CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Budoucnost platebních karet? Integrovaná čtečka otisků prstů napájená terminálem

Otisk prstu, který necháváme úplně všude? V restauraci na skleničkách, na dveřích, doma, v kanceláři,..? To fakt není dobré zabezpečení, to i ten PIN je lepší. Zejména, když čtečky otisků prstů jdou oblafnout obyčejným želatinovým medvídkem.
Jako druhý faktor ověření, případně u malých plateb - možná, ale rozhodně ne jako jediný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ve svete bezkontaktnich platebnich karet, ktere jsou zabezpecene v podstate nicim, je to porad pokrok. Spis si rikam, co budeme delat, az nekde unikne databaze otisku prstu, stejne jako dneska databaze hesel. To si budou lide muset nechat amputovat prst a nechat si notarsky overit, ze uz ho nemaji?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro boha,toho želatinového medvídka raději snězte,nebo pokud nemáte rád sladké vyhoďte. ale prosím nevyjadřujte se k nečemu čemu prd rozumíte!!! a k čemu jso ty otisky na těch skleničkách,jen aby byli upatlané

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz me nekdo prepadne, tak PIN muzu zapomenout, prst bohuzel ne.
Tak nevim .. bug nebo featura?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím - nestačí sejmou otisk prstu, který určitě na kartě zanechám a ten použít na její odemčení (převést plochý otisk na latexovou/gelovou nálepku je stará věc) ? Zatím mi vychází jako nejlepší PIN. Jen bych zavedl variabilní délku - čím vyšší částka, tím delší PIN (do 100€ 4místný, u 1000€ už 6místný atd.). Jestli má někdo problém si zapamatovat PIN aby ochránil svoje peníze, tak je asi nepotřebuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ježiš,nestačí ho převést na latexovou nálepku,kapacitní čtečka to rozezná!!!!!!!!!!!!!!!! Nekoukejte tolik na americké filmy.Teda nevím jak chcete tu nálepku použít,jestli si s ní udělat dobře tak je to ok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš to mě ani nenapadlo, ale těší mně, že se rád podělíš se svými zážitky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NZ. Musel jsem vám nějak poradit jak ten otisk použít. Protože to co jste viděl v dokumentu Mission: Impossible s Tomem by byla jen ztráta času

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, se čtečkami prstů v mobilech mám obecně problém. Často mi nesejmou otisk ani na deset pokusů a mobil se mi blokne pro odemčení. Problém je jiný náklon prstů, nevhodné počasí, zmrzlé prsty zimou, zkrabatělé prsty vlhkem, zpocené prsty atd. Dá se říct, že mi vše funguje jen za ideálních podmínek doma, ale rozhodně ne venku. Úplně vidím jak v obchodě u terminálu čachruju s kartou a nakonec stejně zvolím variantu přes čip s pinem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak nevím co máte za mobil ale já mám sony a toto se mi ještě nestalo,a pokud nám třeba z vany na prstech varhánky tak jsem požádán po 5 pokusech o alternativní ověření

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Z karty vyleze takový modrý džin a řekne: prosím o alternativní ověření, sídi.
Když už je o tom řeč, praskaji mi prsty (dohnaly mě hříchy mládí... chemie bez rukavic "šak su frajer mi to nic nedělá") a ještě že směrnice EU umožňuje (i přes řev vedení) zůstat u klasické elektronické pípačky, protože mi skoro každý třetí den čtečka ani jeden prst prostě nevzala a stál jsem u plně automatických "chytrých" dveří jak k.kot než mi někdo pípnul. Takže pro mě jsou asi už doživotně otisky pasé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já ale psal o mobilu a vy o kartě. tzv. jeden o koze a druhý o voze, a android u mě umí 5 prstů tak je tam mám,nemám tam ale nohy s nimi obvykle mobilem nemanipuluji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.