CDR.cz - Vybráno z IT

Budovatelskou strategii Tropico 6 čeká odklad, vyjde až příští rok

Tropico 6 to letos s datem vydání nestihne, záplatou na ránu budiž podzimní beta test. Ani ten ale nebude pro každého. Za zdržení může zřejmě premiérové využití komplexního Unreal Enginu.

Z GamesComu přichází první nepříjemné zprávy, budovatelsko-ekonomická strategie Tropico 6 se odkládá na příští rok. I když se vývojáři snažili sebevíc, svůj plán vydat očekávanou hru ještě letos, prostě musí hodit za hlavu. Snad jim to El Presidente odpustí.

Vydavatelská společnost Kalypso Media letos značku svěřila novému týmu. Tropico 6 vzniká pod záštitou Limbic Entertainment, kteří mají na svědomí třeba Might & Magic X: Legacy.

Podle vypuštěných obrázků a videí to ale nevypadá, že by nějak narušili zaběhnutou atmosféru hry. Věhlasný diktátor a snílek El Presidente opět přinese nové možnosti, jak úplně běžný ostrov proměnit ve skutečný tropický ráj.

Dohání ho za tím touha po penězích, jejichž zdroj vidí v cestovním ruchu. Musí se tak postarat o komfort turistů, jejich kulturní vyžití a zábavu. A tenhle úkol svěří právě do našich rukou. Schopnosti budeme moci prokázat i ve hře pro více hráčů nebo v kooperativním multiplayeru, který si zahrajeme až se třemi dalšími přáteli.

Tropico 6 vyjde v lednu 2019 pro Windows PC, Mac a Linux. Majitelé PlayStation 4 a Xbox One se dočkají v létě. Už letos na podzim si ovšem vybraní šťastlivci vyzkouší uzavřenou betu.

Úplně poprvé hra poletí na Unreal Enginu, ze kterého tahá maximum. Důkazem budiž zbrusu nový GamesCom trailer, ve kterém vyrážíme na výlet do Banánové republiky.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Budovatelskou strategii Tropico 6 čeká odklad, vyjde až příští rok

Žádné komentáře.