade. Člověk by čekal že Kremrole budou zvyklé na to že Rusko je jiné jméno pro debakl,a ono ne:))) Zaostalá chudá zemička vyhrožuje Evropě.Asi budou opět co nevidět vařit polévku z bot a ochucovat trávou.:)
Neboj,Evropa se počká až Rusko zkrachuje a potom Rusko denacifikujeme a odzbrojíme do posledního šroubku.A že to nebude dlouho trvat...
Puťce to bude na šibenici slušet...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To dříve budeš viset ty. I když nevím za co? Za blbost asi :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zoufalství ruských agentů a pomatenců nezná mezí:) Tak šupej narukovat do ruské armády.Právě nabírají další hnojivo na ukrajinské pole:) Vůbec ale vůbec nebudou na Ukrajině odvedenci,čestné Putinovské:)))
A neboj,Putin dopadne buď jako Hitler nebo ho spíše rozcupuje lid až budou drhnou rypákem v zemi.A že po sankcích drhnout budou,to si piš...
Ovšem oteklý liliput Putin spíše vyfasuje kulku mezi oči,tedy až se odhodlá a vyleze z bunkru. Třeba se raději sám vydá do Haagu.Válečný zločinec již je,teď jenom ten provaz...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Říkali na Ukrajinském propagandistickém kanále. Dej si pozor, ať nedopadneš jak mnozí analytici, co už pohřbívali Šojguja a on jim najednou vylezl do televize :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

" a on jim najednou vylezl do televize"

Ehm...teď mluvíme o tom incidentu s kamerou namířenou na obrazovku? To nebylo moc přesvědčivé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ne, mluvím o jeho dnešním vystoupení v TV.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nechali ho aspoň podržet před kamerou dnešní noviny?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty bláho, než by jsi přiznal, že jsi naletěl ukroušké propagandě, tak budeš vymýšlet blbosti.

On v té televizi nebyl proto, aby dokázal, že ukři lžou, ale aby informoval o změně válečné strategie na Ukrajině svůj národ. A pokud mu tedy imitátor nedal do úst kecy o této změně, tak je jasné, že se jedná o záběry dnešní, když do včerejška ta strategie byla původní. Ruku v ruce s tím taky dnes dohodli Rusáci s Ukry, že Rusové dají v Kyjevu pokoj (dočasný? trvalý? za co? těžko říci).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jojo,ten slavný šašek který se klepe strachy v bunkru stejně jako Vajgl.Ten se ještě strachy zmenšil.No co.Rusko má v čele trpaslíka no:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To víš že jo,kecko...
Čína bude mít hrozný problém vybrat mezi super bohatou EU a USA a ruským Žebrákostánem.
Co cukr,i čínské plenky máte za 2x takovou cenu.A Zlatý Rubl v pěněžence. A moment že ne? A sakra...
A je dobře že konečně porovnáváš debakl Ruska s jedním skřetem v čele s Hitlerem.... Jenže Německo mělo bojeschopnou armádu i na konci války,stačí se podívat jak nakopalo ruské hordy u Berlína. Rusko má dnes bandu chudáků kteří volají domů a brečí mamince.A hrdině ustupují:)))

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-valka-invaze-boj-k...

NATO by vás vymazalo za týden,ruští chudáci...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a není to moc dlouho?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže od dubna platby za ruble nebudou, říkal Peskov.

Asi si mistr stratég Putin pozorně prohlédl kratší konec provazu, za který ve sporu s civilisovaným světem tahá...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pomiňme skutečnost, že bitcoin zase výrazně posiluje, ale i tak je možnost obchodovat ropu nebo plyn za bitcoin naprostý nesmysl. Cena bitcoinu by musela neskutečně vzrůst, takové transakce lze do jisté míry zablokovat a hlavně, Putler potřebuje valuty a neumím si představit, že by dokázal bitcoin v takovém objemu směnit, není kdo by mu to udělal. Obecně o (ne)možnosti obcházení sankcí přes bitcoin píšu zde: https://mujkoutek.cz/2022/03/10/bitcoin-pod-palbou/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"valuty" jsou mu k ničemu, když s nimi nemůže Rusko obchodovat. Ale to by jsi musel vědět, jak funguje finanční svět velkých hochů.

Na druhou stranu, v tom, že obchodování komodity o objemu 500 miliard dolarů ročně Bitcoinem s celosvětovou hodnotou < 1 bilion dolarů by z dlouhodobého hlediska bylo slušně řečeno problematické, se shodneme

O faktu, že bitcoin není anonymní a SSA na něm drží své špinavé pracky, pak ani nemluvě.

Jinak se ve svém článku mýlíš. SSA s vazaly tvoří virtuální ekonomickou sílu (hmotný produkt je jen zlomek toho, co SSA s EU "produkují", většina jsou vzdušné zámky). Pokud se Čína a Indie naserou, tak končíme my. Doposavad sice Čína a Indie americkou ekonomickou agresi tolerují, ale zejména nyní už jejich nechuť v tom pokračovat začíná být vidět i mimo jejich vnitřní politiku.

Je to jenom o tom, jestli si Mondi s Ťin-pchingem nahlas řeknou, že už ztráty převyšují zisky, což převyšují už od Trumpovských agresí vůči hnůjveji.

Ovšem spíše je pravděpodobnější, že bude třetí světová. Našlápnuto je k ní dobře a americké elity si už delší dobu myslí, že ji přežijí v bunkrech (a na obyčejných lidech jim záleží asi tak jako tobě na baktériích).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co to ten člověk hulí? Obchodovat plyn v měně jejiž hodnota je naprosto nestabilní? Uvědomuje si dotyčný, co to může udělat s cenami pro domácnost?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě, že to posílí rubl a tím se zvýší i kupní síla obyvatelstva. Navíc to nabourá sankce typu "nic vám neprodáme" na "něco vám prodat musíme, jinak nebudeme mít na ten plyn a ropu". Takže se na trh vrátí zboží, které se vyrábělo SSA a jeho vazalech.

Tj. právě se divím, že s tím tak dlouho čekají. Měli to udělat den po dni, kdy jim EU a SSA zakázaly obchodovat v euru a dolaru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A vo to de. Zkrachovalou měnu nechceme. Můžete nám něco prodat za naše rubly.. pokud se Nám! to bude dost líbit. Protože ty rubly vám za dolary neprodáme..
Nechcete? Máte peška.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No bude to zajímavé, protože mezinárodní obchod je v Rusku v těžkém aktivním saldu, tj. my toho dovezeme za podstatně více, než k nim vyvezeme. Proto pro nás bylo výhodné, když se účtovalo v euro, protože jsme jim připisovali virtuální penízky a nedávali jim za to žádnou hodnotu. To při rublu dost dobře nejde. Takže čistě teoreticky, nejenže by se musely stornovat všechny "sankce", ale navíc by se muselo ještě najít zboží za 100 miliard eur, které by Ruský trh chtěl a my ho zatím nedodáváme. Jinak budeme v řiti, protože nám prostě budou chybět suroviny za ten objem a to je nějakých 20% toho, co EU ročně nakoupí celkem. Jako mít nebo nemít 20% roční spotřeby tepla, elektřiny a dopravy - to už je řádné utahování opasků (ale zvládli bychom to IMHO).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neboj,zase budete vařit polévků z bot,v tom má Rusko dlooouhou tradici:)))
Platit zkrachovalému ŽEBRÁKOSTÁNU v bezcenných Rublech? Tak to určitě:)))
A nějak vám dochází Mužící nad ostřel.

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/je-mi-osmnact-a-musim-bo...
A kdo uteče vyhraje.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/z-boju-utikaji-i-rusti-velitele-lic...
Jojo,slavná ruská ŽEBRÁCKÁ armáda:)))
A nějak vám to vydírání nevyšlo,co?
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/rusove-zacinaji-s-plynem-pouze-n... To je tím když čerpací stanice RUSKO myslí že může vydírat 100x bohatší Evropu:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bylo vcera, dneska uz Peskov rika neco jineho :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to projev ruského zoufalství, nic víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ruské ,,osvobození,,
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/obhajkyne-lidskych-prav-...
Co dodat....Odpad nejhrubšího zrna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.