CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Budou mít americké bombardéry stálou pohotovost jako za studené války?

Bombardéry s nukleárními ŘSPDL jsou ryze útočné jaderné zbraně. Stejně jako ponorky s ŘSPDL. Důvodem je velmi dlouhá doba reakce po vydání rozkazu (desítky hodin až dny). Tj. použití jako odvetných zbraní je minimální a pokud mají mít smysl, je třeba aby byli na střeleckých pozicích v době rozkazu. Tedy při nečekaném, nevyhlášeném a zákeřném útoku.

Pokud se SSA zbaví této složky, bude to jen dobře. Bude je méně svrbit prst.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Odkud čerpáte info "velmi dlouhá doba reakce po vydání rozkazu"?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Potřebuješ čerpat info na to jak se vysrat? Ne? No vidíš. A já nepotřebuji čerpat info, jak dlouho trvá reakce podzvukového bombardéru s ŘSPDL než zasáhne cíl. Chápu, že moje nečerpání infa o bombardérech je nekonečně komplexnější než tvoje srací info, ale s ohledem na monumentální rozdíl v našich inteligencí to není ve skutečnosti nic ohromného.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže jste genitální entelygent, co ví prd, a nemá zábrany se o své exkrementy podělit v diskusi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jseš tak tupej, aby jsi si sám neuměl spočítat, jak dlouho trvá bombardéru, než doletí z SSA k RF a následně ŘSPDL cesta k cíli někde uprostřed Sibiře, tak ti to prostě musím dát sežrat. Debilní otázky si nech pro svého fotra, zde se očekává jistá technická úroveň.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vy, který "nepotřebujete čerpat info", zde melete nesmysly. Zaměňujete dobu reakce s dobou zásahu cíle. Což neumětelně měníte a zakecáváte.
Pro vaši informaci, které "nepotřebujete čerpat":
Princip jaderného odstrašení ponorek je založen na "hlídkování na pozicích". Potom, co Tomahawky s jadernými hlavicemi W80 byly z americké výzbroje vyřazeny mezi roky 2010 a 2013, jsou vybavené balistickými střelami. Což jste se dočetl v článku, ale neudržel.
V době vrcholné studené války pohotovst pro strategické bombardéry znamenala, že byly s nukleární výzbrojí ve vzduchu na cestě k SSSR, aby nemohly být zasaženy na zemi prvním úderem a mohly vést bezprostředně odvetný jaderný úder. B-52 mají být nosičem nových jaderných střel s plochou dráhou letu AGM-181A LRSO a hypersonickými střelami ARRW, které zvládnou dolet 1600km za 10-12 minut.
Když neumíte na otázku odpovědět, tak si nechte de Bilní držkování pro svýho fotra, (s)prosťáčku!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže internetový debílek si myslí, že ŘSPDL byly nahrazeny na ponorkách balistickými střelami. Až na detail, že ty tomahawky nosily útočné ponorky, takže žádné nahrazení.

Praxe bombardérů ve vzduchu byla opuštěna v době, kdy se stala bezvýznamnou tedy první polovině 60tých let. Prostě proto, že obě strany byly schopny v těchto čekacích pozicích bombardéry zasáhnout. "Nahrazeny" byly provokačními lety drobných skupin (obvykle 2-4) bombardérů k hranicím oponenta, s tím, že si občas dávali z politických nebo ekonomických důvodů pauzu.

Mimochodem i v době vrcholu studené války (zajímavé, tak pro tebe je vrchol v 60tých letech) bylo ve vzduchu na vyčkávacích pozicích jen pár desítek bombardérů, většina držela pohotovost na letištích, protože držet ty letadla ve vzduchu bylo šíleně drahé i na studenou válku.

Argumentovat raketami, které jsou zatím jen makety je pak už zoufalost. AGM-183 je balistická střela. Je to stejná typ zbraně jako Kinžál. A i když tyto makety jsou sice rychlejší než ŘSPDL, stále jsou navázané na podzvůkové bombardéry, které musí překonat z WAFB ke střeleckým pozicím přes 8000 km což je v praxi nejméně 10 hodin cesty. V případě použití tvých hypotetických hypersonických střel to je 10 tisíc km, než můžou začít stříle (někde z prostřed Ruska).

Takže si to shrňme. Doba reakce 10+ hodin, v případě ponorek až dny. Toto moje tvrzení platí bezezbytku. Zbraňový systém s takovou reakční dobou není odvetný, protože tato dlouhá doba od vydání rozkazu k samotnému útoku dává nepříteli dost času útoku zabránit. Jediné možné využití je tak k útoku, kdy nepřítel zjistí, že je pod útokem až když k útoku došlo. Jedná se tedy o výhradně útočné zbraně a byly tak koncipovány od zavedení ICBM nezávisle na politických prohlášeních americké říše zla.

Takže asi tak, udělal jsi ze sebe prvotřídního blbce. I když naskýtá se otázka, jestli ze sebe můžeš dělat něco, co vlastně už dávno jsi a všichni to tu ví ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když nebudu uvažovat rozmístění zbraní jinde mimo USA: zkuste si na google map přeměřit vzdušnou vzdálenosti z USA do RF, ať tu neplácáte hovadiny.
"hlídkování na pozicích" znamená na odpalovacích pozicích! Kapišto? Ne? Tak nic, tady je to marné. Sám jste ukázkové to čím mě nazýváte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to přeměř. z WAFB, kde jsou dislokovány B2 na odpalovací pozice u hranic Ruska. V případě tvých mýtických a krátkodosahových hypersonických střel přidej ještě 2-3 tisíce km.

Hlídkování na pozicích si pak představuješ jak hurvínek válku. Rusko dokáže sestřelovat bombardéry až 5000 km od svých hranic. Amerika 4000km. Když základny přisuneš k nepříteli blíže, stanou se terčem středně dosahových BS, které mají dobu letu poloviční až třetinovou, než ICBM. A to už se dostáváme k tomu ,že piloti nestihnou ani uletět z dosahu tlakové vlny.

USA to opustily v první půlce 60tých let, protože to bylo příšerně drahé (a také dost nebezpečné, viz Dr. Divnoláska) a stejně nebyli schopni mít na vyčkávačkách více než než 10% bombardérů (reálně to bylo kolem 5%, obvykle 20-30 kusů na jihu a severu a východě), které musely rotovat každých 6 hodin.

Mimochodem ještě k tomu hlídkování na pozicích, jak přesně si představuješ, že taková B-52 s gravitační bombou hlídkovala nad Bajkonurem? Protože to pro ni byl cíl ;-)

Dokonce i s jaderným tomahawkem by jsi na takový cíl musel "hlídkovat" ve vnitrozemí SSSR. Případně ve vzdušném prostoru přilehlých států.

je sice pravda, že protivzdušná obrana SSSR a RF nebyla a není neprodyšná, ale točit se tam více než hodinu by nedal bez detekce ani B-2, natož B-52 nebo B-1B :-D

Prostě už si přiznej, že jseš promaerickej vůl, který se nechal nachytat na vějičku - bombardér je útočná zbraň, když ti celý život americká propaganda cpala do hlav, že bombardér je přece zbraň ryze obranná, tedy pokud je americký. A tiše vyfič jakože moudřejší ustupuje ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opět tu máme názornou neschopnost myšlenku pochopit (Princip jaderného odstrašení ponorek je založen na "hlídkování na pozicích", nebo, že odvetný úder je také útok.) a neschopnost jinou myšlenku opustit (10 tisíc km). Prostě názorný příklad jak "internetový debílek" "udělal ze sebe prvotřídního blbce" tvrzením, že "piloti nestihnou ani uletět z dosahu tlakové vlny", protože nepotřebuje "čerpat info" , tak ani neví, že "B-52 s gravitační bombou" už od loňska nelétají a byly přezbrojeny na nosiče AGM-86B.
Prostě průjem hlouposti a demence bez zábran nebo ověřování informací.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tezko si neco myslet o individuu co neumi poznat v textu ani cas minuly.

Ten zbytek se tocime v kruhu. Ty jsi hloupy a tak neuznas mnohonasobne pochybeni a ja se nehodlam opakovat. Uz jsi si v GE zmeril tu vzdalenost z WAFB do Ruska? ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od někoho, kdo "nepotřebuje čerpat informace", ano změřil. Ještě před tím než "internetový debílek" začal psát hovadiny o 10 tis.km.
Vzdušnou čarou Missoury - Baltské moře (Bílé moře, Karnské moře, Moře Laptěvů) cca 7500km, dalších 1500km (jako dolet nesených ŘSPDL) pokrývá většinu evropské části Ruska a Sibiře.
V Severním Tichém oceánu hlídkují na odpalovacích pozicích ponorky vyzbrojené UGM-133 Trident II s doletem až 11 100 km, což pokrývá celou RF.
https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99%C3%ADda_Ohio
https://cs.wikipedia.org/wiki/UGM-133_Trident_II
Sčítání by už "internetový debílek", co si ne"myslí, že ŘSPDL byly nahrazeny na ponorkách balistickými střelami".mohl zvládnou sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No co ti na to říci. Je fajn, že už jsem pochopil, že ty si myslíš, že SSBN nahradily ŘSPDL. Někdy je obtížné dostat se na level běžného internetového blba i pro mně ;-)

SSBN samozřejmě žádné ponorky s ŘSPDL nenahradily. Jedná se o paralelní větev která de facto existovala paralelně k SSN (SSGN) když vynecháme bizár jménem Regulus. ŘSPDL s nukleární hlavicí, tedy tomahawky o kterých byla od počátku řeč se datuje do doby 70tých a 80 let a pokud vynecháme improvizaci předělání Ohia na SSGN, pak s SSBN nemají nic společného.

Jinak jsem rád, že jsi se naučil s GE a začínáš si uvědomovat, že nestačí změřit vzdálenosti dvou nejsevernějších částí SSA a Ruska. Rusko samotné má pak velmi drahocené cíle právě na jihu sibiře, při hranici s Kazachstánem a Mongolskem. Je to dáno historicky jistou transkontinentální spojnicí. A na její pokrytí z WAFB potřebuješ právě těch 10 tisíc km. Což je hodnota, kterou si pamatuji z doby, kdy nejspíše ani nevěděl, co je to bombardér (tj. já si opravdu nemusím nic hledat. Maximálně osvěžovat, protože ani moje paměť není věčná).

Takže si ještě v klídku přečti můj první příspěvek, a nakonec ti možná ten obsah, který je zcela pravdivý dojde a dokonce si jej nebudeš muset ověřovat u místní 13. správy tvé ranní stolice ;-)

Tímto bylo řečeno vše a na další tvoje kydy už nebudu reagovat. Děkuji za pozornost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dlouhou dobu reakce zde předvádí "internetový debílek" Čermák, neschopný opakovaně pochopit psaný text "V rámci jaderného odstrašení disponují ... ponorkami vyzbrojenými balistickými střelami (SLBM)" a opustit vlastní výmysly a žvaní a žvaní a ... :
citace
Tomáš Černák | před 1 dnem |
Aha, takže internetový debílek si myslí, že ŘSPDL byly nahrazeny na ponorkách balistickými střelami.

"internetový debílek" Čermák dál pokračuje, "V případě použití tvých hypotetických hypersonických střel to je 10 tisíc km, než můžou začít stříle (někde z prostřed Ruska).", protože má problémy odečíst od vzdálenosti k cíly dolet ŘS a hlavně s tím, že nechápe, že bombardéry B-52 nesoucí ŘS jakéhokoliv typu už nejsou určené k jejich odpalování "z prostřed Ruska", ani aby "B-52 s gravitační bombou hlídkovala nad Bajkonurem".
Tohle je marné, Čermák je další magor s pomalým vedením a blábolivým slovním průjmem, obdivně pochutnávající si na vlastních exkrementech.
Nechte si chutnat! Pepo Vyskoč!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

njn, treba sirit "slobodu a demokraciu"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.